USA trapper opp jakten på piratkopier

USA vil gjøre mer for å avsløre piratkopiering av amerikanske filmer, musikk og dataprogrammer i Kina, Russland og ti andre land.

USA trapper opp jakten på piratkopier
USA trapper opp jakten på piratkopier
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto/Copyright:

2005 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved

«Spider-Man 3» er en av filmene som har vært utsatt for pirater. Den er nå til salgs for en dollar på gaten i Beijing.

Washington (NTB-AP): Den ulovlige kopieringen koster amerikanske selskaper milliarder av dollar hvert år. Nå har USA satt Kina, Russland og ti andre land på en liste over land som USA vil følge spesielt nøye med på.

- Vi må beskytte ideer, oppfinnelser og kreativitet mot svindelartister og tyver, sier USAs handelsrepresentant Susan Schwab i forbindelse med at USA mandag la fram en årlig rapport som omhandler særskilte deler av handelen med andre land.

Tidligere i april varslet amerikanske myndigheter at de klager Kina inn for Verdens handelsorganisasjon når det gjelder to nye saker. I den ene anklager USA Kina for manglende håndheving av lover som beskytter amerikanske kopirettigheter og patenter.

De ti andre landene som er oppført på USAs «prioriterte overvåkingsliste», er Argentina, Chile, Egypt, India, Israel, Libanon, Thailand, Tyrkia, Ukraina og Venezuela. (©NTB)

Les også:

Spider-man angrepet av pirater