5,2 millioner i underskudd på Lerkendal

5,2 millioner i underskudd på Lerkendal
5,2 millioner i underskudd på Lerkendal

I fjor kom ikke Rosenborg med i Mesterligaen etter ti år blant Europas gjeveste. Det ga millionsmell for Lerkendal Stadion AS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DISSE EIER OGSÅ AKSJER I LERKENDAL:
Trondheim kommune 11,3 prosent
Vital Forsikring ASA 7,7 prosent
Fokus Bank ASA 7,7 prosent
Siemens ASA 5 prosent
IK Lykke AS 4,5 prosent
Reinertsen Anlegg AS 3,3 prosent
Eiendomsspar AS 2,7 prosent
Skanska 2,3 prosent
(Dette er avrundede tall, totalen kan derfor avvike)
(begge foto: Scanpix)

Arenaen, som er verdsatt til vel 269 millioner, har Rosenborg BK som største eier med 55 prosent av aksjene.

Og mens inntektene falt fra 32,2 millioner kroner i 2005 til 28 millioner i fjor, raste bunnlinjen i enda større fart. Mens trønderne fikk 916.000 i pluss i 2005, ble det vel 5,2 millioner i underskudd i fjor.

- Dette er en naturlig følge av at vi ikke var i Mesterligaen. Vi er likvide, men valgte å opprettholde avskrivningene som i 2005. Det forsvinner fem-seks millioner uten mesterligaspill, men vi håper å komme med igjen til høsten, sier styreleder Klaus Berg til ABC Nyheter.

Lerkendal Stadion AS har som formål å eie, bygge ut, drive og leie ut banen og arenaen. I tillegg til å romme 21.200 tilskuere (derav 1400 VIP-plasser), består Lerkendal av 5200 kvadratmeter med næringsarealer. Og alt er utleid.

- Ikke bekymret

- Vi er ikke bekymret, og har en del kroner på konto, ler Berg.

Etter underskuddet i fjor har Lerkendal-firmaet 108,6 millioner i egenkapital. Gjeldsbyrden er på 176,8 millioner, og det er banklån som gjør innhogg i resultatet. Driften går nemlig 7,3 millioner i pluss. Men rentekostnaden er på vel 12,7 millioner.


- Eventuelle mesterligainntekter er ikke tatt med i årets budsjett, og vi legger opp til omtrent samme underskudd som i fjor, sier styreleder Klaus Berg.

Han forteller at Rosenborg ikke går med planer om å bygge på flere seter, selv om det knapt er plasser å oppdrive. Men utvidelse til 25.000 har blitt vurdert.

A-ha ingen suksess

- Hvis vi får kunstgress, kan det bli tak på alt og en kapasitetsøkning til 25.000. Men det kommer til å koste. Litt avhengig av standarden kan prisen komme på 100 millioner.

Og mens publikum strømmer til for å se Lerkendal-fotball, ga fjorårets A-ha-konsert ikke mange penger i kassen. Arrangør Rosenborg Arena AS betalte kun 275.500 kroner i provisjon til Lerkendal Stadion AS.

Ozzy selger bedre

- Billettsalget ble vesentlig svakere enn forventet, og konserten ga vesentlig dårligere uttelling enn budsjettert, heter det i årsberetningen til Rosenborg Arena AS.

I år kommer derimot Ozzy Osbourne på besøk, og flere enn 10.000 hadde sikret seg billett allerede i mars.

Rosenborg Arena AS omsatte for 33,7 millioner i fjor, og gikk 1,2 millioner i underskudd. Selskapet selger VIP-plasser, driver kurs- og selskapsvirksomhet og kiosksalg. I tillegg selger de supporterprodukter og drifter RBKs Testlab og RBK-skolen.

LES OGSÅ: Rosenborg-konsernet tapte 14 millioner i fjor

Personvernpolicy