Umulig å ta corner

Umulig å ta corner
Umulig å ta corner
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ikke er plass til et cornerflagg på den nye Møhlenprisbanen i Bergen-sentrum. - Det er helt utrolig, sier leder av fotballklubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Reidun Duesund, Bergens Tidende)
Tore Andersen i Djerv er mildt sagt lei av problemene rundt det manglende cornerflagget på Møhlenprisbanen i Bergen.

Cirka 11 millioner kroner har millionær Trond Mohn brukt på å skifte ut grusen på Møhlenpris med et flott kunstgressteppe. Men gleden over å få nytt underlag på banen ble overskygget av et lite problem. Det var ikke plass til det ene cornerflagget, fordi det mangler noen kvadratmeter i det ene hjørnet av banen.

- Dette er en fillesak som burde vært løst for lenge siden, sier Djerv-leder Tore Andersen til ABC Nyheter.

- Det har ikke vært vilje til å løse denne saken i det hele tatt. Maken til sendrektighet skal du lete lenge etter. Nå gidder vi rett og slett ikke mer, forsetter Andersen.

1. februar ble det avholdt et møte hvor de involverte parter diskuterte løsninger på problemet.

- Innen et par uker skulle kommunen komme med en garanti til fotballkretsen om at det vil bli klart til 2008 sesongen. Først da vil vi få dispensasjon om å

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Nye» Møhlenpris skaper hodebry for flere i Bergen sentrum (www. djerv.net)«Nye» Møhlenpris skaper hodebry for flere i Bergen sentrum (www. djerv.net)

spille på Møhlenpris kommende sesong (2007), men vi har ikke hørt noe ennå. Jeg regner vi får beskjed når det er klart. Det har jeg ikke så mye tro på. fortsetter Andersen.

- Jeg skjønner nå hvorfor Bergen by står stille.

Ifølge kommunens skulle altså fotballkretsen fått lovnaden for 4 dager siden.

Knut Berge, leder av Hordaland fotballkrets, sier de ikke har mottatt noe plan for utbygging ennå, men at det foreligger en muntlig avtale om dispensasjon fra fotballkretsen til Djerv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nei, vi har ikke mottatt noe fra kommunen, men Djerv har fått dispensasjon til å bruke Møhlenpris kommende sesong, sier Berge når vi snakker med han.

Første utbygging godkjent av kommunen

Tore Andersen satt selv i komitèen for utbyggingen av «nye» Møhlenpris, blant annet sammen med en representant fra kommunen. Alt ble godkjent og oversendt vegkontoret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andersen forteller om at kommunens representant spurte i et møte om hva vegkontoret trengte for å komme videre i saken.

- Da ble representanten fra vegkontoret forbannet. Dette var noe de hadde sagt fra om mange, mange ganger, sier Andersen.

Kunne blitt gjort for lengst

Andersen forteller videre at BKK (Berge Kommunale Kraftselskap) skulle føre frem fjernvarme til banen. Politikerne ble varslet om at nå hadde de muligheten, men hva skjedde? Absolutt ingenting.

- De kunne så å si få gjort det gratis da BKK skulle jobbe der, men de gjorde ingenting. Det er ikke til å tro at det finnes slikt byråkrati, fortsetter Djerv-lederen til ABC Nyheter.

Andersen forteller videre at klubben selv hyret inn et firma som skulle se på problemet.

- Vi leide inn et firma som kunne se på saken. De kom med forslag og det ble oversendt kommunen. Fortsatt skjedde ingenting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi får se hvor og når det ender til slutt, sier Djerv-lederen ironisk.

Misforståelse

Jostein Pedersen, politisk rådgiver for byråden for oppvekst i Bergen, Hans-Carl Tveit, sier til ABC Nyheter at Djerv har fått dispensasjon fra fotballkretsen om spill på Møhlenpris sesongen 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Avtalen er at i løpet av et par uker skal fotballkretsen motta et brev fra kommunen hvor planene for utbyggingen er klar. Vi regner med at utbedringen vil skje i løpet av vinteren 2007/08. Jeg har akkurat snakket med fotballkretsen og de bekrefter at Djervs dispensasjon er innvilget, fortsetter Pedersen.

Forrvirret?

ABC Nyheter tok dermed påny kontakt med Andersen i Djerv. Nå for å fortelle at de kan spille på Møhlenpris denne sesongen, disensasjonen er iorden ifølge Knut Berge i fotballkretsen.

- Hva, nei det er det ingen som har fortalt oss, sier en forundret Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg var selv på det møtet hvor kommunen, fotballkretsen og vi, diskuterte problemet. Der kom det klart frem at vi ikke ville få noen dispensasjon om spill dette året før brevet fra kommunen forelå. Da må det være en muntlig avtale mellom kommunen og fotballkretsen. Jeg synes det høres merkelig ut at fotballkretsen tar et muntlig ja fra kommunen for god fisk i denne saken, fortsetter Andersen.

- Jeg må ringe til Berge (leder av fotballkretsen), sier Andersen.

Etter å ha snakket med Berge sier Djerv-lederen at; - Nei, vi får ikke noen dispensasjon fra kretsen før kommunen kommer med planene. Berge sa det akkurat. til meg.

10 minutter tidligere sa Berge til ABC Nyheter at dispensasjonen var innvilget.

Etter mye frem og tilbake sier Andersen at de bare får vente å se hva som skjer.

- Berge skulle sende en fax til Hans-Carl Tveit i kommunen for å minne de på at det var gått tre uker siden møtet, og de ikke ville gi Djerv dispensasjon til spill på Møhlenpris før brevet er hos dem.

Det skal bli spennende å se hvor Djerv spiller hjemmekampene sine, både denne sesongen og neste.