Meny

Block Watne blir ledende i Skandinavia etter milliardkjøp:

Kjøper småhus for 1,7 milliarder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Block Watne Gruppen blar opp over 1,7 milliarder kroner og kjøper det svenske entreprenørselskapet Prevesta. Den norske husbyggeren blir dermed ledende på småhusmarkedet i Skandinavia.  

Lars Nilsen i Block Watne har gjort selskapet til Nordens største etter et milliardoppkjøp i Sverige. Her klapper han i hendene da selskapet ble børsnotert i fjor. Foto: Lise Åserud / SCANPIXLars Nilsen i Block Watne har gjort selskapet til Nordens største etter et milliardoppkjøp i Sverige. Her klapper han i hendene da selskapet ble børsnotert i fjor. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Prevesta har varemarkedene Myresjöhus og Smålandsvillan. Selskapet har 530 ansatte, omsatte i fjor for 1,5 milliarder norske kroner, med et driftsresultat på 150 millioner kroner.
- Vi gjør som vi har sagt, og tar nå et stort steg i konsolideringen av småhusbransjen i Skandinavia ved å etablere BWG-konsernet som markedsleder også i Sverige, sier Lars Nilsen, konsernsjef i Block Watne Gruppen, i en pressemelding.
Block Watne kjøper Prevesta av det svenske investeringsfondet Industri Kapital, som har eid den svenske husbyggeren i to år. I den perioden har Prevesta gjennomgått en omfattende restrukturering, som nå munner ut i salget til det norske selskapet.
- Prevesta har vært en fantastisk investering for oss. Under Industri Kapitals eierskap har selskapet hatt en sterk finansiell utvikling og forsterket sin posisjon som Sveriges ledende småhusprodusent, sier partner Michael Rosenlew i Industri Kapital.
BWG betaler 1,9 millioner svenske kroner for det svenske selskapet, rundt 1,7 milliarder norske. Industri Kapital får rundt 1,2 milliarder svenske kroner i kontanter og rundt 6,5 millioner aksjer i Block Watne for salget. Investeringsfondet blir dermed også en av de største eierne det børsnoterte selskapet Block Watne.
Block Watne-kursen steg 4,6 prosent på Oslo Børs mandag morgen, etter at nyheten om oppkjøpet ble kjent. (©NTB)


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus