Åpen for alle - alltid

Ble oppkjøpt – klagde kjøper inn for ESA

Ble oppkjøpt – klagde kjøper inn for ESA
Ble oppkjøpt – klagde kjøper inn for ESA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vest-Telemark Kraftlag anklages for å ha mottatt 17,5 millioner i ulovlig statsstøtte. Klageren er en liten bedrift som er kjøpt opp av kraftlaget. - En pussig situasjon, sier administrerende direkt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Bilde:
Illustrasjonsfoto: Trond Isaksen / Statnett.

I et brev til Fornyings- og administrasjonsdepartementet skriver ESA at de har mottatt en klage med påstand om at Vest Telemark Kraftlag AS har mottatt minst 17, 5 millioner kroner i kompensasjon for økt arbeidsgiveravgift fra og med 1. januar 2004 (DA-midler). Pengene skal angivelig ha gått til bredbåndsformål.

- Bare tull

Administrerende direktør Ketil Kvaale kaller det hele en tullete situasjon.

- Jeg visste ingenting før jeg ble ringt opp av departementet for 14 dager siden. Det viser seg at klager er et lite firma som vi kjøpte kunder og utstyr av i 2005. Dette firmaet hadde bredbånd som bigeskjeft.

Kvaale, som vet hvem klageren er, kaller det hele «en pussig situasjon».

- Hvor han har 17,5 millioner fra, aner ikke jeg, sier Kvaale, og legger til at han ikke har snakket med klageren siden oppkjøpet.

- Følte seg presset

I brevet, som er datert 2. april, ber ESA om tilbakemelding innen 20 dager fra mottak. Det er Vest-Telemark Næringsutvikling AS som har vært ansvarlig for distribusjon av DA-midler i området. Daglig leder Henry Mærland sier at det hele er en misforståelse, og er en smule irritert over å måtte jobbe med det han karakteriserer som «ingenting».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Klageren er en lokal bredbåndsleverandør som følte seg presset ut av Vest-Telemark kraftlag, sier Mærland.

Han sier samtidig at den innklagede summen på 17,5 millioner er høyere enn det som totalt sett brukes av DA-midler til bredbåndsformål. Dessuten er det flere aktører på bredbåndsmarkedet, blant annet Telenor.

- Vi ønsker å få klarhet i hva pengene har gått til. Vi har bare påstanden fra klager, og vi vet ikke noe mer enn det, sier Amund Utne i ESA til ABC Nyheter.

Utne, som er direktør i konkurranse og statsstøtteavdelingen i ESA, sier at de avventer svar før de bestemmer hva de skal gjøre med saken.

Det har ikke lykkes ABC Nyheter å komme i kontakt med klageren.