CD-salget faller til historisk bunn

CD-salget faller til historisk bunn
CD-salget faller til historisk bunn

Salget av CD-plater i Norge falt i april i år med nær en tredel i forhold til samme måned i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Heiko Junge / Scanpix

Oslo (NTB): Verdien av det totale CD-salget for april, ut fra plateselskapene, var dermed bare 23,4 millioner kroner. Det er den laveste månedsomsetningen som bransjeorganisasjonen GGF har registrert siden CD-platen kom på markedet første gang på 1980-tallet, skriver Dagens Næringsliv.

Trøsten for platebransjen er at lovlig og betalt nedlasting av musikk via nettet har økt med hele 91 prosent hittil i år. Selskapenes inntekter fra digital distribusjon steg med 63 prosent og endte på 2,2 millioner kroner.

Omsetningen av norsk musikk i april utgjorde bare 15 prosent av totalsalget. (©NTB)