Åpen for alle - alltid

NRK-sjefen får kun betinget støtte

NRK-sjefen får kun betinget støtte
NRK-sjefen får kun betinget støtte
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for NRK-journalistene gir en situasjonsbetinget støtte til NRKs aktiviteter i boligmarkedet. - NRK skal ikke delta i risikoprosjekter, sier han til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I går kunne ABC Nyheter bringe nyheten om at NRK er aktive boligspekulanter i Tromsø. Lederen av journalistlaget i NRK, Pål Hansen, vil bare gi engasjementet sin betingede støtte:

- Selvfølgelig er min støtte situasjonsbetinget, NRK skal ikke delta i risikoprosjekter som kan påføre bedriften tap. De eneste stedene vi skal ta risker er innenfor kjernevirksomhetene; radio, tv og nett, sier Hansen til ABC Nyheter.

Hansen støtter likevel involveringen i de 92 luksusleilighetene utenfor Tromsøs bykjerne, siden det var liten sjanse for at bunnen skulle falle ut av boligmarkedet.

NJ-lederen viser også til at NRK har vært med på lignende ting tidligere. I Einar Førdes tid som NRK-sjef var bedriften med på å utvikle Gydas vei, en del av NRKs tomteområde som ligger sentralt i Oslo.

- NRK tjente om lag 100 millioner - penger som ble prøyd rett inn i programproduksjonen. Den gang reagerte ikke Riksrevisjonen på hva de nå har reagert på, sier Hansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Når vi har eiendommer vi ikke har bruk for - så er det naturlig at de selges, mener han.

Journalistlederen viser også til Drammen hvor NRK har flyttet til sentrum og hvor han synes det er naturlig at de gamle lokalene selges til markedspris.

- Når vi først skal selge ei tomt i Tromsø, så er det ikke unaturlig at man innleder samarbeid for å få ut maksimal fortjeneste. Alternativet var å selge tomta - så lot man kommersielle utbyggere ta hele fortjenesten, sier Hansen som understreker at kjøperne ikke må betale en dyrere pris fordi NRK er med på prosjektet.

NRKJ-lederen har selv vært på visning i leilighetene og mener at dette ikke er snakk om luksusleiligheter.

- De har helt vanlig standard, men med den luksus at de har utsikt - noe som ikke er uvanlig i Tromsø, sier han.

I dag skriver også Bladet Tromsø og VG om saken. De fokuserer på at statskanalen har havnet i en kinkig dobbeltrolle: NRK hadde i sin tid kritiske innslag om et konkurrerende boligprosjekt uten å opplyse om sitt eget engasjement.