Åpen for alle - alltid

Flere bilulykker i fjor

Flere bilulykker i fjor
Flere bilulykker i fjor
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske bilførere bulker som aldri før. Antall skademeldinger for alle ulykkesarter økte med 16 prosent fra 2005 til 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Illustrasjonsfoto: Scanpix

- Antall skader knyttet til påkjøring bakfra økte igjen i 2006 etter en nedgang året før. - Hovedårsaken er snøvinteren på Østlandet i fjor og at altfor mange fortsatt holder for liten avstand til bilen foran, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Antall skademeldinger til forsikringsselskapene knyttet til påkjøring bakfra økte fra rundt 49.600 til nesten 55.500 fra 2005 til 2006. Det er en økning på nær 12 prosent mens antall skademeldinger for alle ulykkesarter totalt økte med 16 prosent.

- I alt kostet skadene i forbindelse med påkjørsel bakfra alene forsikringsselskapene drøyt 790 millioner kroner sist år. Det betyr en erstatningsøkning på rundt 6 prosent fra året før, mens erstatningene for alle skadetyper under ett økte med 13 prosent, sier Haakonsen. (©NTB)