Her er drømmejobbene

3516 studenter har kåret Norges 50 mest attraktive arbeidsgivere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Og det var Statoil (nå StatoilHydro) som gikk til topps både i kategorien økonomi og teknologi, mens Microsoft er mest attraktiv innen kategorien IT i Universums spørreundersøkelse.

Revisjonsgigantene Ernst & Young og PricewaterhouseCoopers tok henholdsvis andre- og tredjeplassen innen økonomi, mens Hydro og Aker Kværner ble nummer to og tre i teknologirankingen. Her inntar det omstridte amerikanske selskapet Halliburton og Oslo Kommune bunnplassene.

Innen IT kom Opera Software på andreplass, mens Statoil endte som nummer tre. Telenor er bare på tiendeplass, mens Siemens endte som nummer 13.

- Interessen for å få balanse mellom privatliv og karriere har økt de siste tre årene, og også fokuset rundt samfunnsansvar har vekket studentenes interesse, sier Carlo Duraturo i Universum i en pressemelding.

Vektlegging av utfordrende arbeidsoppgaver holder seg stabilt på topp, mens interessen for å jobbe i konsulentbransjen har gått ned.

Universum Graduate Survey 2007 ble gjennomført blant 3516 økonomi- og teknologistudenter i perioden januar-mars i år. Studenter fra 15 universiteter og høyskoler deltok i undersøkelsen.

TOPP FEM ØKONOMI:
1. Statoil
2. Ernst & Young
3. PricewaterhouseCoopers
4. Hydro
5. DnB Nor

TOPP FEM TEKNOLOGI:
1. Statoil
2. Hydro
3. Aker Kværner
4. Sintef
5. Det Norske Veritas

TOPP FEM IT:
1. Microsoft
2. Opera Software
3. Statoil
4. IBM
5. Nokia

Forsidefoto: Flickr.com