Baller av stål

Påsken frarøvet meg fem virkedager å jobbe på, noe som kan ha blitt skjebnesvangert for denne ukens resultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg jakten på millionene:

Uke1: Loddet er kastet

Uke 2: 200 millioner i sikte

Uke 3: Mer flaks enn forstand

Uke 4: Urent trav

Uke 5: Berget med et nødsskrik

Uke 6: På tide å mobilisere fansen

Uke 7: En idé med uante dimensjoner

Uke 8: Går så det suser

Her er beregningsmalen til Skevik:

100

200

400

800

1600

3200

6400

12800

25600

51200

102400

204800

409600

819200

1638400

3276800

6553600

13107200

26144400

52428800

104857600

209715200

Kaare Skeviks konstante jakt på kapital til diverse prosjekter fortsetter på ABC Nyheter.

Uke 9:

En leser av ABC Nyheter skriver i en mail at jeg har «baller av stål». Slik føles det ikke akkurat nå. For jeg vet ikke om jeg er i mål eller ikke, og det er ganske så enerverende. Men dette er noe jeg må leve med, og det er så absolutt flere områder jeg må skjerpe meg på.

I påsken har jeg nemlig lært at når man lever fra hånd til munn uke etter uke, er nøkkelen planlegging! Men jeg innser nå at jeg ikke har gjort leksa skikkelig og glemt å regne med denne høytiden (selv om jeg visste den ville komme, noe jeg nok også skrev forrige uke da jeg var midt oppe i den) og at jeg da ville miste fem virkedager. Det kan ha vært skjebnesvangert! På grunn av ferien fikk jeg kun to dager på meg til å doble innsatsen, og det kan ha vært i minste laget. Skjønt, det vet jeg faktisk ikke ennå med sikkerhet. Jeg rakk nemlig så vidt å kontakte endel kjeder og butikker i Trøndelag, og de aller fleste sa de ville kjøpe t-trøyen med «Drunk and happy»-motivet. Men så langt har ingen bekreftet bestillingene og på grunn av deadline, rekker jeg ikke å følge dem opp før over helgen. Vel, hvis samtlige av butikkene jeg har snakket med kjøper, er jeg igjen «way beyond» og på god vei til neste ukes mål. Eller så kan jeg altså ha spilt helt fallitt om salget uteblir fullstendig...

Men, ingen tid for å deppe! Jeg summerer og gjør opp status. Og den ser unektelig slett ikke verst ut. For jeg har jo mange baller i lufta. Og faller de fleste ned, går dette veien. Faktisk. Dog, noe salg har jeg da hatt allerede. For jeg har solgt fem t-trøyer og tre bøker hvor bestillingene har tikket inn på mail. Det øker min kapital fra 11.860,50 til 12.940,50 kroner. Jeg mangler 12.659,50 så er jeg i havn. Selvsagt et betydelig beløp, men hvis 10 av de trønderske butikkene og kjedene jeg har snakket med kjøper et snitt på 13 trøyer hver, så er jeg i havn for niende uke på rad, porto inkludert. Jeg kan over helgen notere meg for 25.600 kroner! I tillegg begynner planene for uken deretter å ta form, og jeg tror faktisk jeg skal greie 51.200 kroner. Innen fredag 20. april. Galskapen er da fullendt! 10 uker. 10 fuc… uker på rad har jeg i tilfelle doblet!

Apropos galskap og baller. Jeg har som nevnt fått en trivelig mail fra en kar i Vestfold som mener jeg har «baller av stål» som tør å gjennomføre dette stuntet. Og det er jo hyggelig. Men jeg er noe usikker på kvaliteten på stålet. For enkelte dager når det butter som mest, føles vel ballene mer som inntørkede...ja,… eller noe sånt. Skjønt, i det store og det hele må jeg vel egentlig si meg svært så fornøyd med tingenes tilstand, og det strømmer fortsatt på med e-post fra lesere som følger med: En leser mener jeg bør skaffe meg en sponsor og anbefaler meg å ta kontakt med Sharif, han med dekkene. Jeg får faktisk Sharifs mobilnummer og vurderer straks å ringe. Jeg er imidlertid litt i tvil. Kan jeg gjøre dette? Eller vil markedsavdelingen i ABC Nyheter gå fullstendig bananas hvis jeg bruker serien min til å berike meg på deres kundegrunnlag? Det er bare én måte å finne ut det - jeg ringer markedssjefen. Eller kanskje er tittelen markedsdirektør?

- Hei, Kaare Skevik jr.

- Hei du.

- Skal du høre,…En leser av serien min mener jeg bør skaffe meg sponsorer som skal hjelpe meg å doble innsatsen fra uke til uke. Er det ok for dere?

- Hva?

- At jeg får meg egne sponsorer til serien?

- Hvilket?

- Altså, … egne sponsorer. Til serien?

- Erru gærn. Du kan’ke gjøre det?

- Nei?

- Nei.

- Å?

- Ja, altså. Vi må jo ha alle pengene som genereres gjennom avisen, det er ganske innlysende.

- Å?

- Ja.

- Men det blir jo en del av denne ukes artikkel?

- Jaha?

- Ja. Noe må jeg jo skrive om og så kommer jeg kanskje i mål. Igjen.

- Men,… men. Denne må jeg tygge litt på. Har egentlig aldri tenkt over problemstillingen. Hør, jeg sjekker litt og ringer deg tilbake. Innen lunsj i morgen. OK?

- Supert.

Ikke den helt store entusiasmen, om sant skal sies. I påvente av «dommen», ringer jeg i stedet IKEA. Kan liksom ikke helt gi slipp på idéen om å arrangere mesterskap over hele kloden. Men det å finne telefonnummeret til administrasjonen på IKEA er faktisk enda vanskeligere enn å demontere IKEA-møbler, og jeg havner først hos... kundesenteret. Men, så til slutt kommer jeg fram til pressekontakten, og han har faktisk skumlest artikkelen viser det seg. Han synes idéen kan ha noe for seg og lover å ta den med markedsavdelingen. Og så komme tilbake til meg, enten på mail eller på mobilen.

Så nå venter jeg. Og venter. Og deadline og lunsj nærmer seg. Og jeg fortviler. Får jeg lov å skaffe meg egne sponsorer og IKEA svarer ja, da,… da er jeg i himmelen og «way beyond» og antagelig enda litt lenger. Men, nå er mobilen død, grå og livløs og ligger ved siden av PCen nærmest som et tomt skall. Apatisk. Situasjonen er ”hurry up and wait”, noe jeg er svært vant med etter et langt liv i musikkbransjen. Men jeg kan likevel ikke annet enn å gremmes. Deadline, den fuc… deadline nærmer seg med stormskritt, og jeg kan simpelthen ikke vente lenger og ringer markedssjefen igjen. Lunsjen er definitivt over.

- Kaare her.

- Hei du.

- Da venter jeg i spenning på dommen. Hva sier du? Kan jeg skaffe meg egne sponsorer?

- Joda, det er helt i orden for meg, men dette er egentlig en sak du må ta med redaktøren, med Berg. Det er hans bord, og dette fikser du, Kaare, denne drar du i land med dine uovertrufne salgsargumenter.

- Hehe...

- Lykke til.

- Hjertelig!

Markedssjefen er jo egentlig kul nok han, og jeg kaster meg sporenstreks over telefonen, igjen full av optimisme og entusiasme.

- Hallo Berg?

- Berg? Hallo… Berg.........................?

Er det riktig av Kaare Skevik jr. å skaffe seg sponsorer til serien? Hva mener du? Send en mail med ditt synspunkt til redaktør Herman Berg på herman@abcnyheter.no

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, t-trøyer NOK 199,00 inklusive porto, signerte bøker NOK 100,00 pluss porto.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus