Går så det suser

Jeg hadde gruet meg til påsken. Det kunne jeg ha spart meg. For alt skjærtorsdag var jeg kroner 60,50 over budsjettet takket være salg av t-trøyer og bøker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg jakten på millionene:

Uke1: Loddet er kastet

Uke 2: 200 millioner i sikte

Uke 3: Mer flaks enn forstand

Uke 4: Urent trav

Uke 5: Berget med et nødsskrik

Uke 6: På tide å mobilisere fansen

Uke 7: En idé med uante dimensjoner

Her er beregningsmalen til Skevik:

100

200

400

800

1600

3200

6400

12800

25600

51200

102400

204800

409600

819200

1638400

3276800

6553600

13107200

26144400

52428800

104857600

209715200

Min kapital består nå av kroner 12 860,50, og jeg har doblet innsatsen for åttende uke på rad!

Det er ikke bare D.D.E som går så det suser om dagen. Også mitt prosjekt er på skinner og vel så det, og jeg øyner at dette skal jeg faktisk dra i land. Noe som garantert vil glede min coach Paal Leveraas. Ikke det at jeg får delt gleden med ham. Paal befinner seg nemlig på påskefjellet og nyter deilige og avslappende dager. Det har kanskje jeg også snart råd til. For salget av t-trøyer og bøker har faktisk gått over all forventning og jeg har denne uken solgt 29 t-trøyer og to bøker, noe som til sammen har økt min kapital til kroner 12 860,50. Jeg har da doblet innsatsen for åttende uke på rad og er kroner 60,50 over budsjett. De aller fleste av bestillingene har faktisk tikket inn på mail, og så har jeg drevet noe lobbyvirksomhet overfor venner og bekjente og det hjalp meg til å komme i havn.

Det strømmer på med mails fra hele landet og alle bakker meg opp og ber meg stå på "to the bitter end." Men, fortsetter det slik, blir det ingen "bitter end". Tvert i mot. For nå er det virkelig gøy, og med så mange som støtter meg, liksom bare bølger inspirasjonen og nye idéer på og det er faktisk ikke lenger et slit å jobbe med prosjektet. Faktisk er det plutselig blitt rågøy, og selv om jeg bare får to virkedager å jobbe på denne uken på grunn av påskeferien, tror jeg at jeg skal berge og nå mitt mål for uke 9. Nemlig kroner 25 600,00. I flere av mailene lurer lesere på om jeg snart går på børs. Og det skal jeg. Jeg må bare få opp "cashflowen", siden alle pengene ikke er kommet inn på kontoen ennå. Det kan ta ytterligere én til to uker til før alt er på plass. Og da ... da er jeg klar for aksjer eller hva det nå måtte bli.

Jeg har for øvrig fått lesertallene og er kjempefornøyd! Serien leses nemlig i snitt av mellom 7 000 og 8 000 lesere hver uke. Det er jeg kjempefornøyd med, samtidig som jeg aner et potensiale her og kaster meg over kalkulatoren! For siden tallene er så stabile fra uke til uke, antar jeg at det stort sett er de samme leserne som følger serien og da kan det jo være at en del lesere etter hvert faktisk velger å kjøpe en t-trøye eller en bok? Og det ... det hadde vært noe det, og jeg hamrer løs på kalkulatoren. For ... for ... hvis 7000 lesere kjøper en t-trøye hver, da ... da ... er jeg plutselig oppe i fuc ... kroner 1.092.000,00! Og kan da hoppe fram til uke 15! Hvis så 7 000 leserer kjøper begge t-trøyene er jeg straks oppe i kroner 2.184.000,00 og kan gjøre et nytt hopp til mellom uke 15 og 16. Da er det bare syv uker før jeg er i mål! Hvis jeg i tillegg plusser på en bok til hver, kan jeg legge til ytterligere kroner 700 000,00 og da blir kapitalen på beundringsverdige 2.814.000,00 kroner!

Skjønt, nettoen blir muligens noe mindre. For jeg må i tilfelle trykke opp flere bøker og så må jeg sette ungene i jobb med å trykke t-trøyer, pakke dem, fakturere og sende. Noe som kan bli en ekstra kostnad. Ungene er svært oppegående og de har faktisk skjønt det med lønnsforhandlinger og jeg frykter at det kan bli noen tøffe tak. Men, den tid.

Realistisk sett må jeg selge 83 t-trøyer for å komme i mål neste uke. Det bør være innen rekkevidde. Det utgjør i overkant av én prosent av leserne, og det bør gå. Da er jeg i havn på kroner 25.600,00. Og skal så doble tilsvarende uken etter og det vil jeg gjøre ved å selge t-trøyen med "Drunk and happy" til klesbutikker og kjeder i Trøndelag, og si at jeg klarer å selge ti t-trøyer á kroner 100 til ti trønderske butikker, så er det 10.000 kroner. Da mangler jeg kun kroner 15.600,00 og det tilsvarer et salg på nøyaktig 100 t-trøyer. Noe som så absolutt er realistisk og da har jeg greid min tredje milepæl. Nemlig å passere kroner 50.000,00 på 10 uker. Da er jeg klar for børs, katedral og andre vidløftige spekulasjoner!

Ellers har jeg fått utrolig bra tilbakemeldinger på idéen med avsaltningsanleggene. Både fra forskningsmiljøene, produsentene og leserne. Ja, til og med Bellona likte idéen og ba meg stå på og følge opp saken. Faktisk mente rådgiveren jeg snakket med at idéen var råbra.

Joda, dette går så det suser og jeg har kommet opp med nok en vill idé. Et nytt stunt. Det vil si den er egentlig noen måneder gammel, men allikevel. Går den i boks, kan jeg antagelig cashe inn en pen sum for idéen. Kanskje kan jeg til og med skaffe meg en royaltyavtale. For denne idéen er om mulig enda villere og sprøere enn den med avsaltningsanleggene. Som far til fem har jeg nemlig lenge savnet de morsomme og gode underholdningsprogrammene på TV. Program som samler og engasjerer hele familien og som vi sammen kan følge med på uten at skjermen preges av vold og annen elendighet. Det jeg skal gjøre er å lage NM i IKEA. Norgesmesterskap i IKEA. Hvor familier konkurrerer mot hverandre, både med å montere møbler og ikke minst demontere møbler! UTEN bruksanvisning!

Det kan faktisk bli fantastisk morsom fjernsynsunderholdning som vil engasjere mange seere. For alle har et forhold til IKEA. Det finnes vel knapt det hjem i Norge som ikke har noe fra Slependen eller et av de andre utsalgene her til lands. Rent innledningsvis kan man jo for eksempel ha landsdelsfinaler hvor man kårer en mester i hver landsdel og så samles landsdelsvinnerne til finale i Oslo hvor det i tillegg vanker flotte premier. Og så kan Ole Paus synge om "sofan fra IKEA", mens Halvdan Sivertsen kan synge om alle disse "tommeltottan".

Men, jeg akter ikke å stanse der. For det finnes IKEA-utsalg over hele verden og programkonseptet er antagelig så kommersielt og underholdende at det kan selges til fjernsynsstasjoner i alle de 34 andre landene hvor IKEA har utsalg og da kan man jo på sikt lage EM i IKEA, Asia-mesterskap i IKEA, Amerika-mesterskap i IKEA og til slutt VM i IKEA. Da med flotte premier hele veien. Et programkonsept som bare rusler og går, år etter år!

Kanskje vil til og med Block Watne i Norge være med som sponsor hvor de gir et hus til vinneren og hvor alle møblene kommer fra IKEA. Tror faktisk at dette er et programkonsept som vil kunne få så mye redaksjonell mediedekning, både riksdekkende og lokalt at markedsføringsbudsjettet for programmet nødvendigvis ikke blir faretruende høyt. At det kanskje blir i meste laget rent kommersielt for NRK, ser jeg straks, så her må det nok en kommersiell kanal til. Men uansett. Dette kan faktisk bli en hit, en megahit og jeg regner som gal og får nærmest åndenød. For her kan det jo vanke flere titalls millioner i royalties. Herregud! Va bra jag är! Eller hur, Ingvar Kamprad?

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte med motivene nedenfor eller bøker ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), og adresse hvor trøyene eller bøkene skal sendes. Da har du t-skjorte, eventuelt bok innen cirka to uker. Pris, 199,00 inklusive porto.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus