Vil redde Rally-VM fra konkurs

Vil redde Rally-VM fra konkurs
Vil redde Rally-VM fra konkurs

Hedemark fylkeskommune vil berge rally-VM-arrangøren. Årets norske runde gikk 14,5 millioner i underskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INGEN ØKONOMISK SUKSESS
Rally-brødrene Henning og Petter Solberg ble henholdsvis nummer tre og fire under vinterens VM-prøverunde i Norge. (begge foto: Scanpix)

Mens VM-runden pågikk i midten av februar skrev ABC Nyheter at Rally Norway AS forgjeves forsøkte å selge navnerettighetene til staten for fem millioner kroner.

Da hadde selskapet allerede mottatt 23,5 millioner i statsstøtte, og fikk blankt nei.

- Vi er et nonprofit-selskap som skal gå i balanse. Men vi håper jo at Rally VM Invest AS også går i balanse, og at områdene som har investert både tid og penger i løpet tjener på det, sa styreleder Roar Forgaard i Rally Norway AS den gang.

Rally VM Invest AS eier halvparten av aksjene i Rally Norway AS, og Østlendingen meldte i helgen at VM-arrangøren har pådratt seg 14,5 millioner i ubetalte regninger.

Truet av konkurs

Dette skyldes blant annet svikt i billettsalget på ti millioner og mindre sponsorinntekter enn ventet. Nå håper selskapene på gjeldssanering, og venter svar fra kreditorene innen 10. juni. Håpet er å få ettergitt halvparten av gjelden, og alternativet er konkurs, skriver lokalavisen.

- Vi er skuffet og overrasket over at underskuddet ble så stort, men fylkesrådet (den politiske ledelsen i Hedmark fylkeskommune, journ. anm.) er innstilt på å være med på gjeldssaneringen og redningsaksjonen, opplyser fylkesrådsleder Reidar Åsgård (Ap) til Østlendingen.

Vil spytte inn penger

Fylkeskommunen har lånt rally-arrangørene 7,5 millioner kroner gjennom Hedmark fylkeskraft AS. Med gjeldssanering vil kommunen få tilbake halvparten av lånet, som ellers kunne vært tapt. I tillegg vil fylkeskommunen bruke to millioner på å kjøpe seg opp fra fem til 25 prosent eierandel i Rally VM Invest AS, erfarer Østlendingen. Selskapet ønsker å hente inn 7,5 millioner i en emisjon.

- Vi visste hele tiden at rally-VM var et risikoprosjekt. Men ringvirkningen for Hedmark og Oppland har vært så positive at vi vil være med videre. Det er viktig at Innlandet får nye rallyrunder, sier Reidar Åsgård.

I dag legger fylkesrådet frem sin innstilling til fylkestinget.

Rally-arrangøren jobber med å få en ny VM-runde til Norge i 2008 og 2009.

Personvernpolicy