Mer flaks enn forstand

I løpet av uke 3 klarte Kaare Skevik jr. nok en gang å doble innsatsen, og han er nå 314,50 kroner over budsjettet. Og jakten på mer kapital fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg jakten på millionene

Uke 1: Loddet er kastet

Uke 2: 200 millioner i sikte

Her er beregningsmalen til Skevik:

100

200

400

800

1600

3200

6400

12800

25600

51200

102400

204800

409600

819200

1638400

3276800

6553600

13107200

26144400

52428800

104857600

209715200

Oppsummering: På ABC Nyheter kan du de neste ukene følge gründeren Kaare Skevik jr. i jakten på kapital. Den første Skevik søkte råd hos var den medieprofilerte investoren Christian Vennerød, nå aktuell gjennom deltakelse i dommerpanelet i TV 2-serien «Skaperen». Ved hjelp av gode råd, eksperttips og litt flaks greide Kaare Skevik jr. i løpet av den første uken å nå målet. Ja han gikk faktisk litt over. Her kan du lese hvordan.

Uke 3:

Boksalget har stagnert, Finn.no har ennå ikke tatt kontakt for å sponse meg og Se og Hør har ligget lavt i terrenget med tusenlappene sine. Men takket være regnskapsfører Stigs råd ligger jeg likevel foran skjema. Lørdag gamblet jeg nemlig, satset 50 kroner på Langoddsen - og vant 214,50.

Noe som økte min kapital fra 550 til 714,50 kroner, med innsatsen på 50 kroner trukket fra. Jeg er faktisk 314,50 blanke kroner foran det estimerte budsjettet for denne uken, og mangler bare 85,50 på å nå målet for neste uke. Da har jeg greid å doble innsatsen fire uker på rad, og det er jeg godt fornøyd med.

Kaare Skevik jr.Kaare Skevik jr.

Snart skal jeg begynne å lukte på aksjer. Ikke det at jeg har peiling på aksjer, men tror det kan være noe å hente. Så får jeg jo også hjelp av dyktige meglere...håper jeg.

Men jeg innser at før jeg kan begi meg ut i børsens kronglete verden, bestående av ubegripelige tall og grafer, kroner og kurser, aksjer og obligasjoner og den slags ting jeg så langt ikke skjønner bæra av, må jeg bygge opp mer kapital for at det skal kunne gi en ordentlig gevinst. Altså, fortsette strategien med salg av egne gjenstander og eiendeler, auksjoner, gambling og flaks.

Igjen følger jeg Stigs råd; jeg går inn på QXL.no, sjekker de ulike kategoriene og søker opp gjenstand etter gjenstand. Men, dette er vanskelig. Jeg kan ikke nok om markedet, og vet rett og slett ikke om jeg tør kjøpe noe. For hvis folk kan kjøpe tingene billig på QXL.no, hvorfor skal de da kjøpe varene til dobbel eller trippel pris av meg på Finn.no?

Jeg fortsetter å bla og innser at skal jeg kjøpe noe, må det være ting som er innenfor et område jeg kan endel om. Et område jeg har erfaring fra. Det er noe med ordtaket «skomaker bli ved din lest». Så jeg klikker meg inn på «Barneklær og babyutstyr». For med fem unger og ett barnebarn burde jeg kunne finne noe her. Så feil kan man ta, jeg vet nemlig ikke nok om markedet for eggløsningstester, tvillingbarnevogner og ammeputer, så jeg går tilbake til hovedmenyen.

Nå klikker jeg meg videre til «Bøker og Magasiner». Her er prisene faktisk høyere enn på Finn.no, så jeg gjør et siste forsøk på hovedmenyen og sjekker ut «Musikkinstrumenter og Utstyr». Der finner jeg et pent brukt Remo trommesett som antagelig vil gå for rundt kroner 1150,00. Og det kan være god butikk. For som gammel garvet trommis kan jeg pusse det opp og da kan jeg garantert få solgt det for mellom 2 000,00 og 4000,00 kroner. Men, siden jeg ikke har så mye kapital per dato, bestemmer jeg meg for å drøye QXL.no inntil jeg har nok penger i kassen og satser i mellomtiden på mer salg av signerte bøker, samt noe gambling.

Mest sannsynlig kommer det noen gode råd i løpet av uken slik at jeg kommer i havn, nok en gang. For det er tross alt bare snakk om 85,50 kroner, så er jeg à jour.

Og hvis jeg nå faktisk klarer en ukentlig dobling fram til uke 7, vil kassabeholdningen være på kroner 6400,00. Da begynner eventyret for alvor. Da,...da kan jeg endelig gå på børs! Det er imidlertid fire uker til. På fire uker skal jeg altså prøve å lære meg alt jeg trenger å vite om aksjer...

Jeg innrømmer at sitringen i kroppen har økt den siste tiden, og jeg begynner å preges av alvoret i saken. Dette handler faktisk om penger, og det slår meg at penger for finansfolket er som fotball for fotballfolket. En kamp på liv og død. Eller kanskje atskillig mer alvorlig enn som så, hvis jeg husker Liverpools tidligere manager Bill Shankley rett. Det dreier seg i tillegg om makt, synlig og usynlig makt. Ikke det at kroner 714,50 har gitt meg så mye makt, men kanskje kommer følelsen snikende etter hvert.

Makt i seg selv er ingen drivkraft. Det er vel heller den innflytelsen rikdom gir, som ikke er helt ueffen. Det krever imidlertid at jeg hele tiden har fokus, har tid og er villig til å stå på. Slik andre investorer har gjort før meg.

Da jeg snakket med Odd Reitan for halvannet år siden, sa han i klartekst at skulle man lykkes som gründer, så måtte man ha tunnelsyn og regne med å stå på nærmest døgnet rundt i 5 -10 år. Jeg har satset på en turboversjon og skal lykkes i løpet av 22 uker. Er det hele bare en drøm, et luftspeil, et monster av et fata morgana jeg har skapt inni hue mitt? Kan jeg virkelig greie å doble innsatsen uke etter uke? Er jeg kremmer nok, klarer jeg å holde fokus, har jeg egentlig nok tid? Det å bli investor handler nesten bare om kjøp og salg, kjøp og salg, salg og kjøp... Ikke for det, så langt har jeg jo lyktes, men jeg er i ferd med å endre meg. Nå tenker jeg kjøp og salg fra morgen til kveld og merker at jeg faktisk blir litt sliten. Det er simpelthen tøft å være investor. Det tar på både psykisk og fysisk, og jeg undrer innimellom på om dette egentlig er så lurt. I teorien funker jo opplegget bra og synes svært logisk. Men orker jeg faktisk å tenke penger fra morgen til kveld fram til torsdag 12. juli? Og synger jeg da fortsatt: «Æ e trønder æ og herregud kor tøff æ e»?

Jeg bør slutte å fundere og bruke tiden fornuftig. For å få fortgang i investeringene, ringer jeg en runde til venner og bekjente, men nå er det lite å hente. Noen er utlandet, mens andre rett og slett er blanke. Fullstendig tørke. Men siden jeg har bestemt meg for å gamble, vil jeg gå for hest, i tillegg til Langoddsen. Jeg ringer min gamle venn og musikerkollega Frank Aleksandersen og setter ham inn i saken. Frank har litt greie på hest og han vet straks råd.

- Kaare, jeg kan ikke så mye om hest, men jeg er litt kjent i miljøet og kan kanskje hjelpe deg.

- Åh?

- Ja, vi kunne jo tatt en tur på Bjerkebanen, kjøres løp der på onsdager.

- Supert. Men jeg vet absolutt ingen ting om hest?

- Det går greit. Jeg... jeg kjenner en kusk og kan sette deg i forbindelse med ham. Kanskje han kan gi deg noen tips.

Herlig! Muligheten for gode stalltips er innen rekkevidde, noe som øker sannsynligheten for gevinst. Igjen smiler verden til meg.

- Frank, det hadde vært knall!

- Skal ringe ham for deg og høre om han stiller opp.

- Tøft.

- Ring meg senere i dag, så ser vi hva som skjer.

- Topp. Takk,...takk skal du ha Frank.

Mer rekker vi ikke. Frank er i gang med en ny singel som snart slippes og han må løpe. Jeg setter meg ned, puster dypt og grubler over livets underfundigheter. Mitt forsøk på å bli investor er i ferd med å gjøre meg til en notorisk gambler og jeg vet ikke i hvilken grad det egentlig er sundt. Skjønt, svaret får jeg innen en uke. Kanskje er gambling veien å gå på det nivået jeg befinner meg nå?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus