Meny

Kan ha lagt gullegget

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg har fått min første sponsor, og så vil min anonyme investorsupporter «Kaares Insider» hjelpe meg med å hente inn penger fra investormiljøet. Flere hundre fuc… millioner. Kroner! [img_assist|nid=

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 11 ukene har Skevik doblet innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter. Nå jobber han med en ny internettavis for gründere og har fått sin første sponsor.

Uke 13:

Jeg er i himmelen og svever. Alt går plutselig min vei og etter noen labre uker som igjen har vært preget av «hurry up and wait», skjer ting i hurtigtogsfart og jeg blir mer og mer trygg på at jeg når målet. Ikke minst på grunn av tålmodigheten til dere lesere, den beste supporten noen kan få!

Og lesernes dom er klar. Mailene har strømmet på. Jeg kan bevilge meg 19 dager ekstra, og det gjør at jeg klarer å hente meg inn. Og siden det er mye treghet i systemet, har jeg gitt meg selv tre uker for å komme à jour. Og det skal jeg greie. For nå er jeg blitt selger og vet ikke helt om jeg liker det. Men skal jeg lykkes, må jeg bare brette opp ermene og kaste meg rundt. For nå jobber jeg med sponsorene og skal i tillegg denne uken begynne å selge annonser til min nye internettavis, «Gründer1», som blir lansert cirka 1. juni.

Og jeg har altså fått meg min første sponsor! Jeg har nemlig fått avtale med selskapet Cateno som driver med webdesign, publiseringsverktøy og nettbutikk. De vil bygge min nye internettavis gratis, mot at de får bra markedsføring. Egentlig skulle min sønn gjøre jobben, men han er russ av året og skal på klassetur til utlandet og så er det eksamen, så… Tror han heller får hjelpe meg med selve driftingen av «Gründer1».

Jeg har i løpet av prosessen disse 13 ukene blitt dyktigere med å sette mål som jeg skal innfri. Og for den kommende uken er målsettingen å skaffe fem større sponsorer og selge ti annonser, og greie jeg det har jeg faktisk passert en halv million kroner. Men at dette er tøft, at dette er en risikosport, er hevet over enhver tvil. Hver dag er en knallhard utfordring. For igjen har jeg opplevd at jeg ikke får tak i folk på grunn av fridager jeg ikke hadde regnet med før jeg startet serien og elendigheten begynte onsdag 16. mai, klokken 14.00. Fra da av og ut uken og fram til mandag 21. mai var det ikke mulig å få tak på en kjeft. De aller fleste hadde tatt langhelg. Noe som også tvang meg til å gjøre det samme. Og det var faktisk like greit.

For i løpet av disse dagene kom jeg opp med en fantastisk idé, et gullegg som kan føre meg helt i mål. Kanskje til og med før tiden. Ideen er rett og slett genial, om jeg tør si det selv, og jeg har alt begynt å jobbe inn mot investormarkedet. For dette er et prosjekt som krever forholdsvis mye kapital. Men det tror jeg ordner seg. Tror faktisk at jeg på dette prosjektet vil få med meg flere investorer, og greier jeg det og får selv en egenandel i selskapet på rundt 20 - 30 prosent, da…da er jeg i mål. For selskapet vil forholdsvis raskt få en så høy verdi at 20 prosent vil utgjøre 200 millioner!

Om det har bikka for meg? Nei, absolutt ikke. Jeg har bare takket være denne serien lært meg å tenke kreativt og se mulighetene. Og kanskje viktigst: Jeg har lært meg å se mulighetene fra flere sider. Rent praktisk har jeg faktisk jobbet mye med penn og papir, satt ideene ned på papir og så laget bilder av dem. Rammet dem inn. Så har jeg vridd arkene, og sett bildene opp ned, eller på kryss og tvers om du vil. Og da… da har jeg sett flere løsninger enn det som var den opprinnelige ideen. Sånn som med den siste jeg jobber med. Selve gullegget.

Jeg skulle gjerne delt ideen med dere lesere, men den er av en slik art at den kan rappes av andre og det vil jeg ikke. Jeg tør det ganske enkelt ikke, til det står for mye på spill. Men kanskje i neste uke. Kanskje har jeg alt da investorene på plass og kan gå offentlig ut og flagge prosjektet. Men inntil da velger jeg å holde kortene tett inntil brystet. Tror det er mest fornuftig nå.

Jeg kan imidlertid si såpass mye at det nye selskapet som skal håndtere dette prosjektet vil forholdsvis raskt kunne gå på børs om det lar seg realisere, og da har jeg skapt verdier for anslagsvis 1 milliard. Blanke norske kroner.

Joda, jeg vet det høres helt vilt ut. At jeg i løpet av 13 uker har kommet opp med ideer som genererer så mye penger. Men underveis i serien har jeg jo vist at det er mulig å være kreativ, mulig å komme opp med ideer som igjen faktisk genererer penger. Men nå dreier det seg om mye penger. Jeg må faktisk hente inn rundt 100 millioner kroner som skal fordeles som følger:

1 million til forprosjektering og research

50 millioner til investeringer

50 millioner til oppstart og drift første år

Dette er imidlertid et vagt overslag basert på de tallene og opplysningene jeg har innhentet så langt. Her kan det komme endringer som bikker begge veier. Det kan bli enda dyrere, og det kan bli noe rimeligere.

Så, bare timer igjen til deadline tikker en mail inn fra min selvoppnevnte hjelper. Den anonyme investoren som bare kaller seg «Kaares Insider» og jeg blir både mo i knærne og kortpustet. For det vedkommende skriver gir meg frysninger, og jeg vil dele deler av mailen med dere lesere. For det er helt utrolig Jeg vil imidlertid gjøre oppmerksom på at de delene som går konkret på prosjektet, har jeg valgt å utelate for at andre ikke skal rappe ideen. Og her er utdraget av mailen. (Vet fortsatt ikke hvem som skjuler seg bak «Kaares Insider», men har jo håp om en dag å få greie på det).

Hei Kaare, hyggelig å høre fra deg, beklager sen tilbakemelding.

Jeg har lest forretningsideen din med stor interesse og oppfordrer deg utvilsomt til å følge den opp videre, av flere grunner. Det ene er at dersom det viser seg å være økonomisk forsvarlig så kan dette være starten på en ny type industrieventyr. Men like viktig er at verden har behov for flere slike etisk sunne prosjekter som dette. Nasjoner og det internasjonale samfunn skulle i mine øyne tatt dette ansvaret, men dersom nødvendige investeringer er innenfor de rammer som kan gi mulig avkastning til forsvarlig risiko så er det jo fritt frem for visjonære som deg! :-)

Jeg er overbevist om at et slikt prosjekt lar seg gjennomføre både i teori og i praksis, men jeg kan ikke på nåværende tidspunkt uttale meg om det lar seg gjennomføre økonomisk. Til å mene noe om det sitter jeg på for lite informasjon, og du må løfte forretningsideen din opp på nivået til en forretningsplan. En dyptgående og profesjonell forretningsplan er også nødvendig for å kunne gå i konkrete samtaler med potensielle investorer. Jeg kan sette deg i kontakt med en håndfull potensielle investorer når forretningsplanen begynner å ta form.

Basert på egen erfaring og prosjektets størrelse vil jeg begynne med å si at dette ikke er et lite prosjekt. Du har, som du oppsummerte, mye positivt i ditt prosjekts favør. Dine diplomatiske relasjoner på Kanariøyene er i mine øyne ditt mest verdifulle kort per i dag, og det må du spille på til det fulle.

Det første du må gjøre, er å begynne på en detaljert forretningsplan. Grunnet prosjektets størrelse gjetter jeg på at denne vil være på over 100 sider, så du har mye arbeid foran deg.

Det positive med prosjektet er at det er et nytt konsept basert på kjent teknologi, alt du trenger er tilgjengelig i dag og gjort før, dog ikke sammen i tilsvarende skala. Dette gjør det mulig å regne seg frem til om det er økonomisk bærekraftig på et generelt grunnlag.

Du begynner trolig å få god forståelse for prosjektets omfang. Men jeg har troen på deg, du har gjentatte ganger vist at du kjører løpet ut, og jeg ser ingen grunn til noe annet nå. Men første milepæl er i mine øyne en komplett forretningsplan inkludert alle nødvendige økonomiske beregninger. Med den i hånden kan du finne en Angel Investor som lar deg ta det første konkrete skrittet. Neste fase blir å engasjere nøkkelpersoner for å få nødvendige avtaler i havn så vel som detaljert prosjektplanlegging. Parallelt med det blir det arbeid for å hente inn nødvendig kapital for selve utbyggingen, trolig mange hundre millioner kroner. Dette kan enten gjøres av deg direkte mot Venture Capital selskaper og lignende, eller med en åpen emisjon arrangert av en profesjonell finansinstitusjon/bank. Skulle du få med deg kjente navn som Røkke eller Fredriksen så er veien til fulltegnet emisjon kort.

Som jeg innledet med, dette er et kjempespennende prosjekt. Så jeg håper du fortsetter. Men dette er samtidig en lang prosess, så jeg ville ikke forventet å kunne høste en avkastning fra dette prosjektet i forbindelse med «Jakten på millionene». Jeg tror rett og slett ikke det er tid nok (bare utarbeidelse av en ferdig forretningsplan vil ta 1-3 måneder avhengig av hvor mye tid du kan sette av til dette).

Lykke til min venn. :-)

Hilsen

Kaares Insider

Jeg er ydmyk, bukker og takker og ser med glede fram til de neste ukene. Salget av t-trøyer og bøker har imidlertid nærmest stagnert og jeg er ikke på mer enn rundt 55 000 kroner. I cashflow. Men bare verdien av å få sponset byggingen av avisen min er faktisk verdt i underkant av 200 000 kroner, så dette er en verdiøkning som bare må med i regnskapet. Så er jeg i ferd med å sikre meg samarbeidsavtaler på «Gründer1» for rundt 450.00 kroner i tillegg til framtidige annonseinntekter og flere sponsorer, og da må jeg si meg svært så fornøyd. For ikke å glemme de «flerehundremillionene» som «Kaares Insider» vil hjelpe meg med å hente inn. Det er jo penger, det og.

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05 Forbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51 Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15 Hund angrep politi19:43 Sommertemperaturer flere steder påskeaften19:39 Over 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04 Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45 Nordmann tilstår drap i Latvia18:11 Sudans protestledere skal møte militærrådet18:06 Skogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43 – «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37 Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28 Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52 Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46 Røde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39 Ruter advarer mot svindel-sms15:23 18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18 Ruter advarer mot svindel-sms15:08 Kabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55 Nord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43 Sent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30 Politikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57 Fant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50 Svømming: Årets raskeste tatt for doping13:46 Tre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33 Mueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04 Russisk agent innrømmer skyld12:58 Kenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49 Det er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09 To alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03 Betydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54 – 27 soldater drept av IS i Syria11:49 Brannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45 Nøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37 Premier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25 Jordskjelv registrert i Finnmark11:02 Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54 Neymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26 Snur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15 Nok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02 To tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00 Kongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48 Brannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14 Cardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn
Siste nytt
06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44VerdenKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10NorgeKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05NorgeForbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51Helse og livsstilGhulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15NorgeHund angrep politi19:43NorgeSommertemperaturer flere steder påskeaften19:39VerdenOver 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04SportNytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45NorgeNordmann tilstår drap i Latvia18:11VerdenSudans protestledere skal møte militærrådet18:06NorgeSkogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43Helse og livsstil– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37NorgeRøde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28VerdenOver 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52VerdenTripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46NorgeRøde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:23Sport18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:08VerdenKabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55VerdenNord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43SportSent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30VerdenPolitikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57VerdenFant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50SportSvømming: Årets raskeste tatt for doping13:46SportTre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33VerdenMueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04VerdenRussisk agent innrømmer skyld12:58SportKenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49NorgeDet er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09VerdenTo alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03NorgeBetydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54Verden– 27 soldater drept av IS i Syria11:49NorgeBrannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45SportNøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37SportPremier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25NorgeJordskjelv registrert i Finnmark11:02NorgeFlere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54SportNeymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26NorgeSnur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15SportNok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02VerdenTo tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00NorgeKongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48NorgeBrannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14SportCardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus