Meny

Anne-Kat. med rekordomsetning

Anne-Kat. med rekordomsetning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne-Kat. Hærland omsatte for nesten 15 millioner i fjor. Nå planlegger hun bok og et nytt NRK-program.
Begge fotos: Scanpix
Anne-Kat. Hærland ble tildelt Komiprisen for beste standup i fjor. Prisutdeler var Øystein Bache.
Det viser årsberetningen og regnskapet for komikerens selskap, KAT A/S.

- Utviklingen av selskapet er meget positiv. En ny treårskontrakt er skrevet med NRK, samt at egenproduksjon settes opp og forutsettes gjennomført i 2007, skriver daglig leder Hærland og styreleder og manager Grethe-Laila Fjelberg i beretningen for i fjor.

Standup-suksessen «Tatt av vinen» må ta mye av æren for rekordresultatet. Hærland, som mønstrer av i «Nytt på nytt» etter åtte år, har hatt aksjeselskapet siden slutten av år 2000. Men i fjor omsatte hun for mer enn de andre årene til sammen. Så langt har 35-åringen tjent inn 26,5 millioner på KAT A/S.

Manager Grethe-Laila Fjelberg eier imidlertid 33,5 prosent av aksjene, og får dermed en god slump av utbyttet i fjor. KAT A/S endte med et overskudd på 6,1 millioner, og de to eierne bevilger seg vel 5,4 millioner i utbytte. I tillegg til lønn på totalt 1,2 millioner.

- Virksomheten består i underholdning, stand-up, eventjobbing, programleder, journalist- og forfattervirksomhet, heter det i årsberetningen.

Fra høsten overlater Anne-Kat. Hærland plassen sin i «Nytt på nytt» til Linn Skåber. Og mens «Tatt av vinen» fortsatt spilles, skal Hærland også i gang med et nytt program for NRK.

- Jeg kan si så mye som at det ikke blir tøys om nyheter. Vi skal utvikle noe helt fra starten av, og det blir deilig. Det er fint at NRK ikke bare kjøper programkonsepter. Det skal bli fint å finne opp kruttet igjen, sa Anne-Kat. til Adresseavisen for vel en måned siden.

Hærland gjorde også suksess med showet «Jeg er ikke Dina» i 2003, og ga ut boken «Krig og fred og religion og politikk og sånn» i 2005. Nå planlegger komikeren ny bok, ifølge årsberetningen:

- Forlaget Aschehoug er også positive til en ny bokutgivelse høsten 2008.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus