Meny

Vin vinner flere venner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salgstallene tyder på at nordmenn drikker stadig mer vin. Men det økende vinkonsumet ser ikke ut til å dempe øltørsten eller lysten på destillerte produkter.

Det drikkes stadig mere vin i Norge. Her er et utvalg sammen med sin venn, Torkjell Berulfsen (bak). Foto: ScanpixDet drikkes stadig mere vin i Norge. Her er et utvalg sammen med sin venn, Torkjell Berulfsen (bak). Foto: Scanpix

I 2006 ble det registrert omsatt 63,3 millioner liter vin, som er 2,3 millioner liter eller 3,7 prosent mer enn i 2005, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Omsetningen av øl og brennevin hadde også en økning.
Vin var alkoholgruppen som hadde høyest prosentvis vekst i 2006. Økningen i fjerde kvartal var litt større enn i året sett under ett med 4,4 prosent.
Registrert omsetning av øl i Norge gikk opp med 2,7 prosent eller 6,6 millioner liter fra 2005 til 2006. I fjerde kvartal økte omsetningen av øl med 2 prosent sammenlignet med samme periode året før.
Brennevinsomsetningen som ble registrert i Norge i 2006 var på 12,3 millioner liter, som er 346.000 liter, eller 2,9 prosent mer enn i 2005. Fra fjerde kvartal 2005 til fjerde kvartal 2006 økte omsetningen av brennevin med hele 5,3 prosent. (©NTB)


Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus