- Ukjent brev for Siemens

Siemens er svært forbauset over brevet fra Forsvarsdepartementet som setter selskapet i en særstilling. - Dette kjente vi ikke til, sier kommunikasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IT-giganten Siemens kjente ikke til at Forsvarsdepartementet (FD) hadde skrevet et eget brev til de underliggende etatene som satte selskapet i en særstilling. Det skjedde etter Dalseide-utvalgets stadfesting av svindel. Siemens måtte i ettertid tilbakebetale 45 millioner kroner til Forsvaret.

Siemens er glad for å ha blitt valgt av Forsvarsdepartementet til ti kontrakter, til tross for at de er satt i en særstilling, opplyser Siemens-direktør Gry Rohde Nordhus. Foto: SiemensSiemens er glad for å ha blitt valgt av Forsvarsdepartementet til ti kontrakter, til tross for at de er satt i en særstilling, opplyser Siemens-direktør Gry Rohde Nordhus. Foto: Siemens

Kommunikasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus forteller at de ikke viste om brevet fra FD.

- Dette kjente vi ikke til at eksisterte, sier hun tydelig overrasket.

Brevet er datert 24. november. Her meddeler FD nye retningslinjer i forbindelse med Anskaffelsesregelverket for Forsvaret, og departementet skriver:

«Dersom det i forbindelse med en anskaffelsesprosess mottas tilbud som på noen måte involverer selskaper i Siemenskonsernet, skal dette tilbudet umiddelbart fremsendes til departementet. Departementet vil deretter foreta en nærmere vurdering av hvorvidt tilbudet bør avvises etter anskaffelsesgelene»

Etter å ha sett at skrivet, sier Rohde Nordhus:

- Vi har løpende avtaler med Forsvaret og er glad for det.

Tidligere i dag kunne ABC Nyheter avsløre at FD har inngått ti nye kontrakter til en verdi av 10,5 millioner kroner med Siemens - etter at dette brevet ble sendt til Forsvarsstaben, Forsvarsbygg, Forsvarets forskningsinstitutt og Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Kommunikasjonsdirektøren vil ikke svare på spørsmål om det er forståelig at FD skrev brevet i etterkant av Dalseide-utvalgets rapport:

- Det vil jeg ikke uttale meg om, sier Rohde Nordhus.

Personvernpolicy