5,2 millioner i underskudd på Lerkendal

5,2 millioner i underskudd på Lerkendal
5,2 millioner i underskudd på Lerkendal
Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor kom ikke Rosenborg med i Mesterligaen etter ti år blant Europas gjeveste. Det ga millionsmell for Lerkendal Stadion AS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
DISSE EIER OGSÅ AKSJER I LERKENDAL:
Trondheim kommune 11,3 prosent
Vital Forsikring ASA 7,7 prosent
Fokus Bank ASA 7,7 prosent
Siemens ASA 5 prosent
IK Lykke AS 4,5 prosent
Reinertsen Anlegg AS 3,3 prosent
Eiendomsspar AS 2,7 prosent
Skanska 2,3 prosent
(Dette er avrundede tall, totalen kan derfor avvike)
(begge foto: Scanpix)

Arenaen, som er verdsatt til vel 269 millioner, har Rosenborg BK som største eier med 55 prosent av aksjene.

Og mens inntektene falt fra 32,2 millioner kroner i 2005 til 28 millioner i fjor, raste bunnlinjen i enda større fart. Mens trønderne fikk 916.000 i pluss i 2005, ble det vel 5,2 millioner i underskudd i fjor.

- Dette er en naturlig følge av at vi ikke var i Mesterligaen. Vi er likvide, men valgte å opprettholde avskrivningene som i 2005. Det forsvinner fem-seks millioner uten mesterligaspill, men vi håper å komme med igjen til høsten, sier styreleder Klaus Berg til ABC Nyheter.

Lerkendal Stadion AS har som formål å eie, bygge ut, drive og leie ut banen og arenaen. I tillegg til å romme 21.200 tilskuere (derav 1400 VIP-plasser), består Lerkendal av 5200 kvadratmeter med næringsarealer. Og alt er utleid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ikke bekymret

- Vi er ikke bekymret, og har en del kroner på konto, ler Berg.

Etter underskuddet i fjor har Lerkendal-firmaet 108,6 millioner i egenkapital. Gjeldsbyrden er på 176,8 millioner, og det er banklån som gjør innhogg i resultatet. Driften går nemlig 7,3 millioner i pluss. Men rentekostnaden er på vel 12,7 millioner.


- Eventuelle mesterligainntekter er ikke tatt med i årets budsjett, og vi legger opp til omtrent samme underskudd som i fjor, sier styreleder Klaus Berg.

Han forteller at Rosenborg ikke går med planer om å bygge på flere seter, selv om det knapt er plasser å oppdrive. Men utvidelse til 25.000 har blitt vurdert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

A-ha ingen suksess

- Hvis vi får kunstgress, kan det bli tak på alt og en kapasitetsøkning til 25.000. Men det kommer til å koste. Litt avhengig av standarden kan prisen komme på 100 millioner.

Og mens publikum strømmer til for å se Lerkendal-fotball, ga fjorårets A-ha-konsert ikke mange penger i kassen. Arrangør Rosenborg Arena AS betalte kun 275.500 kroner i provisjon til Lerkendal Stadion AS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ozzy selger bedre

- Billettsalget ble vesentlig svakere enn forventet, og konserten ga vesentlig dårligere uttelling enn budsjettert, heter det i årsberetningen til Rosenborg Arena AS.

I år kommer derimot Ozzy Osbourne på besøk, og flere enn 10.000 hadde sikret seg billett allerede i mars.

Rosenborg Arena AS omsatte for 33,7 millioner i fjor, og gikk 1,2 millioner i underskudd. Selskapet selger VIP-plasser, driver kurs- og selskapsvirksomhet og kiosksalg. I tillegg selger de supporterprodukter og drifter RBKs Testlab og RBK-skolen.

LES OGSÅ: Rosenborg-konsernet tapte 14 millioner i fjor