Stille før stormen

Serien minner meg mer og mer om Tour de France. Etter noen forholdsvis behagelige etapper på flatmark, starter nå de knallharde og svettsomme klatreetappene. Om det stresser meg? Nei, jeg føler meg st

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg jakten på millionene:

Resymé: 15. februar i år startet Kaare Skevik jr. «Jakten på millionene» og i de påfølgende 11 ukene har Skevik doblet innsatsen på kroner 100. Det har han gjort ved å gamble på hest og Langoddsen, han har solgt gamle bøker og supportereffekter. Nå jobber han med en ny internettavis for gründere og skal denne uken ha møter med investorer og sponsorer.

Jeg er faktisk midtveis i serien, og de 11 første etappene er over. Jeg har kommet sånn noenlunde i havn. Må si meg stort sett fornøyd med innsatsen så langt, men innser at jeg underveis har gjort noen små blemmer og,... lagt et kjempeegg. En kardinalfeil som jeg nå betaler dyrt for. Og jeg gremmes og forbanner meg selv. For den der sliter jeg virkelig med. Jeg sjekket nemlig ikke Tour de France før jeg startet serien. Det skulle jeg ha gjort. Da ville jeg nemlig ha sett at rytterne i sykkelrittet har hviledager, noe også jeg burde ha hatt. Én hvileuke, nemlig påskeferien. Jeg skulle i utgangspunktet ha regnet med den og skjønt at det ikke ville bli mulig å jobbe i det hele tatt. Skulle heller tatt fri og hoppet over den uken.

Men fordi jeg ikke så faren, ligger jeg rundt ti dager på etterskudd. Og sjekker kalenderen. Fra starten den 15. februar og fram til siste dag som er 12. juli kommer jeg til å miste totalt 14 virkedager og undres på om de ikke burde hentes inn ved å utvide med to uker. Hvis jeg legger til ytterligere fem dager, matcher jeg touren og de bratte bakkene. Og jeg får ladet opp. For i årets utgave av Frankrike rundt er det totalt 20 etapper, to etapper mindre enn min Tour. Og mens min Tour har ti tøffe klatreetapper som begynner denne uken, er det åtte knallharde klatreetapper i den franske touren.

Før alt så kulminerer med den siste etappen, selve spurten inn til Paris. Hvis jeg faktisk tillater meg å forlenge serien med 19 dager, kan jeg avslutte serien 29. juli og på den måten spurte i havn samtidig som Tour de France avsluttes med sjarmøretappen til Frankrikes hovedstad. Det ville unektelig vært svært så sjarmerende å ringe kontofonen samtidig som Thor Hushovd forhåpentligvis ikler seg den grønne vinnertrøya og høre stemmen si: "Disponibelt beløp på konto er to hundre og ni millioner, syv hundre og femtito tusen". Det hadde vært noe det. Eller hva?

Valget overlater jeg imidlertid til dere lesere. Skal jeg utvide med 19 dager slik at jeg henter inn de tapte dagene og får kompensert? Eller skal jeg følge den oppsatte planen slavisk slik den opprinnelig ble lagd? Send en mail til millioner@abcnyheter.no og si din mening! Og ikke si noe til Redaktør Berg!

Hva betyr så de dagene jeg har mistet i praksis? Jo, de betyr at jeg denne uken er på etterskudd med 151.114 kroner, og det irriterer meg. Jeg er imidlertid glad jeg i den første artikkelen tok forbehold for at doblingen skal være gjennomsnitt. Da er det nemlig rom i enkelte uker, for å ligge under budsjett. Men i realiteten har jeg alt tjent inn denne ukes dobling i form av investorer og sponsorer som er på vei inn. De bruker selvsagt lengre tid enn hva jeg har rom for, så kontoen lyser plutselig litt mer rødt enn hva jeg liker.

For å være helt ærlig: Jeg bekymrer meg ikke, for jeg er mer overbevist enn noen gang på at jeg kommer i havn Jeg har nemlig lagt gullegget, det er jeg rimelig sikker på. Den nye internettavisen min er snart klar for lansering og siden min sønn bygger den, blir kostnaden forholdsvis moderat. I tillegg har jeg alt sikret meg flere tunge aktører som blir med som samarbeidspartnere. Og flere andre er på vei. Noen av aktørene har allerede sagt seg villige til å gå inn med kapital, så sånn sett er livet bare herlig. For nettverket med å drive avisen er alt på plass, distribusjonen og markedsføringen er klar, og jeg vet at mange annonsører er interesserte. Da kommer pengene nærmest av seg selv. Eller som en god venn sa:

- Dette Kaare, den nye avisen din er jo bare en åpen tappekran og noe helt annet enn det du opplevde i dotcom-tiden da krakket kom.

Og jeg sier meg enig. For jeg opplevde krakket. Andre uken i februar, 2001. Jeg hadde sammen med min bedre halvdel jobbet i trekvart år med å starte en lokalavis for Kanariøyene - canariposten.com - på internett, og den ble lansert 13. februar, 2001, under tvil. For året før jobbet jeg som desksjef i internettavisen Digitoday og her kom jeg i kontakt med mange IT-investorer som hadde tro på prosjektet og som ville gå inn med flere millioner. Så lanserte vi den og ventet på pengene. Men... Ikke bare kom det ordentlige IT-krakket samme uke som vi lanserte avisen, det kom faktisk samme dag og... jo, kort fortalt. Ikke en kjeft gikk inn med penger, slik vi var lovet. Investorene hadde ganske enkelt ikke mer penger. De hadde tapt alt i krakket og da ble veien lang og tung å gå, nærmest som i The Beatles «The long and winding road».

Og det ble noen knalltøffe år for fruen som innehaver og drifter av avisen. Det tok henne faktisk fem år før driften ble lønnsom. Så kommer altså jeg nå frekk og freidig med en ny avis som er oppe og går etter fire uker og som er lønnsom fra dag én. Så urettferdig kan verden være.

Men, flaks... flaks skal man ha og mye av flaksen min har vært tipsene og rådene fra dere lesere. Også denne uken har rådene strømmet på, flere spår meg en lysende framtid, både i radio og på fjernsyn. Greier jeg de tre neste ukene, da... da har jeg ifølge flere lesere brutt så mange barrierer at jeg simpelthen fortjener å komme på TV. Og på avisforsidene. Jeg sier dem ikke i mot, jeg bare nyter dagene, men frykter for melkesyra nå som klatreetappene er i gang.

Mest sannsynlig bør jeg ikke frykte for melkesyra heller. For som tidligere uker, skjer det undere. Og ukens er to investorer som har kontaktet meg. Den ene har et opplegg han vil diskutere med meg og har bedt om et møte den kommende uken. Jeg har invitert ham hjem til meg. Den andre investoren er noe mer diffus og vil komme tilbake til meg en av de nærmeste dagene. Og som om det ikke er nok, ble jeg tidligere denne uken kontaktet av et finansmeglerfirma som vil ha møte med meg om blant annet sponsing av serien, jeg skal møte dem førstkommende onsdag. Så nå ligger jeg endelig an til den etterlengtede og fryktede børsen.

Felles for de to investorene som har kontaktet meg denne uken, er at de selv har jobbet med samme idé som serien min. Det blir utrolig spennende å se hva de har å tilby. De holder kortene tett ved brystet, så jeg er faktisk blank og har ingen peiling. Annet enn at jeg har en svært god magefølelse for møtene. Jeg tror og håper de vil føre til at jeg faktisk kommer i havn, og blir helt à jour igjen neste uke. Skjønt... hvis dere lesere mener jeg kan utvide tidsrammen med 19 dager, da... da bør jeg greie å være à jour en av de nærmeste ukene. Og da... da kan jeg peile meg inn på den grønne ledertrøya.

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.