Strømstad-firma kreves for kr. 609.000

Strømstad-firma kreves for kr. 609.000
Strømstad-firma kreves for kr. 609.000

Fredrik Strømstads tvangsoppløste paintball-firma leverte ikke inn revidert regnskap for 2005, men politianmeldes ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

foto: Scanpix
Landslagsspiller Fredrik Strømstad (25) var styreleder for EPS AS inntil i fjor høst.

Start-stjernen eier 75 prosent av aksjene i EPS AS, som ikke har levert årsregnskap for 2005. Dette skulle vært gjort innen 1. september i fjor.

Selskapet ble tvangsoppløst i begynnelsen av november 2006, og nå er boets innberetning klar.

- Det som er å bebreide selskapets ledelse, er at de ikke sørget for å få valgt ny revisor i tide. Derfor har de heller ikke fått revidert regnskapene for 2005. Men regnskapene er ført, og av denne grunn er saken ikke sendt til politiet, skriver bostyrer Bjørn Hübert Senum i en epost til ABC Nyheter.

Av innberetningen fremgår det at 20 kreditorer krever til sammen 609.009,59 kroner. Mesterparten av kravene er ikke etterprøvd fordi Senum bare har 110.335 kroner å fordele etter at omkostningene ved tvangsoppløsningen er dekket inn. Av disse skal kemneren ha alt utenom 183 kroner.

Fredrik Strømstad var styreleder frem til slutten av september i fjor, og EPS AS ble tvangsoppløst fordi revisor var fratrådt uten at en ny revisor var meldt inn til Foretaksregisteret i Brønnøysund.

Mens omsetningen i 2004 var vel 5,9 millioner, viser det ikke-reviderte 2005-regnskapet at paintball-selskapet kun fikk inn cirka 1,6 millioner året etter. EPS AS gikk med et underskudd på nesten en halv million i 2005. I fjor kom det inn vel 840.000 kroner, og man fikk et overskudd på omtrent 160.000.

Bostyrer Senum trekker frem at regnskapet for 2005 ikke er revidert, men anmelder ikke saken. Han foreslår heller ikke konkurskarantene for Strømstad & co.

- Jeg har ikke ansett det som en politisak. Det er ikke grunn til å tro at de som har drevet selskapet, har beriket seg selv på kreditorenes bekostning. Utover dette har jeg ingen kommentarer.

Joacim Nygaard overtok som styreleder etter Fredrik Strømstad på selskapets ekstraordinære generalforsamling 21. september i fjor. Han mener bostyrers beretning «ser grei ut».

- Vi hadde tenkt å få selskapet på rett kjøl igjen, men var dessverre for sent ute med å melde inn den nye revisoren til Foretaksregisteret, kommenterer Nygaard.

Han og Strømstad har frist til 21. mai med å gi tilbakemelding på beretningen fra bostyrer Senum.

Personvernpolicy