Meny

Bare tull med skattehjelper

Bare tull med skattehjelper

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en informasjonsbrosjyre forsøker Skatteetaten å hjelpe deg og meg med å regne ut skatten for 2006. Men det blir med forsøket, for selv enkel prosentregning går galt.
Bergen (NTB): - At de ikke engang har klart å regne ut rene prosenter er rimelig uforståelig. Jeg er forundret over at Skatteetaten kan sende ut en brosjyre med så mange feil i enkle regnestykker. Det inngir veldig liten tillit, sier advokat og skatterådgiver John Hadler-Jacobsen i Deloitte Advokatfirma til Bergens Tidende.

Brosjyren med tittelen «Hva blir skatten i 2006?» mangler kanskje et «ikke». For verken prosentregning eller enkel summering er riktig i brosjyren, som har kodingen RF-2014B. Brosjyren er slett ikke den hjelpen for norske skattebetalere som den er ment å være.

Vanskelig å forstå

John Hadler-Jacobsen og hans kolleger har kontrollert sine egne utregninger som danner bakgrunn for grafikken, med beregningsprogrammet som ligger ute på Skatteetatens nettsider.

- De ga de samme resultatene som vi fikk. Etaten kan med andre ord ikke ha brukt sine programmer her, sier Hadler-Jacobsen.

- Feilene i eksempelet gjør det vanskelig for den alminnelige skatteyter å forstå hvordan systemet fungerer. Vi får håpe og tro at ligningen du får tilsendt ferdig utfylt er bedre enn dette, sier Hadler-Jacobsen.

- Interne glipper

Kontorsjef Torild Eliassen i Skatteetaten sier de har informert ligningskontorene om, og sagt at de bør være forsiktige med å bruke brosjyren for mye.

Ligningssjef Svein Arne Lindebjerg forteller at en korrekt brosjyre i pdf-format blir lagt ut på nettsidene mandag.

- Det har beklageligvis skjedd noen interne glipper her, forklarer han. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus