– Gassene ikke farlige for mennesker

Gassene som sprer seg rundt eksplosjonsstedet i Sløvåg representerer ikke noen helsefare for befolkningen, sier fylkeslege Helga Arianson i Hordaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): – Vi har undersøkt hvilke stoffer som ble oppbevart i tankene og hvilke gasser som utvikles når de brenner. De lukter og kan virke irriterende på øyne og luftveier, spesielt for allergikere. Men de er ikke farlige, sa fylkeslegen på en pressekonferanse i Bergen torsdag ettermiddag.

Redningsledelsen som ble etablert snart etter eksplosjonen var da i ferd med å avslutte sitt arbeid. Fungerende politimester Øyvind Tenold i Bergen, som hadde vært redningsleder, kunne ved 16-tiden fastslå at brannen på det nærmeste var slukket og at ingen hadde kommet alvorlig til skade.

Noen brannfolk var behandlet for røykskader og to skulle få oppfølging av lege. Tenold regnet med at de evakuerte beboerne kunne flytte hjem i løpet av kvelden.

Brannsjef i Bergen, Helge Eidsnes, opplyste at alle tilgjengelige mannskaper ble sendt til Sløvåg så snart alarmen gikk torsdag formiddag.

– Men det tar halvannen til to timer å komme dit. Derfor var det et hell at supplybåter straks ble sendt fra Mongstad. Innsatsen fra dem var avgjørende for å få slukket brannen så raskt, sa brannsjefen.

Personvernpolicy