Meny

Jakten på millionene - og redaktøren

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serien min handler ikke lenger bare om «Jakten på millionene». Den handler faktisk like mye om jakten på redaktør Berg.

Følg jakten på millionene:

Kaare Skeviks konstante jakt på kapital til diverse prosjekter fortsetter på ABC Nyheter.

Uke 10:

Jeg er ikke i nærheten av der jeg skal være denne uken, men fortviler dog ikke. For takket være mulige sponsorer, en mulig forlagskontrakt og et brukbart t-trøyesalg er jeg mest sannsynlig à jour neste uke. Hvis da ikke den alt nevnte redaktøren stikker kjepper i hjulene.

Ting utvikler seg nemlig ikke alltid slik jeg forventer, og stadig vekk dukker det opp nye skjær i sjøen, og så må jeg rydde plass og tilpasse skjærene til konseptet - og da i henhold til virkeligheten.

Og virkeligheten, den kan være lunefull, like lunefull som min kjære redaktør. For selv om flere av leserne har mailet inn sympatierklæringer med full støtte til mitt ønske om sponsorer, er redaktør Berg noe skeptisk til ideen. Eller som sant er: Svært skeptisk. Og igjen er han komplett umulig å få fatt på. Det er som om han har fått montert en anti-Kaareknapp på mobilen, og jeg stresser for å få ham i tale.

Jeg har nemlig fått tips om tre mulige sponsorer som visstnok skal være interesserte i å sponse meg. Men jeg må som sagt ha redaktørens godkjenning. At han nok kan ha yrkesmessige og etiske betenkeligheter med å la en journalist i hans avis bli sponset, har jeg ikke problemer med å se. Men jeg har kommet til «point of no return» - og som i krig og fred, er alt tillatt. Eller som en kvinnelig leser skrev i en mail til redaksjonen: «Jeg synes Kaare kan gjøre alt for å lykkes, bare det er innenfor loven». Noe jeg sier meg helt enig i og søker på ny kontakt.

Men Bergs mobil er fortsatt død. Ikke så mye som et pip. Tyst. Tyst som graven, som min gode venn Terje Tysland pleier å si. Og jeg sukker, tenner en røyk og stikker mobilen trøstesløst i lommen. Lydløs og død. Og jeg gremmes. Om ikke sponsorene direkte står i kø, har jeg altså tre mulige sponsorer, og nå kjemper jeg mot klokka, og det haster med å få avtalene i boks.

Det hjelper imidlertid ikke å grunne. Derfor bestemmer jeg meg. Her og nå. Bestemmer meg faktisk for å kuppe hele opplegget og rett og slett bare skaffe meg de sponsorene jeg kan få, og fornøyd lener jeg meg bakover og lar solen slippe til i mitt indre. Og mens smilet brer seg, ser jeg for meg redaktøren løpe heseblesende inne i redaksjonslokalene, totalt uvitende om mine kupplaner. Og igjen er livet verdt å leve.

Så, midt i mine smålystige funderinger, ringer endelig telefonen. Det er imidlertid ikke Berg, men min regnskapsfører Stig som er på tråden, og vi gjør avtale om selvangivelsen, og så kan det være at han faktisk har noen mulige sponsorer til meg, og jeg lar redaktøren bare seile i sin egen sjø, eller hva det nå er han bedriver tiden med. Ikke vet jeg.

Men siden jeg nettopp har gjennomført et aldri så lite kupp, kan jeg fryde meg over plutselig å ha fem mulige sponsorer som kan være på vei inn. Og det vil sammen med et mulig forskudd på en forlagskontrakt føre til at jeg neste uke endelig er à jour. Og det er noe det.

Dermed senker roen seg endelig. For selv om jeg per dato er kroner 32 600 under budsjettet, ser neste uke nesten helt fantastisk ut! Hvis bare ballene faller ned tidsnok. For nå strømmer det inn med bestillinger på t-trøyer, og det går et par bøker i ny og ne, så muligheten til milepel nummer tre er faktisk til stede. Neste uke kan jeg faktisk passere kroner 100.000. Med litt flaks.

Kapitalen min har nå økt til kroner 18 600 og vokser dag for dag. Og fortsetter jeg å selge et snitt på 20 t-trøyer om dagen i ni dager framover, blir det kroner 28 080.
Så vil et forskudd på boken om serien kunne gi meg rundt 25 000 kroner, og hvis tre av de fem sponsorene går inn med til sammen kroner 30 000, og jeg den kommende uken selger 10 bøker, er jeg på fantastiske kroner 103 680,00 og over budsjett.

Og med de signalene jeg har fått de siste dagene, bør det faktisk gå!

Så får jeg en glimrende idé som muligens kan hjelpe meg til å få forlagskontrakten i havn. Nemlig en markedsundersøkelse hvor jeg rett og slett spør dere lesere om dere er interesserte i å kjøpe «Jakten på millionene» i bokform, hvis et av forlagene jeg forhandler med velger å utgi den.

Så er DU interessert i å kjøpe boken, send en mail til millioner@abcnyheter.no hvor du ganske enkelt skriver at du kan tenke deg å kjøpe boken. Ingen bindende forpliktelser, bare litt drahjelp i min bestrebelse på å nå målet.

Kanskje går avtalen i havn alt i neste uke. Og det kan saktens trenges. For flere lesere har den siste tiden påpekt at det er nå hardkjøret begynner. Det å greie å doble kroner 102 400 til 204 800 om to uker. Den kommer til å bli sinnssykt vrien, noe jeg er fullstendig inneforstått med og så,… så blir det verre og verre.

Men som det heter i ordtaket: «Det er i motbakke det er tyngst å gå oppover». Derfor bør jeg nok konferere med Paal Leveraas, min støttende coach, slik at jeg greier å holde motivasjonen oppe og fokus på riktig sted.

For øvrig lurer mange lesere på hvordan jeg har tenkt å greie akkurat det? Å doble til kroner 204 800?

Vel, jeg har så langt i dette stuntet lært at jeg må spre risikoen og ikke gjøre slik en leser mener: Satse alt på Langoddsen. Klart fristelsen er der. For å doble innsatsen trenger jeg bare tippe to riktige kamper med en odds på 1,40 hver og en riktig kamp med 1,15 i odds, og da blir totaloddsen 2,25 og mine 102 400 kroner vil da være verd kroner 230 400! Men, skjærer en av kampene seg er alt over og jeg er fallitt. Og det tør jeg ganske enkelt ikke. For selv om jeg safer og spiller på flere kamper med så lav odds som 1,15, så kan jo en av kampene bli avlyst og trukket. I min disfavør. Og så er jeg fullstendig på tryne.

Nei, jeg vil spre risikoen og blant annet bruke min forbindelse i Handelsbanken for å kjøpe aksjer. Så vil jeg spille noe på hest og noe langoddsen og en fast lottokupong. Et råd jeg fikk av godeste Tysland som ringte her om dagen og mente at jeg burde ha en lottokupong som bare lå der uke etter uke, og det er et råd jeg velger å høre på. For jeg har faktisk vunnet før. Fuc… 449 900 kroner! Fem tolvere på samme tippekupong. Så jeg vet at det er mulig. Så vil jeg kontakte en av de store investorene som jeg har hatt i kikkerten en stund og be om råd. Og kanskje,… kanskje kan han bidra med noe som igjen gjør at «the sky is the limit».

Men jeg vil selvfølgelig også fortsette salget av t-trøyer og bøker og kanskje starte med å selge supporterdiplomer. For en leser som følger serien mener at jeg bør starte en supportklubb hvor jeg selger støttemedlemskap for kroner 100 - og hvor supporterne får et diplom eller en plakett som bevis på støtten. Faktisk en god idé som jeg først må ta med redaktør Berg.

Skjønt, det blir vel mañana, for telefonen er fortsatt stein død. Helt til IKEA ringer og kan fortelle at forslaget mitt om å arrangere Norgesmesterskap, EM og VM i IKEA faktisk er til vurdering og at jeg vil få tilbakemelding en av de nærmeste dagene.

Og hvis markedsavdelingen går for ideen, vil jeg antagelig bli involvert på et eller annet vis, og kanskje kan jeg da sikre meg royaltyavtalen som vil gjøre at jeg faktisk blir «way beyond»? Herlig! Aldeles praktfullt.

Og til tross for at jeg ligger under, svinger det noe skikkelig om dagen og jeg har ikke følt meg så oppglødd på lenge. For ikke bare glitrer pengene i horisonten, serien får i tillegg stadig nye lesere og den forrige artikkelen hadde fuc…10 000 lesere og det er faktisk en økning på nesten 3000 fra uken før. Og hvis hver av de gjenværende artiklene i serien øker tilsvarende vil det si at den siste artikkelen vil ha rundt 50 000 lesere og da vil serien bli megainteressant for sponsorene og det,… det er noe det,… Berg?

Men hva i all verden skal jeg tilby sponsorene uten av redaktøren går fullstendig ber(g)serk? Kanskje lokke med fet annonseplass, massiv redaksjonell omtale og link til hjemmesidene deres? Muligens blir det å dra den litt vel langt, men… det er utvilsomt verd et forsøk. Eller?

- Berg?

Er det riktig av Kaare Skevik jr. å skaffe seg sponsorer til serien? Hva mener du? Send en mail med ditt synspunkt til redaktør Herman Berg på herman@abcnyheter.no


Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:37 Person omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42 Påsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20 Thorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21 – Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26 Solskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00 Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30 Minst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29 Norsk basehopper omkommet i Italia06:41 Huawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13 Nav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12 Egyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50 Dette skjer i dag05:43 Dette skjedde i natt05:28 Mann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26 WHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24 Tørreste april i Bergen på over 120 år03:34 Minst 17 døde i jordskred i Colombia03:13 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:47 Bjørn skutt i Meråker02:22 Tre klatrere funnet døde i Canada02:09 Tyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07 Stoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32 Klimademonstranter i London ønsker dialog01:17 Mann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38 E39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16 Terrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15 13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47 Tenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35 Elleve soldater drept i angrep i Mali23:12 UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02 Mbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43 Mot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27 Oljelekkasje i Oslo22:14 Nadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10 Travel påske på sjøen22:09 IS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48 Britisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34 Bombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28 Sudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27 Carlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11 Rekordmange unge til fjells20:40 Reiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27 TV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03 Crystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01 Hegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59 Porosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53 Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25 – En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24 Brann i enebolig i Skien19:09 Valgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52 PSG tok serietittelen uten å spille18:25 Mann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11 Tre dansker drept på Sri Lanka18:08 Røde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54 Vegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50 Muslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34 Tungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14 Solskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00 Aftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53 En person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37 Militærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23 Solskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08 Dansk militærfly til Sri Lanka15:55 Boligbrann på Oppaker15:54 Europamester vil forlate Bayern München15:39 Målløst for Ajer og Celtic15:34 Dæhli ute med muskelskade15:22 Politiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43 Søreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29 Vegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23 Unike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21 «1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08 Sju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30 Roligste påske på mange år09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34 Mann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21 Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33 Lotto-millionær tar ikke telefonen07:32 Boligbrann i Fredrikstad06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften
Siste nytt
12:37NorgePerson omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42MotorPåsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20PolitikkThorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21Politikk– Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26SportSolskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00NorgeNybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30VerdenMinst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29VerdenNorsk basehopper omkommet i Italia06:41VerdenHuawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13NorgeNav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12VerdenEgyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50NorgeDette skjer i dag05:43NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeMann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26VerdenWHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24NorgeTørreste april i Bergen på over 120 år03:34VerdenMinst 17 døde i jordskred i Colombia03:13VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:47NorgeBjørn skutt i Meråker02:22VerdenTre klatrere funnet døde i Canada02:09VerdenTyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07VerdenStoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32VerdenKlimademonstranter i London ønsker dialog01:17NorgeMann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38NorgeE39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16VerdenTerrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15Verden13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47VerdenTenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35VerdenElleve soldater drept i angrep i Mali23:12VerdenUD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02SportMbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43VerdenMot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27NorgeOljelekkasje i Oslo22:14SportNadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10NorgeTravel påske på sjøen22:09VerdenIS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48VerdenBritisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34VerdenBombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28VerdenSudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27SportCarlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11NorgeRekordmange unge til fjells20:40VerdenReiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27VerdenTV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03SportCrystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01SportHegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59VerdenPorosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53VerdenUdetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25Helse og livsstil– En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24NorgeBrann i enebolig i Skien19:09VerdenValgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52SportPSG tok serietittelen uten å spille18:25NorgeMann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11VerdenTre dansker drept på Sri Lanka18:08NorgeRøde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54NorgeVegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50VerdenMuslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34SportTungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14SportSolskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00VerdenAftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53NorgeEn person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37VerdenMilitærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23SportSolskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08VerdenDansk militærfly til Sri Lanka15:55NorgeBoligbrann på Oppaker15:54SportEuropamester vil forlate Bayern München15:39SportMålløst for Ajer og Celtic15:34SportDæhli ute med muskelskade15:22NorgePolitiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43VerdenSøreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29MotorVegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23NorgeUnike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21Sport«1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08VerdenSju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30NorgeRoligste påske på mange år09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34NorgeMann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21Helse og livsstilFra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33PengerLotto-millionær tar ikke telefonen07:32NorgeBoligbrann i Fredrikstad06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44PolitikkKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10Helse og livsstilKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus