Aker Yards signerte milliardavtale

Aker Yards signerte milliardavtale
Aker Yards signerte milliardavtale

Aker Yards skipsverft i Vietnam vant anbud på 1,5 milliarder norske kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viktig
Avtalen er strategisk viktig for de impliserte partene med tanke på å få fotfeste innenfor plattformsektoren i Asia. Foto: Scanpix

Et samarbeid mellom et selskap basert i Singapore og Aker Yards annonserte fredag at de hadde fått en kontrakt på 250 millioner dollar (om lag 1,5 milliarder norske kroner) for å bygge seks spesialskip til bruk i gass- og oljeindustrien.

Fartøyene, som er ankerhåndteringsbåter, skal bygges på det nye verftet i Vung Tau i Vietnam, skriver Amanda Group, som er basert i Singapore, i en pressemelding.

Det er Aker Capital som har bestilt skipene som skal brukes opp mot oljeplattformer. Enten som supply-båter, ankerhåndteringsfartøy eller som tau-båter.

- Vi er veldig fornøyde med denne kontrakten som viser at strategien med å tilby de mest moderne løsningene fra verftet vårt i Vietnam fungerer, sier Roy Reite i Aker Yards til AFP.

Styreformannen for Amanda Group beskriver avtalen som en fantastisk start for verftet i Vietnam. Det første skipet skal leveres i 2010, og det siste i 2012.

Personvernpolicy