Vil gi utlendinger lavere lønn

En større gruppe bedriftsledere mener nordmenn bør ha bedre timelønn enn utenlandske gjestearbeidere, viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse som bemanningsselskapet Proffice har gjennomført, viser at 39 prosent av de spurte bedriftslederne mener at 100 kroner er laveste akseptable timepris for norske arbeidstakere. 43,6 prosent svarer 150 kroner.

For utenlandske gjestearbeidere mener 43,7 prosent av bedriftslederne at 100 kroner er akseptabelt, og 29,7 prosent mener 150 kroner. 10 prosent svarer at 60 kroner timen er akseptabelt for utlendinger, mens bare 0,8 prosent synes det er en grei minstelønn for nordmenn.
InFact har spurt 1.116 bedriftsledere om deres forhold til sosial dumping. Halvparten av dem mener at bedriftene og arbeidsgiverne selv er hovedansvarlige for at det forekommer gjestearbeid utenfor tariff i Norge.

54 prosent synes sosial dumping er en riktig beskrivelse av gjestearbeidet i Norge, og like mange synes dette er problematisk. (©NTB)

Fortjener nordmenn bedre lønn enn utenlandsk arbeidskraft? Skriv din mening i kommentarfeltet under eller skriv en borgerartikkel.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Personvernpolicy