200 millioner i sikte

Les hvordan den første uken i Kaare Skeviks jakt på 200 millioner har gått. Han startet med 100 kroner, og ligger allerede langt foran budsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg jakten på millionene

Uke 1: Loddet er kastet

Her er beregningsmalen til Skevik:

100

200

400

800

1600

3200

6400

12800

25600

51200

102400

204800

409600

819200

1638400

3276800

6553600

13107200

26144400

52428800

104857600

209715200

Oppsummering: På ABC Nyheter kan du de neste ukene følge gründeren Kaare Skevik jr. i jakten på kapital. Den første Skevik søkte råd hos var den medieprofilerte investoren Christian Vennerød, nå aktuell gjennom deltakelse i dommerpanelet i TV 2-serien «Skaperen». Ved hjelp av gode råd, eksperttips og litt flaks greide Kaare Skevik jr. i løpet av den første uken å nå målet. Ja han gikk faktisk litt over. Her kan du lese hvordan.

Uke 2:

Starten på uken blir dessverre ikke helt som forventet. Mine medinvestorer har nemlig trukket seg, og nå må jeg bære hele risikoen alene. Dermed er jeg nødt til å øke egeninnsatsen fra 50 til 100 kroner. Alene blant ulvene med min usle lille hundrelapp. Herregud! Loddet er imidlertid kastet og jeg setter meg ned foran PCen mens jeg tenker. Hva gjør jeg? Jeg har seks dager på meg til å doble innsatsen. Kanskje skal jeg la Se og Hør intervjue meg om serien og så innkassere noen kjappe tusenlapper? Det ville jo unektelig ha hjulpet på kassabeholdningen. Eller skal jeg ganske enkelt følge Christians Vennerøds råd og sjekke kanarifugler på Finn.no?

Kaare Skevik jr.Kaare Skevik jr.

Men så var det prisen på kanarifugler da. Og mulig omsettelighet. Kan jeg egentlig forvente en bra prisøkning? Jeg klikker meg inn på Finn.no, sjekker Torget og med skjelvende fingre vandrer jeg hvileløst fra emne til emne.

Det er imidlertid skuffende lite på Finn.no som kan hjelpe meg i min bestrebelse i å doble hundrelappen. Men det kryr av undulater og kanarifugler, og de koster fra 100 kroner og oppover. Men det er vel heller tvilsomt at jeg i løpet av én uke greier å kjøpe og selge en undulat eller kanarifugl med 100 prosent fortjeneste?

Hva så med fisk, akvariefisk? Det ligger 195 fiskeannonser på Finn.no. Men fisk er jo rådyrt jo! Mange tusen kroner med akvariet og det hele. Fisk, fisk ... hva med,… hva med torsketunger? Nå er det sesong for torsketunger og som seksåring i Svolvær skar jeg jo torsketunger og gikk rundt i husene og solgte dem på dørene. Kanskje jeg skal kjøpe torsketunger på fiskehandleren og så gå rundt i området å selge dem på dørene? Men spiser søringer torsketunger? Tvilsomt, og med en kilopris på rundt 250 kroner i butikken vil det si at jeg, for å doble pengene, må ta 500 kroner kiloen, og det blir kanskje vel drygt. Blir vel stemplet som «ågerkall» og det som verre er.

Får heller prøve kategorien helse og velvære. Kan jo kanskje være noe å hente her? Vel, det finnes faktisk mange råbillige produkter til salgs. Men hvis man kan kjøpe våtservietter for intimbruk for en tier på Finn.no, hvorfor da bruke 20 kroner for å kjøpe dem av meg? Virker ganske så håpløst i utgangspunktet. Heller ikke under lyd og bilde finner jeg noe som er verd å satse på. Dette er vrient. Finn.no. Kjøpe, kjøpe.. Men, hvorfor kjøpe? Hvorfor ikke selge? For i h… Jeg sitter jo med et restlager av min forrige bok fra 2003 som jeg eier rettighetene til selv, for pokker. Hvorfor ikke bruke noe av hundrelappen på en annonse på Finn.no? «Trønderrockens historie - Drunk and happy», signert av meg selv. Har igjen noen hundre eksemplarer av selve boken som ligger nedstøvet på et lager på Strømmen. I tillegg har jeg noen hundre eksemplarer av lydboken. Historien om Prudence, Åge og Terje og alle de andre gærne trøndermusikerne. Knallidé!

I bokhandelen kostet boken i sin tid 249 kroner, og hvis jeg selger signerte bøker for 100 kroner pluss porto trenger jeg faktisk i løpet av én uke bare å selge to bøker. Og det burde jo være fullt mulig. Men hva koster annonsene på Torget på Finn.no? Jeg sjekker om det er overkommelig. 20 kroner pluss moms. Det tror jeg faktisk det er verd! Og jeg vil fortsatt ha 75 kroner igjen som jeg kan investere i andre prosjekter.

Takk godeste Christian, takk for tipset med Finn.no. Det er jo bare helt suverent! For øvrig burde vel Finn.no sponse meg og serien? Blir jo kjempereklame for dem! Jeg får lagt ut annonsen under kategorien «Musikk og bøker» og i løpet av dagen skjer det utrolige. Jeg får solgt to bøker, to fuck… bøker. Jeg har da i løpet av dag én doblet innsatsen, og jeg har nådd mitt første mål. Og enda er det seks dager igjen til torsdag og mulighet for å selge flere bøker innen da er så absolutt til stede. I tillegg har jeg som nevnt fortsatt de 75 kronene i kassen og må i løpet av uken prøve å finne et sted å plassere dem. Kanskje kommer jeg også opp med andre brukbare idéer som kan gi noen ekstra kroner i kassa.

Nå renner for øvrig mailboksen min over av e-poster fra ulike finansieringsforetak om aksjer jeg bør kjøpe den nærmeste uken, og det er tydelig at serien leses. Egentlig litt vakkert når jeg tenker meg om.

Men jeg har fortsatt 75 kroner igjen og tror nesten jeg lar de bli værende i kassa. Da har jeg 275 kroner og er altså 75 kroner over budsjettet og det er jeg faktisk fornøyd med. For, da mangler jeg bare 125 kroner til neste torsdag, og greier jeg det har jeg faktisk klart å doble investeringen to uker på rad. Men, igjen trenger jeg råd og hjelp og ringer Stig. Min godeste regnskapsfører Stig Sandum på Lillestrøm. Det blir en svært så oppløftende samtale.

- Hei, Stig. Kaare jr.

- Neimen, heisann. Nå, begynner pengene å strømme inn?

- Faktisk. Har alt økt hundrelappen til 275 kroner.

- Så bra. Det er jo mer enn en dobling.

- Jepp. Men hva gjør jeg nå? Noen forslag for neste uke?

- Ja, faktisk. Har to forslag. Gå inn på QXL.no og finn ting som du får kjøpt billig og hvor du tror at verdien kan økes. Og så legger du den ut på Finn.no. Var en fyr som kjøpte en bruktbil som var i en elendig forfatning på QXL.no og han fikk den nesten gratis. Så la han den ut og beskrev den inngående med alle feil og mangler på Finn.no og klarte å selge den med høy fortjeneste.

- Glimrende. Kan kanskje legge ut et signert eksemplar av boken min på QXL.no også?

- Ja, absolutt. Og så vil jeg kjøpe boken din, signert.

- Hæ?

- Ja, Jeg driver restauranten Jekell & Hyde på Lillestrøm og vi pleier å ha kjente artister her. Har blant annet kjørt konserter med Ole Paus og Finn Kalvik . Og så henger vi opp signerte plakater på veggene og tenkte å ramme inn og henge opp boken din og. Eller sette den i bokhyllen vår så gjestene kan lese den. Betaler rundt 250 eller 300 for et signert eksemplar.

- 250 til 300? Kroner?

- Jepp.

- For en signert bok?

- Ja, la oss si 275 kroner da.

- Solgt!

Jeg kjapper meg og slår til før Stig ombestemmer seg. For nå svinger det faktisk av butikken. Med 275 kroner for boken er jeg alt i havn for denne uken og, og jeg har doblet innsatsen to uker på rad og har per dato en kassabeholdning på 550 kroner. Helt utrolig.

- Flere gode forslag?

- Tja,… du er jo alt godt over doblingen denne uken og så du kan jo prøve deg på litt gambling. Sette av en 50-lapp til Langoddsen på lørdag. Kan fort bli noen kroner av det og.

- OK?

- Ja, ring meg om noen dager og fortell hvordan det går med QXL.no og så skal jeg gi deg noen tips på Langoddsen.

- Supert. Da snakkes vi. Takk skal du ha.

- Går greit det. Lykke til.

Jeg kan faktisk komme til å mangedoble innsatsen denne uken med maks flaks. For hvis jeg selger flere signerte bøker, finner et gunstig kjøp på QXL.no og klarer å selge det på Finn.no og vinner på Langoddsen, da … Tror nesten jeg snart bør ringe banken for å sjekke om det er nok plass på kontoen min.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus