Lett å få utsatt skatten

Lett å få utsatt skatten
Lett å få utsatt skatten

I kveld er siste frist for å levere selvangivelsen. Men en måneds utsettelse ligger bare noen tastetrykk unna om, du sliter med å bli ferdig i tide.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

foto: Scanpix

Natt til mandag viste tellingen at 1.640.000 lønnstakere og pensjonister hadde levert selvangivelsen elektronisk. I alt var 3,3 millioner selvangivelser allerede levert, og over halvparten foretrekker den nyere måten å levere på.

- Hittil i år ser vi en økning i antallet selvangivelser som blir levert elektronisk. Natt til søndag var den økningen på 103.000 totalt i forhold til fjoråret, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet til NTB.

Men har du ikke levert, får du de siste tipsene her:

- Sjekk alle tallene som rapporteres inn til myndighetene og som er automatisk innfylt i selvangivelsen din. Er lønnen din riktig? Ting blir feil, og det er du som må betale, sier privatøkonomi-ekspert og tidligere Dine Penger-redaktør Rune Pedersen.

Søndag trakk han frem de få postene du absolutt ikke må glemme når du rapporterer til myndighetene.

- Dette er postene det er lettest å glemme, men som det er lett å gjøre noe med.

- Vi venter stor trafikk i dag. I fjor var det 303.000 personer som valgte å sende inn selvangivelsen på nett før fristen gikk ut, sier Halvorsen i Skattedirektoratet.

Mangler du informasjon eller har du andre planer for dagen enn å fylle ut selvangivelsen? Fortvil ikke. Det er lett å få en måneds utsettelse. Selv om myndighetene har gjemt linken godt, trenger du bare å logge deg inn på Altinn,.

Klikk her for å få utsatt skatten. I tillegg til personnummeret ditt trenger du en personlig kode fra selvangivelsen eller skattekortet.

Oppdatert med sitater og tall fra Skattedirektoratet klokken 16.00.

Personvernpolicy