Kan ha lagt gullegget

Jeg har fått min første sponsor, og så vil min anonyme investorsupporter «Kaares Insider» hjelpe meg med å hente inn penger fra investormiljøet. Flere hundre fuc… millioner. Kroner! [img_assist|nid=

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 11 ukene har Skevik doblet innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter. Nå jobber han med en ny internettavis for gründere og har fått sin første sponsor.

Uke 13:

Jeg er i himmelen og svever. Alt går plutselig min vei og etter noen labre uker som igjen har vært preget av «hurry up and wait», skjer ting i hurtigtogsfart og jeg blir mer og mer trygg på at jeg når målet. Ikke minst på grunn av tålmodigheten til dere lesere, den beste supporten noen kan få!

Og lesernes dom er klar. Mailene har strømmet på. Jeg kan bevilge meg 19 dager ekstra, og det gjør at jeg klarer å hente meg inn. Og siden det er mye treghet i systemet, har jeg gitt meg selv tre uker for å komme à jour. Og det skal jeg greie. For nå er jeg blitt selger og vet ikke helt om jeg liker det. Men skal jeg lykkes, må jeg bare brette opp ermene og kaste meg rundt. For nå jobber jeg med sponsorene og skal i tillegg denne uken begynne å selge annonser til min nye internettavis, «Gründer1», som blir lansert cirka 1. juni.

Og jeg har altså fått meg min første sponsor! Jeg har nemlig fått avtale med selskapet Cateno som driver med webdesign, publiseringsverktøy og nettbutikk. De vil bygge min nye internettavis gratis, mot at de får bra markedsføring. Egentlig skulle min sønn gjøre jobben, men han er russ av året og skal på klassetur til utlandet og så er det eksamen, så… Tror han heller får hjelpe meg med selve driftingen av «Gründer1».

Jeg har i løpet av prosessen disse 13 ukene blitt dyktigere med å sette mål som jeg skal innfri. Og for den kommende uken er målsettingen å skaffe fem større sponsorer og selge ti annonser, og greie jeg det har jeg faktisk passert en halv million kroner. Men at dette er tøft, at dette er en risikosport, er hevet over enhver tvil. Hver dag er en knallhard utfordring. For igjen har jeg opplevd at jeg ikke får tak i folk på grunn av fridager jeg ikke hadde regnet med før jeg startet serien og elendigheten begynte onsdag 16. mai, klokken 14.00. Fra da av og ut uken og fram til mandag 21. mai var det ikke mulig å få tak på en kjeft. De aller fleste hadde tatt langhelg. Noe som også tvang meg til å gjøre det samme. Og det var faktisk like greit.

For i løpet av disse dagene kom jeg opp med en fantastisk idé, et gullegg som kan føre meg helt i mål. Kanskje til og med før tiden. Ideen er rett og slett genial, om jeg tør si det selv, og jeg har alt begynt å jobbe inn mot investormarkedet. For dette er et prosjekt som krever forholdsvis mye kapital. Men det tror jeg ordner seg. Tror faktisk at jeg på dette prosjektet vil få med meg flere investorer, og greier jeg det og får selv en egenandel i selskapet på rundt 20 - 30 prosent, da…da er jeg i mål. For selskapet vil forholdsvis raskt få en så høy verdi at 20 prosent vil utgjøre 200 millioner!

Om det har bikka for meg? Nei, absolutt ikke. Jeg har bare takket være denne serien lært meg å tenke kreativt og se mulighetene. Og kanskje viktigst: Jeg har lært meg å se mulighetene fra flere sider. Rent praktisk har jeg faktisk jobbet mye med penn og papir, satt ideene ned på papir og så laget bilder av dem. Rammet dem inn. Så har jeg vridd arkene, og sett bildene opp ned, eller på kryss og tvers om du vil. Og da… da har jeg sett flere løsninger enn det som var den opprinnelige ideen. Sånn som med den siste jeg jobber med. Selve gullegget.

Jeg skulle gjerne delt ideen med dere lesere, men den er av en slik art at den kan rappes av andre og det vil jeg ikke. Jeg tør det ganske enkelt ikke, til det står for mye på spill. Men kanskje i neste uke. Kanskje har jeg alt da investorene på plass og kan gå offentlig ut og flagge prosjektet. Men inntil da velger jeg å holde kortene tett inntil brystet. Tror det er mest fornuftig nå.

Jeg kan imidlertid si såpass mye at det nye selskapet som skal håndtere dette prosjektet vil forholdsvis raskt kunne gå på børs om det lar seg realisere, og da har jeg skapt verdier for anslagsvis 1 milliard. Blanke norske kroner.

Joda, jeg vet det høres helt vilt ut. At jeg i løpet av 13 uker har kommet opp med ideer som genererer så mye penger. Men underveis i serien har jeg jo vist at det er mulig å være kreativ, mulig å komme opp med ideer som igjen faktisk genererer penger. Men nå dreier det seg om mye penger. Jeg må faktisk hente inn rundt 100 millioner kroner som skal fordeles som følger:

1 million til forprosjektering og research

50 millioner til investeringer

50 millioner til oppstart og drift første år

Dette er imidlertid et vagt overslag basert på de tallene og opplysningene jeg har innhentet så langt. Her kan det komme endringer som bikker begge veier. Det kan bli enda dyrere, og det kan bli noe rimeligere.

Så, bare timer igjen til deadline tikker en mail inn fra min selvoppnevnte hjelper. Den anonyme investoren som bare kaller seg «Kaares Insider» og jeg blir både mo i knærne og kortpustet. For det vedkommende skriver gir meg frysninger, og jeg vil dele deler av mailen med dere lesere. For det er helt utrolig Jeg vil imidlertid gjøre oppmerksom på at de delene som går konkret på prosjektet, har jeg valgt å utelate for at andre ikke skal rappe ideen. Og her er utdraget av mailen. (Vet fortsatt ikke hvem som skjuler seg bak «Kaares Insider», men har jo håp om en dag å få greie på det).

Hei Kaare, hyggelig å høre fra deg, beklager sen tilbakemelding.

Jeg har lest forretningsideen din med stor interesse og oppfordrer deg utvilsomt til å følge den opp videre, av flere grunner. Det ene er at dersom det viser seg å være økonomisk forsvarlig så kan dette være starten på en ny type industrieventyr. Men like viktig er at verden har behov for flere slike etisk sunne prosjekter som dette. Nasjoner og det internasjonale samfunn skulle i mine øyne tatt dette ansvaret, men dersom nødvendige investeringer er innenfor de rammer som kan gi mulig avkastning til forsvarlig risiko så er det jo fritt frem for visjonære som deg! :-)

Jeg er overbevist om at et slikt prosjekt lar seg gjennomføre både i teori og i praksis, men jeg kan ikke på nåværende tidspunkt uttale meg om det lar seg gjennomføre økonomisk. Til å mene noe om det sitter jeg på for lite informasjon, og du må løfte forretningsideen din opp på nivået til en forretningsplan. En dyptgående og profesjonell forretningsplan er også nødvendig for å kunne gå i konkrete samtaler med potensielle investorer. Jeg kan sette deg i kontakt med en håndfull potensielle investorer når forretningsplanen begynner å ta form.

Basert på egen erfaring og prosjektets størrelse vil jeg begynne med å si at dette ikke er et lite prosjekt. Du har, som du oppsummerte, mye positivt i ditt prosjekts favør. Dine diplomatiske relasjoner på Kanariøyene er i mine øyne ditt mest verdifulle kort per i dag, og det må du spille på til det fulle.

Det første du må gjøre, er å begynne på en detaljert forretningsplan. Grunnet prosjektets størrelse gjetter jeg på at denne vil være på over 100 sider, så du har mye arbeid foran deg.

Det positive med prosjektet er at det er et nytt konsept basert på kjent teknologi, alt du trenger er tilgjengelig i dag og gjort før, dog ikke sammen i tilsvarende skala. Dette gjør det mulig å regne seg frem til om det er økonomisk bærekraftig på et generelt grunnlag.

Du begynner trolig å få god forståelse for prosjektets omfang. Men jeg har troen på deg, du har gjentatte ganger vist at du kjører løpet ut, og jeg ser ingen grunn til noe annet nå. Men første milepæl er i mine øyne en komplett forretningsplan inkludert alle nødvendige økonomiske beregninger. Med den i hånden kan du finne en Angel Investor som lar deg ta det første konkrete skrittet. Neste fase blir å engasjere nøkkelpersoner for å få nødvendige avtaler i havn så vel som detaljert prosjektplanlegging. Parallelt med det blir det arbeid for å hente inn nødvendig kapital for selve utbyggingen, trolig mange hundre millioner kroner. Dette kan enten gjøres av deg direkte mot Venture Capital selskaper og lignende, eller med en åpen emisjon arrangert av en profesjonell finansinstitusjon/bank. Skulle du få med deg kjente navn som Røkke eller Fredriksen så er veien til fulltegnet emisjon kort.

Som jeg innledet med, dette er et kjempespennende prosjekt. Så jeg håper du fortsetter. Men dette er samtidig en lang prosess, så jeg ville ikke forventet å kunne høste en avkastning fra dette prosjektet i forbindelse med «Jakten på millionene». Jeg tror rett og slett ikke det er tid nok (bare utarbeidelse av en ferdig forretningsplan vil ta 1-3 måneder avhengig av hvor mye tid du kan sette av til dette).

Lykke til min venn. :-)

Hilsen

Kaares Insider

Jeg er ydmyk, bukker og takker og ser med glede fram til de neste ukene. Salget av t-trøyer og bøker har imidlertid nærmest stagnert og jeg er ikke på mer enn rundt 55 000 kroner. I cashflow. Men bare verdien av å få sponset byggingen av avisen min er faktisk verdt i underkant av 200 000 kroner, så dette er en verdiøkning som bare må med i regnskapet. Så er jeg i ferd med å sikre meg samarbeidsavtaler på «Gründer1» for rundt 450.00 kroner i tillegg til framtidige annonseinntekter og flere sponsorer, og da må jeg si meg svært så fornøyd. For ikke å glemme de «flerehundremillionene» som «Kaares Insider» vil hjelpe meg med å hente inn. Det er jo penger, det og.

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.


Personvernpolicy