Meny

Stille før stormen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serien minner meg mer og mer om Tour de France. Etter noen forholdsvis behagelige etapper på flatmark, starter nå de knallharde og svettsomme klatreetappene. Om det stresser meg? Nei, jeg føler meg st

Følg jakten på millionene:

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 11 ukene har Skevik doblet innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter. Nå jobber han med en ny internettavis for gründere og skal denne uken ha møter med investorer og sponsorer.

Jeg er faktisk midtveis i serien, og de 11 første etappene er over. Jeg har kommet sånn noenlunde i havn. Må si meg stort sett fornøyd med innsatsen så langt, men innser at jeg underveis har gjort noen små blemmer og,... lagt et kjempeegg. En kardinalfeil som jeg nå betaler dyrt for. Og jeg gremmes og forbanner meg selv. For den der sliter jeg virkelig med. Jeg sjekket nemlig ikke Tour de France før jeg startet serien. Det skulle jeg ha gjort. Da ville jeg nemlig ha sett at rytterne i sykkelrittet har hviledager, noe også jeg burde ha hatt. Én hvileuke, nemlig påskeferien. Jeg skulle i utgangspunktet ha regnet med den og skjønt at det ikke ville bli mulig å jobbe i det hele tatt. Skulle heller tatt fri og hoppet over den uken.

Men fordi jeg ikke så faren, ligger jeg rundt ti dager på etterskudd. Og sjekker kalenderen. Fra starten den 15. februar og fram til siste dag som er 12. juli kommer jeg til å miste totalt 14 virkedager og undres på om de ikke burde hentes inn ved å utvide med to uker. Hvis jeg legger til ytterligere fem dager, matcher jeg touren og de bratte bakkene. Og jeg får ladet opp. For i årets utgave av Frankrike rundt er det totalt 20 etapper, to etapper mindre enn min Tour. Og mens min Tour har ti tøffe klatreetapper som begynner denne uken, er det åtte knallharde klatreetapper i den franske touren.

Før alt så kulminerer med den siste etappen, selve spurten inn til Paris. Hvis jeg faktisk tillater meg å forlenge serien med 19 dager, kan jeg avslutte serien 29. juli og på den måten spurte i havn samtidig som Tour de France avsluttes med sjarmøretappen til Frankrikes hovedstad. Det ville unektelig vært svært så sjarmerende å ringe kontofonen samtidig som Thor Hushovd forhåpentligvis ikler seg den grønne vinnertrøya og høre stemmen si: "Disponibelt beløp på konto er to hundre og ni millioner, syv hundre og femtito tusen". Det hadde vært noe det. Eller hva?

Valget overlater jeg imidlertid til dere lesere. Skal jeg utvide med 19 dager slik at jeg henter inn de tapte dagene og får kompensert? Eller skal jeg følge den oppsatte planen slavisk slik den opprinnelig ble lagd? Send en mail til millioner@abcnyheter.no og si din mening! Og ikke si noe til Redaktør Berg!

Hva betyr så de dagene jeg har mistet i praksis? Jo, de betyr at jeg denne uken er på etterskudd med 151.114 kroner, og det irriterer meg. Jeg er imidlertid glad jeg i den første artikkelen tok forbehold for at doblingen skal være gjennomsnitt. Da er det nemlig rom i enkelte uker, for å ligge under budsjett. Men i realiteten har jeg alt tjent inn denne ukes dobling i form av investorer og sponsorer som er på vei inn. De bruker selvsagt lengre tid enn hva jeg har rom for, så kontoen lyser plutselig litt mer rødt enn hva jeg liker.

For å være helt ærlig: Jeg bekymrer meg ikke, for jeg er mer overbevist enn noen gang på at jeg kommer i havn Jeg har nemlig lagt gullegget, det er jeg rimelig sikker på. Den nye internettavisen min er snart klar for lansering og siden min sønn bygger den, blir kostnaden forholdsvis moderat. I tillegg har jeg alt sikret meg flere tunge aktører som blir med som samarbeidspartnere. Og flere andre er på vei. Noen av aktørene har allerede sagt seg villige til å gå inn med kapital, så sånn sett er livet bare herlig. For nettverket med å drive avisen er alt på plass, distribusjonen og markedsføringen er klar, og jeg vet at mange annonsører er interesserte. Da kommer pengene nærmest av seg selv. Eller som en god venn sa:

- Dette Kaare, den nye avisen din er jo bare en åpen tappekran og noe helt annet enn det du opplevde i dotcom-tiden da krakket kom.

Og jeg sier meg enig. For jeg opplevde krakket. Andre uken i februar, 2001. Jeg hadde sammen med min bedre halvdel jobbet i trekvart år med å starte en lokalavis for Kanariøyene - canariposten.com - på internett, og den ble lansert 13. februar, 2001, under tvil. For året før jobbet jeg som desksjef i internettavisen Digitoday og her kom jeg i kontakt med mange IT-investorer som hadde tro på prosjektet og som ville gå inn med flere millioner. Så lanserte vi den og ventet på pengene. Men... Ikke bare kom det ordentlige IT-krakket samme uke som vi lanserte avisen, det kom faktisk samme dag og... jo, kort fortalt. Ikke en kjeft gikk inn med penger, slik vi var lovet. Investorene hadde ganske enkelt ikke mer penger. De hadde tapt alt i krakket og da ble veien lang og tung å gå, nærmest som i The Beatles «The long and winding road».

Og det ble noen knalltøffe år for fruen som innehaver og drifter av avisen. Det tok henne faktisk fem år før driften ble lønnsom. Så kommer altså jeg nå frekk og freidig med en ny avis som er oppe og går etter fire uker og som er lønnsom fra dag én. Så urettferdig kan verden være.

Men, flaks... flaks skal man ha og mye av flaksen min har vært tipsene og rådene fra dere lesere. Også denne uken har rådene strømmet på, flere spår meg en lysende framtid, både i radio og på fjernsyn. Greier jeg de tre neste ukene, da... da har jeg ifølge flere lesere brutt så mange barrierer at jeg simpelthen fortjener å komme på TV. Og på avisforsidene. Jeg sier dem ikke i mot, jeg bare nyter dagene, men frykter for melkesyra nå som klatreetappene er i gang.

Mest sannsynlig bør jeg ikke frykte for melkesyra heller. For som tidligere uker, skjer det undere. Og ukens er to investorer som har kontaktet meg. Den ene har et opplegg han vil diskutere med meg og har bedt om et møte den kommende uken. Jeg har invitert ham hjem til meg. Den andre investoren er noe mer diffus og vil komme tilbake til meg en av de nærmeste dagene. Og som om det ikke er nok, ble jeg tidligere denne uken kontaktet av et finansmeglerfirma som vil ha møte med meg om blant annet sponsing av serien, jeg skal møte dem førstkommende onsdag. Så nå ligger jeg endelig an til den etterlengtede og fryktede børsen.

Felles for de to investorene som har kontaktet meg denne uken, er at de selv har jobbet med samme idé som serien min. Det blir utrolig spennende å se hva de har å tilby. De holder kortene tett ved brystet, så jeg er faktisk blank og har ingen peiling. Annet enn at jeg har en svært god magefølelse for møtene. Jeg tror og håper de vil føre til at jeg faktisk kommer i havn, og blir helt à jour igjen neste uke. Skjønt... hvis dere lesere mener jeg kan utvide tidsrammen med 19 dager, da... da bør jeg greie å være à jour en av de nærmeste ukene. Og da... da kan jeg peile meg inn på den grønne ledertrøya.

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:49 Elleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28 Kontroll på boligbrann i Askim03:18 Jøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43 Tungvektere forlater KrF02:33 Nye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07 30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:06 Full fyr i låve i Buskerud02:03 Mann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47 Seks døde da småfly styrtet i Texas01:34 Staten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28 Gavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21 Forlenget fengsling for Chelsea Manning01:00 Norske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig00:52 Vietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49 ESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38 Nord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44 Ti drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58 Algeries rikeste mann pågrepet22:56 Forskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18 Tyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02 VIF med sesongens første bortepoeng22:00 Sri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35 Evaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22 Anand stoppet Carlsens rekordjakt21:21 Preses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20 Leeds snublet og serverte Norwich21:00 Forskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44 Taxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43 Islandsk trio sendte AaFK til topps20:08 RBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07 Knudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07 Poengdeling for Mjøndalen og Tromsø20:06 Bodø/Glimt fortsatt ubeseiret etter uavgjort mot Sarpsborg20:06 To stolpetreff da Kristiansund og Ranheim spilte uavgjort20:03 Historien om da lille Norge skulle begynne å produsere biler19:50 Hjemmeseier for Haugesund over Stabæk19:41 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37 Tredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33 Trump hevder ingen trosser hans ordrer19:08 Nok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03 Flere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37 Dansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27 Solbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27 Opprykksjagende Norwich snublet igjen18:26 Rolig retur fra påskefjellet17:43 Røde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42 Mann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31 Trump saksøker komitéleder i Kongressen17:07 Sri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05 Toppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49 Oljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28 Flere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25 Fotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25 Togavsporing på Østfoldbanen15:45 Trump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44 Ektepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43 Rørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37 Stor snøskredfare flere steder i Troms14:10 UD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42 Pilot sier han var nær å kollidere med drone13:05 Det er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37 Person omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42 Påsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20 Thorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21 – Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26 Solskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00 Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30 Minst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29 Norsk basehopper omkommet i Italia06:41 Huawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13 Nav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12 Egyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50 Dette skjer i dag05:43 Dette skjedde i natt05:28 Mann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26 WHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24 Tørreste april i Bergen på over 120 år03:34 Minst 17 døde i jordskred i Colombia03:13 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:47 Bjørn skutt i Meråker02:22 Tre klatrere funnet døde i Canada02:09 Tyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07 Stoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32 Klimademonstranter i London ønsker dialog01:17 Mann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38 E39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16 Terrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15 13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47 Tenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35 Elleve soldater drept i angrep i Mali23:12 UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02 Mbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43 Mot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27 Oljelekkasje i Oslo22:14 Nadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10 Travel påske på sjøen22:09 IS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48 Britisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34 Bombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo
Siste nytt
03:49VerdenElleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28NorgeKontroll på boligbrann i Askim03:18VerdenJøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43NorgeTungvektere forlater KrF02:33VerdenNye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07Verden30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:06NorgeFull fyr i låve i Buskerud02:03NorgeMann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47VerdenSeks døde da småfly styrtet i Texas01:34NorgeStaten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28SportGavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21VerdenForlenget fengsling for Chelsea Manning01:00NorgeNorske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig00:52VerdenVietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49NorgeESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38VerdenNord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44VerdenTi drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58VerdenAlgeries rikeste mann pågrepet22:56NorgeForskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18PolitikkTyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02SportVIF med sesongens første bortepoeng22:00VerdenSri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35MotorEvaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22SportAnand stoppet Carlsens rekordjakt21:21PolitikkPreses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20SportLeeds snublet og serverte Norwich21:00VerdenForskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44NorgeTaxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43SportIslandsk trio sendte AaFK til topps20:08SportRBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07SportKnudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07SportPoengdeling for Mjøndalen og Tromsø20:06SportBodø/Glimt fortsatt ubeseiret etter uavgjort mot Sarpsborg20:06SportTo stolpetreff da Kristiansund og Ranheim spilte uavgjort20:03MotorHistorien om da lille Norge skulle begynne å produsere biler19:50SportHjemmeseier for Haugesund over Stabæk19:41VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37NorgeTredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33PolitikkTrump hevder ingen trosser hans ordrer19:08PolitikkNok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03NorgeFlere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37NorgeDansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27SportSolbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27SportOpprykksjagende Norwich snublet igjen18:26BilRolig retur fra påskefjellet17:43NorgeRøde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42NorgeMann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31PolitikkTrump saksøker komitéleder i Kongressen17:07VerdenSri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05SportToppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49MakroøkonomiOljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28LivetFlere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25NorgeFotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25NorgeTogavsporing på Østfoldbanen15:45PolitikkTrump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44NorgeEktepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43SportRørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37NorgeStor snøskredfare flere steder i Troms14:10NorgeUD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42NorgePilot sier han var nær å kollidere med drone13:05NorgeDet er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37NorgePerson omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42MotorPåsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20PolitikkThorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21Politikk– Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26SportSolskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00NorgeNybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30VerdenMinst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29VerdenNorsk basehopper omkommet i Italia06:41VerdenHuawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13NorgeNav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12VerdenEgyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50NorgeDette skjer i dag05:43NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeMann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26VerdenWHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24NorgeTørreste april i Bergen på over 120 år03:34VerdenMinst 17 døde i jordskred i Colombia03:13VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:47NorgeBjørn skutt i Meråker02:22VerdenTre klatrere funnet døde i Canada02:09VerdenTyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07VerdenStoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32VerdenKlimademonstranter i London ønsker dialog01:17NorgeMann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38NorgeE39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16VerdenTerrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15Verden13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47VerdenTenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35VerdenElleve soldater drept i angrep i Mali23:12VerdenUD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02SportMbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43VerdenMot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27NorgeOljelekkasje i Oslo22:14SportNadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10NorgeTravel påske på sjøen22:09VerdenIS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48VerdenBritisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34VerdenBombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus