Får 45 millioner i bot

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurransetilsynet gir Tine 45 millioner kroner i bot for å ha forsøkt å presse konkurrenten Synnøve Finden ut av butikkhyllene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurransetilsynet har ilagt Tine-sjef Hanne Refsholt en bot på 45 millioner. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .Konkurransetilsynet har ilagt Tine-sjef Hanne Refsholt en bot på 45 millioner. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .

Konkurransetilsynet gir Tine 45 millioner kroner i bot for å ha forsøkt å presse konkurrenten Synnøve Finden ut av butikkhyllene. Tine har ifølge tilsynet betalt millionbeløp i økte rabattytelser til Rema for eneleverandørposisjon i butikkene.

Vedtaket samsvarer med varsel om overtredelsesgebyr fra 19. september 2005, melder NTB.

Hos Tine er man lite fornøyd med vedtaket. De konstaterer at Konkurransetilsynet og meierigiganten har høyst ulik virkelighetsoppfatning.

- De har ikke tatt hensyn til innvendingene TINE har lagt fram, og de har brukt meget lang tid på å komme fram til det samme som i varselet. Vi er forundret over at tilsynet kan komme til denne konklusjonen, sier konsernsjef Hanne Refsholt i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapets styret har ennå ikke satt seg inn i vedtaket og sier at de trenger mer tid til å behandle saken. Styret skal nå gå nøye inn i Konkurransetilsynets argumentasjon og begrunnelse, og vil på et senere tidspunkt beslutte hvordan TINE skal agere. Loven gir TINE to måneder på denne behandlingen.

Konkurransetilsynet gjennomførte i perioden 15. til 17. februar 2005 bevissikring hos Tine og Rema.

- Etter en samlet vurdering har Konkurransetilsynet kommet til at Tine BA på en utilbørlig måte har utnyttet sin dominerende stilling i strid med konkurranseloven ved årsforhandlingene med Rema 1000 høsten 2004, heter det i en pressemelding fra Konkurransetilsynet.

Synnøve Finden fornøyde

- Vi kjenner jo ikke detaljene rundt Konkurransetilsynets avgjørelse, og vi vil naturligvis sette oss inn i saken. Men boten var som forventet, og vi er fornøyde. Vi hadde blitt skuffet dersom vedtaket hadde vært annerledes, sier Torbjørn Graarud, administrerende direktør i Synnøve Finden til ABC Nyheter.

Vil dere vurdere videre rettslige skritt i fordhold til Tine?

- Nå skal vi som sagt sette oss inn i saken og lese argumentene, men vi har ingen planer om rettslige skritt på det nåværende tidspunkt.

Konkurransetilsynets pressemelding.

Og her er Tines syn på saken.