Meny

- Røkke planlegger å selge Aker Kværner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges største industriarbeidsplass, Aker Kværner, kan være på vei over på utenlandske hender. Kjell Inge Røkke er ifølge TV 2 i gang med å selge Aker-selskapet.

Ifølge TV 2 er Kjell Inge Røkke i gang med å selge Aker Kværner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.Ifølge TV 2 er Kjell Inge Røkke i gang med å selge Aker Kværner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

Oslo (NTB): Konsernsjef Leif-Arne Langøy vil verken avkrefte eller bekrefte at holdingselskapet Aker skal kvitte seg med Aker Kværner.


- Aker Kværner er ikke noen hellig ku for oss. Vi driver alle Aker-selskapene som om vi skal eie dem til evig tid, men ingen av våre selskaper er hellige, sier han til TV 2.

Ifølge TV 2 har sentrale kilder opplyst at Kjell Inge Røkke har konkrete planer om å selge selskapet, og en utenlandsk aktør skal være interessert i å kjøpe Aker Kværner.

For kort tid siden solgte Røkke Aker Yards. Finansmann Trygve Hegnar sier til TV 2 at han ikke tror det er utenkelig at Røkke nå vil selge kronjuvelen Aker Kværner, men han tror et salg vil møte kritikk.

Torsdag endte Aker Kværner uendret på børsen, med en markedsverdi på 40,8 milliarder kroner. Dersom det blir salg, vil Røkke kontrollere over 25 milliarder kroner i kontanter. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus