Meny

Kjøpte spillere for 33,7 millioner

Kjøpte spillere for 33,7 millioner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Viking fikk inn 15,4 millioner på spillersalg, gikk det med 33,7 millioner til spillerkjøp i fjor. Klubben leverer likevel rekordresultat.
Foto: Scanpix

På banen hadde nykjøpene Peter Ijeh (i midten) og Ragnvald Soma (til høyre) lite å juble for i fjor. Men selskap et Viking Fotball ASA går så det griner.


NYKOMLINGER I 2006:

Magnar Nordtun, Ålgård

Mattias Asper, Malmö

Rhys Weston, Cardiff

Ragnvald Soma, Brann

Peter Abelsson, Malmö

Nicolai Stokholm, Odense

Alexander Ødegaard, Rosenborg

Peter Ijeh, FC København

Søren Berg, Odense

 

AVGANGER I 2006:

Peter Kopteff, Stoke

Frode Hansen, Vidar

Ronny Deila, Strømsgodset

Kristian Sørli, Strømsgodset

Allan Borgvardt, Bryne

Brede Hangeland, FC København

Sandro Grande, Molde

Bjørn Dahl, Brann

Runar Andersen, Sandnes/Ulf

Robert Mambo-Mumba, Häcken

Anthony Basso, Auxerre

Trygve Åse Lunde, Strømsgodset

Peter Kovacs til Strømsgodset

Nkosinathi Nhleko, Hammarby

(kilde: VG)

 

 

De 33,7 millionene inkluderer overgangssummer, sign-on-fees og agenthonorarer, heter det i Viking Fotball ASAs årsberetning.

For selv om driftsinntektene steg med hele 30 prosent, og kun Rosenborg og Brann dro flere tilskuere, så kjempet fotballgiganten hardt mot nedrykk i høstsesongen.

Stallen måtte forsterkes grundig etter at ni spillere ble solgt fordi det var «sportslig eller økonomisk fornuftig» i løpet av det første halvåret.

Helt nødvendig fornyelse

- Det var derfor helt nødvendig med en fornying av A-lagstroppen i 2006, og totalt åtte erfarne spillere ble anskaffet i løpet av året. Kontraktssituasjonen nå er mye mer langsiktig, skriver styret i sin beretning.

Blant annet ble Ragnvald Soma kjøpt inn fra Brann, mens Peter Ijeh kom fra FC København.

Lønnsutgiftene for spillerne og støtteapparatet steg samtidig fra 19,2 til 28 millioner. Da er 2007-lønnen til den sparkede svenske treneren, Tom Prahl, tatt med.

Inntekter på 99 millioner
Mens Viking Fotball ASA omsatte for 75,5 millioner i 2005, kom det inn nærmere 99 millioner i fjor.

- Økningen henger primært sammen med økte sponsorinntekter og betydelige inntekter fra salg av spillere og fra den nye medieavtalen, skriver styret.

Sponsorinntektene steg fra 32 til 39,5 millioner i 2006, og skal opp til 48,5 millioner denne sesongen, ifølge markedssjef Hans Øyvind Sagen.

- Vi budsjetterer med vekst på sponsorsiden og noenlunde det samme i publikumsinntekter. Vi trakk 13.900 i snitt i fjor, og har passert 10.000 solgte sesongkort allerede, sier Sagen til ABC Nyheter.

25 øre i utbytte per aksje
Aksjeselskapet doblet 2005-resultatet, og leverte et overskudd på 4,2 millioner. Det er imidlertid satt av like mye til utbytte som i 2005, vel to millioner, og Viking-aksjonærene kan dermed cashe inn 25 øre per aksje for andre året på rad.

Stiftelsen Viking Fotballklubb står med flest aksjer i Viking Fotball ASA (16,7 prosent), mens styreleder Ole Rugland gjennom to selskaper har nest flest aksjer (11,7 prosent).

- Styret er fornøyd med selskapets drift i 2006, men er selvfølgelig ikke fornøyd med de resultater A-laget har oppnådd, heter det i årsberetningen.

Viking Fotball ASA har 71,9 millioner i egenkapital og 68,2 millioner i gjeld.

Verken administrerende direktør Erik Forgaard eller styreleder Ole Rugland var tilgjengelig for kommentarer tirsdag.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus