- Karlsvik må miste jobben

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik må fradømmes stillingen fordi han er skyldig i grovt bedrageri og grov uforstand i tjenesten, krever statsadvokat Randi Gabrielsen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokaten mener kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik (bildet) må fradømmes sin stilling på grunn grovt bedrageri. Foto: ScanpixStatsadvokaten mener kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik (bildet) må fradømmes sin stilling på grunn grovt bedrageri. Foto: Scanpix

Mandag avsluttet hun sin prosedyre i Bergen tingrett med å legge ned påstand om fradømmelse av stilling samt ubetinget fengsel i 60 dager.

Påtalemyndigheten krever ikke tilbakebetaling av de 63.000 kronene som Karlsvik er anklaget for å ha skaffet seg gjennom uriktige reiseregninger.

Aktor holdt fast på at ingen av de fem reisene som tiltalen omfatter var tjenestereiser. Hun karakteriserte dem som gutteturer og hurraturer og sa at regningene gir et falskt bilde av det som har foregått på disse reisene.

Hun gikk også detaljert inn på flere middager som Karlsvik har ført opp som representasjon, men der han ikke kan huske navn på de han hadde invitert.

Statsadvokaten mente det var vanskelig å tro på Karlsviks forklaringer, og sa at dette setter et stort spørsmål ved hans troverdighet. (©NTB)