Fortalte om manglende engelskkunnskaper

Fortalte om manglende engelskkunnskaper
Fortalte om manglende engelskkunnskaper

Forbundsleder Kjell Bjørndalen fortalte valgkomiteen i Statoil om sine manglende engelskkunnskaper, men konkluderte selv med at det ikke ville bli noe problem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
God på mye, men engelsk kan han ikke. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Oslo (NTB-Trygve Mellvang-Berg): – Bjørndalen selv problematiserte dette med språket da han ble kontaktet av valgkomiteen, men han fant fort ut at det var en utfordring som ikke var større enn at han taklet den, sier leder av valgkomiteen i Statoil, Anne Kathrine Slungård, til NTB.

Engelsk blir arbeidsspråk i StatoilHydro, og ettersom Roy Franklin kommer inn i StatoilHydro-styret, vil alle styremøtene heretter foregå på engelsk.

Slungård sier Bjørndalen vil få tilbud om kursing som alle andre Statoil-ansatte.

På kurs
– Kjell Bjørndalen skal på språkkurs, han. Det er ikke noen større utfordring for ham enn for andre som trenger å friske opp språket sitt, sier Slungård. Hun understreker samtidig at Bjørndalen snakker nok engelsk til å kunne gjøre seg forstått.

– Det som kreves for å komme opp på det nivået man trenger i styret, fant han selv ut etter kort tids betenkning at var en håndterbar utfordring, sier Slungård, som sier valgkomiteen tok dette til etterretning.

60 år gamle Bjørndalen sier selv at hans engelskkunnskaper er «meget begrensede».

– Jeg skal innrømme at jeg har et lite drawback. Men det skal det finnes løsninger på, sier Bjørndalen til Nettavisen.

– Må snu
Men de manglende engelskkunnskapene får Høyres Børge Brende til å steile.

– Jeg holdt på å falle av stolen da jeg hørte det, sier Brende til NTB.

– Alle vet at å kunne delta i en diskusjon på det nivået som trengs når engelsk er arbeidsspråk, det lærer man ikke i løpet av noen måneder, sier Brende.

Brende gikk onsdag hardt ut mot oppnevnelsen av Ap-medlemmet Bjørndalen og vrakingen av Kaci Kullmann Five (H) og kalte det hele for partipolitikk. Nå mener han bildet er enda klarere.

– Bjørndalen er en utmerket kar, men å sitte i StatoilHydro-styre hvor engelsk er arbeidsspråket, er han rett og slett ikke kvalifisert for. Derfor bør regjeringen snu og ta Kullmann Five inn igjen. Det er ikke for sent, sier Brende.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) ville torsdag kveld ikke kommentere saken.

– Godt kvalifisert
Slungård, som er partifelle av Brende, sier på sin side at Bjørndalen er godt kvalifisert for styrevervet. Som tidligere medlem av Statoils bedriftsforsamling kjenner han Statoil godt.

Slungård trekker også fram hans store nettverk i norsk samfunnsliv, et nettverk de andre i styret ikke har.

– Dessuten har han gode personlige kvalifikasjoner. Han har en bevisst rolleforståelse og høy integritet, sier Slungård. At Brende kaller utnevnelsen partipolitisk, vil hun ikke støtte.

– Når staten via sitt medlem i valgkomiteen kommer med innspill på ulike navn, så forutsetter jeg at de er velbegrunnede. Så har det for meg aldri vært kvalifiserende eller diskvalifiserende at man er medlem av et lovlig norsk parti, sier Slungård. (©NTB)

Personvernpolicy