Meny

52,3 prosent sier nei

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere nordmenn sier nei til et norsk EU-medlemskap. 52,3 prosent er nå EU-motstandere, viser en meningsmåling som Sentio har gjort.

For en måned siden var det 51 prosent av de spurte som sa nei til EU. På den nye målingen sier 37,3 prosent ja til EU, mens 10,4 prosent sier de ikke vet hva de mener om norsk EU-medlemskap.


Oslo har flest EU-tilhengere, med 44 prosent. Færrest er det i Nord-Norge, der kun 30 prosent synes EU-medlemskap vil være bra for landet, viser målingen som er gjort for Klassekampen, Nationen og Dagen.


Det er nei-flertall i alle aldersgrupper, og størst EU-motstand er det blant dem under 30 år. Som vanlig er det flest kvinner som er mot EU-medlemskap. 56 prosent av dem sier nei, mens 48 prosent av mennene gjør det samme.


Flest nei-velgere har Rødt, som tidligere het RV, med 100 prosent. 89 prosent av Senterpartiets velgere sier nei til EU, mens 87 prosent av KrF-tilhengerne gjør det samme.


I Venstre er det 59 prosent som sier nei til EU, og 49 prosent i Frp. 45 prosent av Ap-velgerne er EU-motstandere. (©NTB)Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus