Fyll aldri på en tirsdag

Fyll aldri på en tirsdag
Fyll aldri på en tirsdag
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du sparer 68 øre per liter diesel, om du tanker søndag fremfor tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fylling
Hvilken ukedag du fyller på har mye å si for hva du betaler. Dinside.no har samlet inn data fra hele landet, som viser store forskjeller i prisen. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

I en periode der bensinprisene til tider viser seg å ligge på 13-tallet, kan det være smart å tenke på hvordan man sparer mest på de edle dråpene.

Forflytter seg

En gjennomgang av nesten 55.000 innrapporterte priser til DinSide, viser nemlig at det er veldig store prisforskjeller, avhengig av hvilken dag du fyller tanken.

Dette er ikke noe nytt fenomen. Men ulike undersøkelser vi har gjort gjennom årene, viser likevel at billigdagen har forflyttet seg flere ganger.

Sats på søndagsfyll

Ja, vi må herved oppfordre til søndagsfyll. Men altså bare når det gjelder bilens inntak av diesel og bensin.

Sjekk dagens drivstoffpriser

Tabellen over viser at søndag har vært billigdagen det siste året, med en gjennomsnittlig literpris på 10,99 kroner. Motsatt har tirsdag vært den absolutt dyreste dagen, med en snittpris på 11,42 kroner per liter. Noe som tilsier at du kan spare hele 43 øre per liter - bare ved å velge riktig ukedag.

Også når det gjelder diesel, er søndag billigdagen, og tirsdag den dyreste. Hele 68 øre per liter skiller søndagen og tirsdagen.

Hva er bilen din verdt

Interessant er det også at de billige og dyre dagene er like for bensin og diesel. Bare 2. og 3. plassen, mandag og lørdag, er byttet om.

Denne artikkelen ble laget av Dinside.no