Åpen for alle - alltid

StatoilHydro styres fra Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brikkene faller på plass for StatoilHydro. Mandag ble den nye organisasjonen lagt fram, med ledelsen av StatoilHydros internasjonale organisasjon plassert i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(NTB-Trygve Mellvang-Berg):

- Det er Oslo som får ledelsen av den internasjonale avdelingen. Det er nå avgjort, hvis ikke myndighetene vil gripe inn. Men det har de jo sagt at de ikke vil gjøre, sier nestleder Odd Moen i YS i Statoil.

Det er allerede klart at det Statoils konserndirektør Peter Mellbye, skal lede den sammenslåtte selskapets avdeling for internasjonal undersøkelse og produksjon.

- Den internasjonale organisasjonen har i tillegg til leting og forretningsutvikling fire geografiske enheter. En av disse regionene skal ledes fra Stavanger, en fra Houston og to fra Oslo, der områdeledelsen og øvrige enheter er lokalisert, heter det i en pressemelding fra fusjonspartnerne.Det fusjonerte selskapet vil ha seks forretningsområder.

Organisasjonsstrukturen og 67 ledere som skal rapportere til konsernledelsen ble presentert mandag. Det har vært motstand både blant Statoil-ansatte og politikere i Stavanger mot å legge den internasjonale ledelsen til Hydro-miljøet i Oslo, men Moen sier den ballen nå må legges død.

- Nå har vi vært med og akseptert et oppsett. Det vil være helt feil å avvise det som er forhandlet fram med bedriften, selv om enkelte kanskje vil være misfornøyde, sier den Statoil-tillitsvalgte. Han understreker også at det ikke er snakk om noen «ribbing» av miljøet i Stavanger.

- Det er veldig viktig å si «skal ledes», for det vil sitte masse prosjektfolk rundt omkring. Dette er en stor avdeling, med folk på mange steder, men ledelsen blir i Oslo, sier Moen.

Samtlige fagforeninger i de to selskapene har samlet seg om den kabalen som ble lagt fram mandag. Helt sentrale punkter for de ansatte er at det ikke vil bli oppsigelser i prosessen og at alle ansatte skal få jobb i det nye selskapet. Det blir heller ingen tvangsflytting av ansatte, men det etableres flytte- og pendlingsstimulerende tiltak for ansatte som velger å arbeide borte fra hjemstedet. De økonomiske ordningene skal være svært romslige.

- Dette er kanskje noen av de beste ordningene som er laget for å få folk til å flytte på seg. Vi forventer nærmest kritikk fra omverdenen for disse, sier Moen.

Statoil-sjef Helge Lund, som blir konsernsjef for det nye selskapet, er veldig fornøyd med kabelen som nå er på bordet.

- Vi har lagt grunnlaget for en slagkraftig kompetanseorganisasjon rigget for sikker og effektiv drift, internasjonal vekst, og førsteklasses teknologi og prosjektgjennomføring, sier Helge Lund i en pressemelding. (©NTB)

Utvidet og oppdatert sak lagt ut klokken 12.30