Riise Invest AS konkurs

Riise Invest AS konkurs
Riise Invest AS konkurs

John Arne Riises heleide, norske selskap, Riise Invest AS, har gått konkurs. Selskapet står med 17,8 millioner i gjeld, ifølge det siste regnskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix

John Arne Riises eks-agent, Einar Baardsen, kreves for millionbeløp av Liverpool-backen. Her kommer de to til Norge etter at Liverpool vant Mesterligaen i 2005.

Onsdag i denne uken ble Liverpool-spilleren slått konkurs i England. Nå er det altså åpnet konkurs i Riises heleide norske aksjeselskap, Riise Invest AS, i Tønsberg tingrett.

- Jeg kan foreløpig ikke gi noen kommentarer rundt konkursen. Det er litt for tidlig, for vi har ikke oversikten der ennå, sier advokat Stig Sletten til ABC Nyheter.

Han jobber hos bostyrer Rune Frank Andersen, som er bortreist og ikke tilgjengelig for kommentar.

- Verken jeg eller John Arne har noen kommentarer i denne saken, heter det i en tekstmelding fra Riise-rådgiver Jan Kvalheim.

Han viser til advokat Ronny Lund. Det har ikke lykkes ABC Nyheter å få kontakt med Liverpool-backens advokat.
ABC Nyheter har tidligere skrevet at John Arne Riise og Riise Invest AS krever totalt 37,8 millioner av Baardsens konkursbo, og at Liverpool-spillerens aksjeselskap står med 17,8 millioner i gjeld.

I midten av februar avdekket ABC Nyheter at Riise sliter med å betale regningene til aksjeselskapet og at han har pådratt seg betalingsanmerkninger. Liverpool-forsvareren har dessuten skyldt gamleklubben Aalesund penger siden 1999.

Da ABC Nyheter sjekket 26-åringens betalingsanmerkninger fredag morgen, viser det seg at han har gjort opp kravet fra inkassoselskapet Lindorff fra 18. oktober i fjor. Kravet, som var rettet mot ham personlig, var på 573.953 kroner og kom fra Santander Consumer Bank/Elcon Bil. Riise Invest AS har derimot en ubetalt regning på 5,9 millioner kroner fra Nordea. Den betalingsanmerkningen stammer fra 4. august 2005.

Første skiftesamling i konkursen er lagt til 9. mai i Tønsberg tingrett.

TRØBBEL FOR RIISE INVEST AS:

- Årsegnskapet for 2005 er ennå ikke innsendt til tross for at siste frist var 1. september i fjor. Både 2003- og 2004-regnskapet kom inn mer enn syv måneder etter fristen, og 2003-regnskapet ble først sendt inn etter at man mottok varsel om tvangsoppløsning.

- Det sist leverte årsregnskapet (for 2004) viser et underskudd på 424.000 og en omsetning på 480.000. Selskapet står med en gjeld på 17,8 millioner kroner og negativ egenkapital (vel 850.000). Ifølge årsberetningen driver Riise Invest AS med investeringer i andre selskaper.

- Riise Invest AS har utestående fordringer for 13,1 millioner - blant annet skylder Einar Baardsen vel 9,6 millioner. Også mamma Berit Riise og tre Baardsen-selskaper er på listen over fordringer. Riise Invest AS står med 2,3 millioner i gjeld til John Arne Riise.
- Siden utgangen av 2002 har Riise Invest AS vært innom fire revisorer, tre av disse fratrådte. I januar 2005 ble selskapet truet med tvangsoppløsning fordi man ikke hadde revisor.

- John Arne Riises tidligere agent og manager, Einar Baardsen, var både varamedlem og hadde signaturen i Riise Invest AS. Baardsen ble imidlertid erstattet av advokat Jan Westbye i november 2005. Westbye fratrådte som varamedlem oppunder jul, og sier til ABC Nyheter at han ikke jobber for selskapet mer.
---

Oppdatert med kommentar fra Jan Kvalheim og ytterligere opplysninger i saken.