Ny rekord på Oslo Børs

Hovedindeksen endte på 483,4 poeng torsdag. Dermed ble det et forsiktig løft fra onsdag og rekord for andre dag på rad på Oslo Børs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:ScanpixFoto:Scanpix

Oslo (NTB): Økningen var på 0,1 prosent sammenlignet med onsdagen.

Statoil steg 0,4 prosent til 173,2 kroner og Hydro økte 0,7 prosent til 215,2 kroner.

Nyheten om at EU-kommisjonen godkjenner sammenslåing av Hydro og Statoil, og dermed sender selskapene enda et skritt nærmere fusjonen, kom først etter at Oslo Børs var stengt. USA-børsen reagerte imidlertid positivt på nyheten og stigningen fortsatte etter åpningen der.

Ikke alle selskaper fikk ta del i den lille oppgangen i Oslo torsdag. DnB NOR leverte sitt beste kvartalsresultat noensinne. Likevel sank aksjen med over 3 prosent i løpet dagen, og ble priset til 82 kroner ved børsslutt.

Aker Yards meldte om rekordhøy ordrereserve da resultat for første kvartal ble presentert torsdag. Men aksjen falt 4,1 prosent og endte på 103 kroner. Orkla økte 3,4 prosent til 99,8 kroner. SAS mistet 0,74 prosent til 135 kroner.

Pilen pekte nedover for nordsjøolje og et fat kostet 65,7 dollar torsdag kveld.

Den amerikanske industriindeksen Dow Jones steg 0,8 prosent til 13.212 poeng. Teknologiindeksen Nasdaq steg 0,2 prosent første del av dagen på New York-børsen.

Personvernpolicy