Meny

Urent trav

Urent trav

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å avkrefte med en gang: Jeg bor ikke i Bærum. Og dessverre vant jeg heller ikke drøyt 32 millioner kroner på hest sist lørdag. Men jeg prøvde!

Følg jakten på millionene:

Uke 1: Loddet er kastet

Uke 2: 200 millioner i sikte

Uke 3:Mer flaks enn forstand

Her er beregningsmalen til Skevik:

100

200

400

800

1600

3200

6400

12800

25600

51200

102400

204800

409600

819200

1638400

3276800

6553600

13107200

26144400

52428800

104857600

209715200

Kaare Skevik juniors konstante jakt på kapital til diverse prosjekter fortsetter på ABC NYheter. Med hell. Denne gangen har han gamblet på travbanen.

Uke 4

Etter at nok en bokbestilling tikket inn på mail, koblet min gode venn Frank Aleksandersen meg til kusken Hans Christian Holm som rådet meg til å spille «Dagens Dobbel», et råd jeg fulgte og fredag spilte jeg på hest 3 og 7 i Dagens Dobbel 1 og hest nummer 3 og 5 i Dagens Dobbel 2. Jeg valgte en rekkepris på 50 kroner og den totale innsatsen ble på 200.

Så skjer underet. Bongen går inn med en odds som gir meg kroner 500,06 og når jeg trekker fra innsatsen på kroner 200, sitter jeg faktisk igjen med 300 kroner i netto, og totalen min økes til NOK 1.114,56. I tillegg ber en venn meg om en tjeneste og vil som motytelse kjøpe en signert bok av «Trønderrockens historie - Drunk and happy». Jeg kan putte ytterligere kroner 100 på konto som øker til kroner 1.214,56. Jeg har passert den magiske tusenlappgrensen.

Men nå har spilldjevelen invadert mitt indre, og jeg velger å fortsette med gamblingen. Lørdag konfererer jeg igjen med mitt nye bekjentskap, kusken Hans Christian Holm. Men nå er han litt mer forsiktig. Løpene på Sørlandet Travpark er ganske vriene og han prøver å sette opp en V75-bong for meg, men det blir så mange hester i hvert løp at jeg må roe litt ned. Jeg er ikke i nærheten av å ha råd til bongen og vi legger V75 på is. Hvis jeg skal spille V75, anbefaler han meg å heller satse på en lynbong til 96 kroner. Det er mer i min gate, rent økonomisk.

I stedet skal vi spille en ny runde med Dagens Dobbel. Men, hest 6 i løp 10 vinner noe overraskende, og kapitalen min går tapt. For evig tid. Jeg velger imidlertid å fryse den resterende kapitalen mens den ennå er såpass i pluss, og med 1.068,50 i kassabeholdning vurderer jeg mine framtidsutsikter. Så viser det seg at et andelslag fra Bærum stikker av med premiepotten på 32,6 millioner kroner. Fuc… 32,6 millioner. Herregud! Men jeg skal ikke klage. Jeg nærmer meg den femte uken hvor jeg skal doble 800 kroner til 1.600 og jeg mangler kun kroner 535,50 og det burde være innen rimelighetens grenser.

Kaare Skevik jr.Kaare Skevik jr.

Så langt har jeg hatt flaks. Jeg har fått god hjelp fra venner og bekjente, og det hele har hatt et litt tilfeldig preg over seg. Nå vil jeg gå mer vitenskapelig til verks og lager en analyse, en oversikt over hvilke muligheter jeg har de nærmeste ukene til fortsatt å klare å doble innsatsen. Og de er som følger:

Salg av bøker og andre eiendeler. Salget av «Trønderrockens historie – Drunk and happy» går på en måte litt av seg selv på Finn.no, jeg må bare intensivere markedsføringen i andre kanaler.

Gambling. Litt flaks skal man ha. Velger å fortsette en stund til, men med forholdsvis lave innsatser. Og velger da enten hest eller Langoddsen.

Auksjoner. Verd en innsats når jeg har nok penger på konto og finner de riktige produktene.

Sponsorater. Burde kunne være aktuelt etter som serien utvikler seg og jeg får statistikken på bordet. Muligens i grenseland for korrupsjon, men i business er vel det meste tillatt. Skjønt Økokrim deler nødvendigvis ikke denne oppfatningen.

Aksjer og obligasjoner. Absolutt aktuelt når jeg passerer de magiske 6.400 kronene i uke 7.

Kjøp og salg av valuta. Vet lite om det, men kan være en mulighet.

Bokkontrakt med forskudd. Samle alle artiklene, legge til kommentarer i etterkant av hver artikkel og gi de ut i bokform. Kanskje med arbeidstittel: «Bli din egen investor». Ikke ueffen. Kanskje, kanskje… Hvis da ikke alt skjærer seg om noen uker og tittelen blir mer som en Terje Tysland-låt: «På tryne igjen». Men med den markedsføringen serien har, burde dette være interessant for de fleste norske forlag.

Auksjonere meg selv bort til en middag? Vel, Siden jeg ikke har helt samme status som Hugh Grant og i tillegg er en forholdsvis trøtt og kjedelige person og en rimelig gammel satt mann, så faller den vel på sin egen urimelighet.

Donere organer? Selge organene «up front». Motta pengene nå, så kan legevitenskapen gjøre hva de vil med meg i ettertid. Når ettertiden en dag måtte komme. Men, også denne er vel litt i grenseland. For levra vil neppe innbringe noe som helst, og det er vel også heller tvilsomt om noen andre bør ha den. Det samme med nyrene. Hjernen er vel omtrent på samme nivå og milten vet jeg lite om. Og da er det vel ikke så innmari mye fornuftig igjen.

Import – eksport. Men av hva? Kanariske produkter siden jeg har bodd flere år på Gran Canaria? Jeg bør kanskje tenke litt i de baner.

Gå med Aftenposten? Og ta jobben fra ungdommen? Nei,…

Investere i eiendom? Kjøpe slitne leiligheter som en gjeng polakker pusser opp i turbofart i løpet av én uke for så å selge dem for dobbel pris? Ligger i tilfelle et par måneder fram i tid.

Gigolo? Fullstendig på trynet, totalt ubrukelig, selv med spons fra Pfizer.

Etter denne grundige analyse sitter jeg igjen med følgende prioriteringer.

Prio:
Salg av bøker etc.
Gambling
Auksjoner
Aksjer og obligasjoner
Valutaspekulasjon
Bokkontrakt med forskudd
Sponsorat
På vent:
Import - eksport
Investere i eiendom
Vraket:
Auksjonere meg selv bort på middag
Donere organer
Gå med Aftenposten
Gigolo

Men hva sier så fornuften? Jo, den sier følgende. Skaff meg en bokkontrakt og få et forskudd på 40.000 kroner. Da gjør jeg et kjempejafs, og som i monopol kan jeg flytte fram til uke 10 og har da seks uker på meg hvor jeg kan investere pengene i aksjer, og det gir et litt bedre tidsperspektiv. Da får jeg litt mer albuerom og kan puste litt lettere.

Hvis jeg får meg en solid sponsor i løpet av disse seks ukene, kan jeg i tillegg selge flere trønderrockbøker, gjøre en del mer gambling og prøve meg på auksjoner. Da bør jeg i uke 11 faktisk ha klart å passere den andre magiske grensen som er på 102.400 kroner, og derfra må jeg satse alt hva remmer og tau kan holde. Men, jeg har mange gode hjelpere og bør klare å dra den i land.

I løpet av de siste ukene har jeg fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger, også fra venner på Gran Canaria. Og det varmer. Men det får meg også til å tenke. For hvis jeg ikke husker helt feil, har jeg fortsatt residencia (oppholdstillatelse) i Spania, og den varer fram til august, 2008. Og det vil igjen si at jeg kan opprette en ny bankkonto i min gamle filial i banken Santander i Arguineguin. Så kan jeg igjen dyrke min hobby fra den tiden jeg bodde på øya. Nemlig spille på de spanske lotteriene «La Primitiva, Bonoloto, ONCE» og hva de nå heter alle sammen. Og siden jeg som alt nevnt har residencia, vil eventuelle større gevinster være skattefrie siden jeg spiller i et land hvor jeg oppholder meg lovlig. Jeg trenger ikke en gang rent fysisk befinne meg på øya, jeg kan ganske enkelt spille via Internett.

Jeg finner spillsiden, klikker meg inn og sjekker ukens potter som så ofte før er formidable. For i neste lørdags trekning av La Primitiva er førstepremien på 15 millioner euro (Ca. 124 millioner NOK). Om jeg tar den, er jeg alt oppe i uke 21 og har glatt hoppet over 16 uker og kan makelig bruke disse ukene på å investere de 124 millionene, for så å være i havn med 209 millioner 12. juli!

Men det finnes flere muligheter. For i søndagens trekning av El Gordo er førstepremien på 17,9 millioner euro (Ca.149 millioner NOK), ikke så ille det heller. El Quinigol frister imidlertid med hele 150 millioner euro (Ca. 1,25 milliarder NOK). Dessverre viser det seg at jeg ikke rekker de to sistnevnte, siden jeg kobler meg for sent opp på nettet. Tror derfor jeg vil gå for lørdagens Primitiva, så får jeg se hvordan det ender.

Rent realistisk sett er nok bokkontrakten definitivt den mest interessante per dato. For en undersøkelse forsikringsskapet Vesta gjennomførte høsten 2005 viste at rundt 4 av 10 nordmenn ønsker å slutte i jobben og begynne for seg selv som gründere. Og 50 prosent av alle under 30 år kunne tenke seg å starte egen bedrift. Slik markedet har utviklet seg, må man tenke alternative måter å skaffe seg kapital på, hvis man ikke har mulighet til å lånefinansiere oppstarten. Det er nemlig slutt på den tiden da norske investorer går inn med kapital på idéer. Nå må idéene først realiseres og da - da kan det tenkes at investorene kommer med den nødvendige kapitalen. For alle som går med en gründer i magen vil jo boken min være midt i blinken.

Og, regnestykket, dét er jo himla interessant. For hvis man luker vekk de eldste og yngste årskullene, kan altså rundt 40 prosent av den gjenværende norske befolkningen på tre millioner innbyggere være interessert i boken min, og det vil igjen si en potensiell målgruppe på 1,2 millioner gründere. Og 1,2 million solgte bøker, det…det er uhyggelig mange bøker. Med en utsalgspris på 249 kroner og en royalty på 17 prosent, vil jeg da få kroner 42,33 per solgte bok. Altså 50.796.000. 50 f… millioner!

Da bør jeg nok sporenstreks flytte permanent tilbake til Gran Canaria, registrere meg som kunstner og betale 12 prosent kunstnerskatt, om jeg ikke husker helt feil. Og da sitter jeg igjen med 44,7 millioner etter skatt! Bare i royalties! Så oversettes boken til svensk, dansk, finsk og,… og…. herregud! Va bra jag är!

Nå nøler jeg ikke, kaster meg sporenstreks over Gule Sider og blar febrilsk. Så finner jeg oversikten med forlag, noter nummer på nummer og gjør meg klar til å ta kontakt. Men, om jeg lykkes og får en forlagskontrakt, det vet jeg først i løpet av den kommende uken.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05 Forbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51 Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15 Hund angrep politi19:43 Sommertemperaturer flere steder påskeaften19:39 Over 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04 Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45 Nordmann tilstår drap i Latvia18:11 Sudans protestledere skal møte militærrådet18:06 Skogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43 – «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37 Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28 Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52 Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46 Røde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39 Ruter advarer mot svindel-sms15:23 18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18 Ruter advarer mot svindel-sms15:08 Kabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55 Nord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43 Sent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30 Politikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57 Fant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50 Svømming: Årets raskeste tatt for doping13:46 Tre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33 Mueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04 Russisk agent innrømmer skyld12:58 Kenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49 Det er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09 To alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03 Betydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54 – 27 soldater drept av IS i Syria11:49 Brannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45 Nøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37 Premier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25 Jordskjelv registrert i Finnmark11:02 Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54 Neymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26 Snur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15 Nok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02 To tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00 Kongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48 Brannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14 Cardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00 Faren over etter togavsporing i Sverige18:31 20 år siden massakren på Columbine
Siste nytt
05:50NorgeDette skjer i dag05:44VerdenKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10NorgeKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05NorgeForbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51Helse og livsstilGhulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15NorgeHund angrep politi19:43NorgeSommertemperaturer flere steder påskeaften19:39VerdenOver 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04SportNytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45NorgeNordmann tilstår drap i Latvia18:11VerdenSudans protestledere skal møte militærrådet18:06NorgeSkogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43Helse og livsstil– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37NorgeRøde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28VerdenOver 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52VerdenTripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46NorgeRøde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:23Sport18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:08VerdenKabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55VerdenNord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43SportSent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30VerdenPolitikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57VerdenFant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50SportSvømming: Årets raskeste tatt for doping13:46SportTre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33VerdenMueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04VerdenRussisk agent innrømmer skyld12:58SportKenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49NorgeDet er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09VerdenTo alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03NorgeBetydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54Verden– 27 soldater drept av IS i Syria11:49NorgeBrannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45SportNøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37SportPremier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25NorgeJordskjelv registrert i Finnmark11:02NorgeFlere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54SportNeymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26NorgeSnur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15SportNok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02VerdenTo tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00NorgeKongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48NorgeBrannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14SportCardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00VerdenFaren over etter togavsporing i Sverige18:31Verden20 år siden massakren på Columbine
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus