Meny

En idé med uante dimensjoner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Summene jeg har operert med så langt har jo hatt en viss dimensjon over seg. Men det jeg har kommet opp med denne uken gjør at «the sky is the limit». For nå snakker jeg om 3.333 milliarder! Kubikkmet

Følg jakten på millionene:

Uke1: Loddet er kastet

Uke 2: 200 millioner i sikte

Uke 3: Mer flaks enn forstand

Uke 4: Urent trav

Uke 5: Berget med et nødsskrik

Uke 6: På tide å mobilisere fansen

Her er beregningsmalen til Skevik:

100

200

400

800

1600

3200

6400

12800

25600

51200

102400

204800

409600

819200

1638400

3276800

6553600

13107200

26144400

52428800

104857600

209715200

Kaare Skevik juniors konstante jakt på kapital til diverse prosjekter fortsetter på ABC Nyheter.

Uke 7:

Denne uken har jeg faktisk solgt 27 nye t-trøyer pluss én bok og kan fakturere kroner 3.024 kroner og er snart «way beyond». En butikk i Namsos kjøper 23 trøyer til rabattert pris, og da går totalen min nå opp til kroner 8.474,50. Det er 2.074,50 kroner foran skjema. Faktisk mangler jeg bare 4.325,50 så har jeg doblet også i neste uke. Og det trenger jeg. For nå nærmer det seg påske, noe jeg simpelthen har glemt å regne med. Ser ikke at det er så mange intelligente forslag å finne på i påskeuken som kan doble kapitalen og velger derfor å satse på salg av flere t-trøyer. Jeg har nemlig ikke tenkt å bruke høytiden til å hoppe rundt som en påskekanin på kjøpesentre eller bli gatemusikant for å få inn pengene.

Skal jeg også i neste uke – selveste påskeuken – klare å doble innsatsen, trenger jeg å selge 28 trøyer til, så er jeg i havn. Men, uken deretter skal innsatsen dobles til 25.600, den ser jeg blir knalltøff, siden fem av dagene spises opp av påsken, og jeg får kun to virkedager å jobbe på. Men, etter noen rolige og avslappende feriedager kommer jeg kanskje på noe som gjør at jeg berger den uken også.

Nå er jeg inne i uke 8 og har faktisk klarte å ligge foran skjema i samtlige uker så langt. Bare dét er en aldri så liten bragd. Jeg har imidlertid oppdaget mange av fellene jeg som gründer og investor kan gå i, og merker at jeg blir stresset. Å bli investor er i ferd med å bli en heldagsjobb for meg, noe jeg overhodet ikke tenkte på da jeg startet opp. Ikke bare skal den ukentlige artikkelen skrives, men bøker skal pakkes, frankeres og sendes, fakturaer skal vedlegges, t-trøyene skal ha egen logo som må lages, så skal de trykkes, pakkes, frankeres og sendes, og så skal også de faktureres.

Videre må jeg holde regnskapet à jour samt holde koken hele tiden og være skjerpet. Jeg kjenner frykten puster meg i nakken. Og det er slett ingen myk fønvind. Den minner mer om en isende vind som feier over Hardangervidda. Jeg kjenner små skjelvinger, nakken sitrer og jeg begriper ikke hvordan de rike klarer presset. Jeg er stresset for det som egentlig er for småpenger å regne. Hva når jeg kommer opp i de store summene? Hvordan i all verden skal jeg takle det?

Jeg går igjen i tenkeboksen og grubler, til jeg kommer fram til at jeg trenger en coach. Jeg ringer min gode venn og kollega Paal Leveraas, som er vel etablert i yrket. Han har satt seg godt inn i det jeg driver med.
- Hei Paal. Kaare jr. her.
- Hei Kaare. Hva kan jeg hjelpe med.
- Jeg trenger en coach! Nå. Med en gang.
- Går greit det.
- Men, Paal. Hva gjør en coach? Hvorfor trenger jeg en coach?
- Hehe... En coach, Kaare, en coach er en slags trener, eller veileder om du vil.
- En slags motivator?
- Det kan du godt si. En som skal hjelpe deg å holde fokus når det butter og som gir deg råd. Og tro meg Kaare, det kommer du til å trenge.
- Åh?
- Ja, du vil helt sikkert få noen nedturer i prosessen, og da er det viktig at du klarer å holde fokus på det som er ditt hovedmål. Sluttsummen på 209 millioner. Ser du den?
Jo da, jeg ser den. Vi diskuterer videre, og jeg kjenner at stresset langsomt slipper taket og at roen siger inn over meg. Jeg lener meg tilbake og summerer opp.

Jeg skal ha to fokus. Fokus på uken jeg er inne i akkurat nå, og fokus på sluttsummen. På de 209 millionene. Ifølge Paal heter det ikke hvis jeg når målet, men når jeg når målet. Jeg takker ham for hjelpen og avtaler å ringe ham ved behov og merker at jeg nå nyter tilværelsen på en helt annen måte. 209 millioner. 209 fuc… millioner.

Men Paal stilte et vesentlig spørsmål. Hva skal jeg gjøre med pengene? Jeg er svar skyldig. Så langt har jeg bare ikke tenkt og kanskje er det på tide? Men før jeg får startet den prosessen, ringer min regnskapsfører Stig og i løpet av samtalen forteller han at det jeg holder på med er kapitalinntekt, og at det ganske enkelt betyr at jeg kun betaler 28 prosent skatt av pengene. Og fokuset er igjen på de 209 millionene. For det vil si at jeg etter skatt sitter igjen med 150 millioner, hvis jeg da ikke velger å fortsette å investere. Dette er jo en motivasjon av en annen verden. Stig gjør underverker med meg på samme måte som Paal gjorde. Det er både godt og betryggende å ha slike støttespillere på lag.

Igjen er fokuset der det skal være. Nå tenker jeg seriøst over hva jeg skal investere i. Jeg grubler hardt og lenge, og tankene vandrer tilbake i tid. Under de mange oppholdene på Kanariøyene, har jeg med interesse fulgt med på utviklingen av avsaltningsanleggene hvor man renser sjøvann til ferskvann, som igjen blir drikkevann og vann som bøndene kan bruke til å vanne jorda. Og med de lange tørkeperiodene som ofte rammer øyene, er jo dette en genial løsning.

Jeg vet at vann vil bli en av de store verdensutfordringene etter hvert som den globale oppvarmingen fortsetter, og det å investere i vann og miljøet er noe jeg får mer og mer tro på ettersom tankene vandrer.

En vill idé slår ned som det berømte lynet fra den like berømte klare himmelen, og jeg ringer Havforskningsinstituttet i Bergen hvor jeg til slutt havner hos en svært behjelpelig forsker. Jeg forklarer ham idéen, og han er faktisk med og hjelper meg med én gang.

Jeg ber ham regne ut fra følgende: Verdenshavene vil det neste hundre året øke med én meter. Det er altså én centimeter per år. Det jeg vil vite, er hvor mange kubikkmeter vann tilsvarer denne ene centimeteren i året? Og per døgn?

Han gir meg tallene og sammen regner vi ut følgende, basert på avsaltningsanlegg som produserer 100.000 kubikkmeter vann i døgnet. For bygger man 91.000 avsaltningsanlegg over hele verden, vil man årlig kunne tømme havet for 3.333 milliarder kubikkmeter vann, noe som altså tilsvarer den årlige økningen, og man unngår dermed at havet stiger.

Det er jo bare sensasjonelt. En helt van(n)vittig tanke, og jeg kaster meg på ny over telefonen og ringer Lynggruppen i Vanvikan i Nord-Trøndelag. De har en egen avdeling som heter Aqualyng som driver i stor skala med avsaltningsanlegg, blant annet på Kanariøyene. Jeg snakker med sjefen sjøl og han lytter og er faktisk helt med på beregningene mine og sier:

- Men Kaare, man har jo i dag avsaltningsanlegg som filtrerer én million kubikkmeter sjøvann i døgnet og med den størrelsen trenger man jo bare rundt 9.000 anlegg på verdensbasis. Og disse kan da igjen være drevet med fornybare energikilder som vindmøller, bølgekraft eller solceller. Svært miljøvennlig.
- Jøss, så det er mulig?
- Ja, i prinsippet. Teknologien er jo der og er tilgjengelig, og forutsatt at tallene og beregningene fra Havforskningsinstituttet stemmer, burde jo det være fullt mulig.
- Wow!
- Ja, og så vil jo ferskvannet kunne brukes til dyrkning av planter og skog i ørkener som igjen vil medføre at CO2-balansen bedres.
- Fantastisk. Jeg bukker og takker og får lov til å komme tilbake til ham om jeg lurer på noe. Dette er jo bare helt vilt. Men før jeg tar av fullstendig, ønsker jeg å sjekke teorien min i forskermiljøene og ringer Universitetet på Ås (tidligere Landbrukshøyskolen, red. anm.), Universitetet i Stavanger og Meteorologisk Institutt og snakker med til sammen syv forskere som faktisk backer meg. Noen kaller tanken revolusjonerende, nyskapende og svært radikal, og jeg får nærmest applaus fra et par av de jeg snakker med.

Men nå er jeg helt gira og knapt til å ha i hus der jeg vandrer hvileløst rundt, uten helt å vite hva jeg skal gjøre videre. Til slutt ender jeg opp med å ringe redaksjonen. Dette kan jo bli en sabla svær nyhetssak, noe også redaktør Berg straks er enig i. Og du kan snart lese den på ABC Nyheter.

Men nå er jeg blitt helt ør og tappet og har bare lyst til å ta påskeferie sånn med én gang. Det er ikke mer å hente, og jeg velger en grei walkover. Skal kun selge 28 t-trøyer samt få ekspedert varene, så kan jeg puste. Men idéen slipper bare ikke taket og jeg drodler videre og kommer opp med følgende:

Ved å bygge 9.000 avsaltningsanlegg vil man få følgende gevinster:

* Havnivået holder seg som nå eller stiger langt langsommere enn det man har forventet.
* Produksjonen av drikkevann vil øke.
* Man får dyrket utrolig mye brakk land.
* Man kan dyrke mais som er topp for produksjon av biodiesel, som omtrent er fri for forurensning.
* All dyrkingen vil være med på å stanse erosjonen (ørkenspredningen). Kan til og med reversere den.
* Skaper nye arbeidsplasser i land med stor ledighet og spesielt stor ledighet blant kvinner.
* Mange steder får man grunnvannet tilbake.
* Flere folk får mat og inntekter.
* All den nye dyrkingen gir en bedre CO2-balanse.

Jeg blir andpusten av dimensjonene, åpner en øl og synker hen i en eller annen sfære. Og undres på hvor denne serien til slutt vil føre meg. For dette er jo bare helt vilt.

Hvis du ønsker å bli «Jakten på millionene-supporter», kan du bestille t-skjorte ved å sende en mail med bestillingen hvor du skriver antall, størrelse (finnes i alle størrelser), motiv og adresse hvor den skal sendes, så har du t-skjorten innen to uker. Pris, 199,00 inklusive porto.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:25 Kvinne drept i opptøyer i Nord-Irland02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44 Nye krav til helsearbeidere innføres04:31 Demokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52 340 miljøaktivister pågrepet i London03:46 Luftambulansen mister oftere GPS-signal02:38 29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37 17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30 Nord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40 Brødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22 Mann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46 – Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00 Pochettino: – Mine spillere er helter23:43 Tottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34 Liverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24 Barr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54 Politiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12 Nordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21 Amundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56 Minst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39 Rouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20 399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57 Firmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29 Ettersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14 Mann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59 Horneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51 Senterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00 Angrer på tidligere gravferd17:28 NASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23 Manchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48 Russisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56 Perus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51 Kø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42 Tog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20 Død kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55 En av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53 Norsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39 Talsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24 Barnehagelærer valgte å svindle Nav14:23 Notre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45 Regjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28 Politiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24 FBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47 Påskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40 Forskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08 Brækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields
Siste nytt
06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:25VerdenKvinne drept i opptøyer i Nord-Irland02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44NorgeNye krav til helsearbeidere innføres04:31VerdenDemokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52Verden340 miljøaktivister pågrepet i London03:46NorgeLuftambulansen mister oftere GPS-signal02:38Verden29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37Norge17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30VerdenNord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40VerdenBrødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22NorgeMann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46Verden– Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00SportPochettino: – Mine spillere er helter23:43SportTottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34SportLiverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24VerdenBarr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54MotorPolitiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12PengerNordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21NorgeAmundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56VerdenMinst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39VerdenRouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20Norge399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57VerdenFirmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29VerdenEttersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14NorgeMann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59SportHorneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51PengerSenterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00NorgeAngrer på tidligere gravferd17:28VerdenNASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23SportManchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48VerdenRussisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56VerdenPerus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51NorgeKø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42NorgeTog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20VerdenDød kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55NorgeEn av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53NorgeNorsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39PolitikkTalsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24NorgeBarnehagelærer valgte å svindle Nav14:23VerdenNotre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45NorgeRegjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28MotorPolitiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24VerdenFBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47NorgePåskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40VerdenForskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08SportBrækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus