Nordmann blant verdens 100 mektigste personer

Nordmann blant verdens 100 mektigste personer
Nordmann blant verdens 100 mektigste personer

Den norske økonomiprofessoren Erik Lie er på lista over verdens hundre mest innflytelsesrike personer i ukas utgave av Time.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Lie
Finansprofessor Erik Lie er tidligere omtalt som en av de 30 mest innflytelsesrike personer på Wall Street etter at han avslørte omfattende opsjonsjuks i amerikanske selskaper. Foto: Svein Erik Furulund.

Oslo (NTB): Erik Lies forskning fra universitetet i Iowa førte på kort tid til nedbitte negler og frykt blant amerikanske toppsjefer.

I en artikkel i The Wall Street Journal i mars 2006 anslo han at noen tusen selskaper har jukset med dateringen på sjefenes opsjoner i USA. Oppvasken som har fulgt har ledet til minst tjue straffesaker mot større selskaper, et stort antall sivile søksmål og minst 60 sjefers avgang.

- Det er enormt viktig at Lie har valgt en akademisk karriere som gir ham redskapene som trengs for å analysere og vurdere vår økonomi på en sindig, upartisk måte. Det er enda mer viktig at Lie hjelper fram nysgjerrigheten hos en ny generasjon og lærer dem hvordan de kan finne ut hvordan verden fungerer, heter det i Times beskrivelse av Lie.

Blant Times hundre mest innflytelsesrike personer er det to gjengangere fra tre år før:

Oprah Winfrey og USAs utenriksminister Condoleezza Rice. Litt overraskende er den amerikanske presidenten, for tiden George W. Bush, ikke på lista i år.

Blant andre som nevnes på lista er dronning Elizabeth II, pave Benedict XVI, Virgin-gründer Richard Branson, tennisspiller Roger Federer, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, fotballspilleren Thierry Henry, skuespilleren Sacha «Borat» Baron Cohen og toppmodell Kate Moss.

Personvernpolicy