Meny

Vil hente inn 200 millioner på 22 uker

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det mulig for en mann uten peiling på økonomi å tjene over 200 millioner kroner på 22 uker? Følg jakten på millionene her på ABC Nyheter.

Fra uke til uke

Her er beregningsmalen til Skevik:

100

200

400

800

1600

3200

6400

12800

25600

51200

102400

204800

409600

819200

1638400

3276800

6553600

13107200

26144400

52428800

104857600

209715200

Norske gründeres største problem er ikke mangel på gode ideer, dem er det faktisk mange av. Nei, gründernes største problem er å få med investorer til å realisere ideene. En av Norges typiske multigründere er Kaare Skevik jr. Veteranen har drevet plateselskap, bookingbyrå, forlagsvirksomhet og lokalavis. Han bobler fortsatt over av ideer som han nå vil realisere. Men som så mange andre gründere skorter det på kapital. Og interesserte investorer.

Skevik har imidlertid ikke tenkt å gi seg. Han har vært i tenkeboksen og kommet fram til at han vil bli sin egen investor med en forholdsvis beskjeden startkapital. Klarer han i gjennomsnitt å doble innsatsen hver uke i 22 uker framover, vil han den 12. juli 2007 være god for 209.715.200 norske kroner.

Og da kan han bevilge seg en lang og fortjent sommerferie.

Men Skevik har innsett at han ikke greier dette alene. Han trenger rimelig mye hjelp for å nå sitt mål og vil derfor søke råd hos kjente investorer, finansmeglere og andre ressurspersoner med innsikt i de ulike finansielle irrgangene.

Kaare Skevik jr.Kaare Skevik jr.

På ABC Nyheter kan du de neste 22 ukene følge Skevik i jakten på kapital. Den første Skevik har søkt råd hos er den medieprofilerte investoren Christian Vennerød, aktuell gjennom deltakelse i dommerpanelet i TV 2s gründerserie «Skaperen».

Uke 1:

Jeg griper mobilen, slår nummeret og venter. Spent. Christian er en gammel bekjent. Men, vil han svare? Og vil han i tilfelle hjelpe meg eller synes han dette ganske enkelt er for dumt? Jeg avventer mens ringetonen durer foruroligende høyt i øret, og med en svett og skjelven hånd undres jeg i mitt stille sinn på om dette egentlig er så lurt? Burde jeg kanskje se meg om etter noe annet å gjøre? Noe fornuftig, noe som... lenger kommer jeg ikke. For Christian er i den andre enden og svarer kjapt og effektivt som vanlig, mens hjertet mitt slår faretruende raskt.

- Christian her.

- Hei, Kaare,... Kaare junior.

- Nei, men hei sann!

- Står til?

- Bra.

- Hva gjør du for tiden?

- Akkurat nå har jeg fått meg en egen spalte i den nye nettavisen ABC Nyheter.

- Jaha, hva da?

- Økonomi.

- Hva! Du? Skal...skal DU skrive om økonomi?

- Mmmm...ja.

- He, he.

- Joda.

- Og hva kan så jeg hjelpe med?

- Jeg, altså jeg,...

Det stokker seg. Jeg puster dypt og prøver på nytt.

- Jeg, jeg trenger penger til et par prosjekter og sliter med å få med investorer. I stedet for å jobbe livet av meg, har jeg tenkt å bli min egen investor. Jeg har regnet litt, og kommet fram til at hvis jeg klarer å doble startkapitalen hver uke i 22 uker framover, vil jeg 12. juli sitte med litt over 200 millioner.

- Såpass ja.

- Mmm.

- Æ'kke det litt vel optimistisk?

- Vel, det er verdt et forsøk.

- Hvor mye skal du starte med da? Hvor mye går du inn med?

- 100 kroner.

- Hæ?

- 100 kroner.

- Du skal la 100 kroner vokse til å bli 200 millioner i løpet av 22 uker?

- Jepp.

- Sånn...sånn helt på alvor?

- Yes! Jeg gjør det imidlertid ikke alene. Jeg har med meg fem andre som går inn med 10 kroner hver og så går jeg inn med 50 kroner. På den måten sprer jeg risikoen.

- He, he, det høres jo egentlig ganske morsomt ut. Men det er vel heller tvilsomt om du greier det, å doble fra uke til uke?

- Har gitt meg selv litt slingringsmonn da. Tenker i gjennomsnitt og er klar over at enkelte uker kan være labre, mens andre uker kan det gå rett til himmels.

- Vel, vel,... er jo litt sånn daytrading dette.

- Weektrading. Og for meg er det egentlig det samme hva jeg investerer i. Kan like godt være en bruktbil som kan selges for dobbel pris uka etter, eller en kanarifugl for den saks skyld, bare investeringen gir god avkastning. Er helt åpen, hvis du skjønner?

- He, he. Uansett, det er jo en ny vri.

- Enig. Men,... vil du hjelpe meg?

- Tja.. Vet ikke helt. Har du tenkt noe over om du vil inn i aksjemarkedet eller prøve deg på andre investeringer først?

- Nei, egentlig ikke. Det er jo derfor jeg ringer deg. Målet mitt er jo i første omgang å ha doblet hundrelappen innen 22. februar.

- Hva med aksjemeglere? Har du noen kontakt med dem?

- Har en som skal hjelpe meg hvis vi går for aksjer.

- Jaha?

- Ja, en som jobber i Handelsbanken.

- OK. Men kan ikke han gi deg noen råd da?

- Jo, men jeg vil prøve å hente inn råd fra flere slik at jeg kan gjøre noen vurderinger underveis.

-Skjønner.

Stille. Christian tenker, eller så har han lagt på. Ikke vet jeg. Nå svetter jeg såpass at mobilen er i ferd med å skli ut av hånden. Jeg skifter grepet, tørker meg kjapt på en serviett og avventer. Så kommer det.

- Det må nok bli kanarifuglen eller noe annet på Finn.no. Hvis du skal doble på en uke. Du er jo dessuten så glad i Kanariøyene, og her må du satse med hjertet og ha flaks....

- Å?

- Egentlig er opplegget ditt umulig. Det fins ikke 22 doblingskandidater på rad. Jeg vet ikke om en eneste doblingskandidat på den nærmeste uken.

- Ok, og takk skal du ha. Men, hva er prisen på en kanarifugl? Holder det med en hundrings?

- Aner ikke. Men... hvis, altså hvis du mot all formodning skulle lykkes. Altså ikke nødvendigvis 200 millioner, men kanskje en del hundre tusen eller kanskje et par millioner når du er kommet halvveis. Hva gjør du da? Satser du videre eller hopper du av? La oss si at du har 10 millioner på konto og så satser du alt og taper rubbet på en dårlig investering. Tør du det? Orker du tanken på det? Hvis det skal være en investering som kan gi dobbel avkastning, må risikoen nok også ligge nær 100 prosent.

- Om jeg...altså...om jeg... det, det har jeg faktisk ikke tenkt over. Kan jeg ringe deg senere?

- Greit det. Og lykke til da.

- Jo takk.

Herregud! Så kjipt. Så utrolig kjipt! Visst er det noe dritt å være blakk, men det er jo ti ganger verre å være rik. Helt forferdelig! Grusomt! Tenk å hele tiden måtte tenke på at man kan miste pengene. Tape formuen på elendige investeringer og lignende. Alt i dass. Begynner å skjønne hvorfor så mange rikinger er så kjipe. De må jo ha et sant lite helvete hver eneste dag med å sikre og beskytte formuen. Gruble fra morgen til kveld, og avslutte dagen med å ringe kontofonen for å sjekke at alt er på plass. God natt mine små!

Men hva pokker gjør jeg? Hva om jeg sitter med ti millioner og det ennå er syv uker igjen? Jeg kan jo bare ikke hoppe av. Har jo lovet redaksjonssjefen å gjøre dette i 22 uker og så har jeg jo på en måte lovet leserne å stå løpet ut. For et dilemma, for et jævla dilemma. Rikinger tyr antagelig til krisepsykiatri, såpass skjønner jeg nå. Jeg tenker, går på utsiden med en kopp kaffe og tenner en røyk. Fem minutt senere har jeg bestemt meg. Og ringer Christian på ny.

- Kaare her.

- Heisann!

- Har bestemt meg. Jeg står løpet ut. Så får det bære eller briste. All or nothing!

Jeg er stolt over min egen besluttsomhet og vet at i første omgang taper jeg bare 50 kroner. Det kan jeg leve med!

- Flott, Kaare. Tøft...tøft at du tør. Hold meg orientert, da.

- Det skal jeg. Og igjen...takk for hjelpen.

Herregud! Loddet er kastet...

Hva synes du Kaare Skevik jr. skal gjøre? Skal han prøve seg på dette eller er forsøket for dumt? Har du noen råd til Skevik som kan hjelpe ham på vei? Her kan du skrive din kommentar.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44 Nye krav til helsearbeidere innføres04:31 Demokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52 340 miljøaktivister pågrepet i London03:46 Luftambulansen mister oftere GPS-signal02:38 29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37 17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30 Nord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40 Brødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22 Mann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46 – Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00 Pochettino: – Mine spillere er helter23:43 Tottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34 Liverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24 Barr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54 Politiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12 Nordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21 Amundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56 Minst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39 Rouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20 399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57 Firmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29 Ettersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14 Mann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59 Horneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51 Senterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00 Angrer på tidligere gravferd17:28 NASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23 Manchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48 Russisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56 Perus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51 Kø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42 Tog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20 Død kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55 En av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53 Norsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39 Talsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24 Barnehagelærer valgte å svindle Nav14:23 Notre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45 Regjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28 Politiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24 FBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47 Påskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40 Forskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08 Brækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50 Vålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52 Snøskred i Tromsø09:52 Russ falt ut av russebil i fart08:56 Politiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11 Krisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela08:01 Indonesierne går til valg i omfattende demokratisk øvelse07:53 Førerhunder angripes av løse hunder07:36 Eksperter etter Uniteds mesterligaexit: – Skal være klasseforskjell, og det er det07:12 Oslo kommune betaler tilbake egenandel til rusavhengige06:47 Solskjær etter fem tap på sju kamper: – Vi har en stor jobb foran oss06:00 Frp-topp åpner for å hente norske barn fra Syria og Irak – men uten foreldre05:55 Mangel på kvalifiserte fagfolk kan forsinke arbeidet med Notre-Dame05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Kronprinsen må trolig operere det andre øret også04:56 Veksten i Kina stabil på 6,4 prosent i første kvartal04:45 Lokal brusprodusent tapte søksmål mot Coca-Cola04:29 Terrortrusselnivået senket i New Zealand04:05 «Ringeren i Notre-Dame» topper bestselgerlistene etter brann03:37 Nicaragua løslater 636 innsatte03:01 65 fanger har rømt fra fengsel på populær ferieøy i Det karibiske hav02:49 Minst 150 savnet etter ferjeforlis i Kongo02:35 To tolvåringer reddet ned fra fjellet02:30 Trump bruker veto for fortsatt militær bistand i Jemen-krigen01:58 Venstrevind over Oslo01:49 Minst to drept i nye rakettangrep i Tripoli00:43 Einar Aas selger strandeiendommer med tap00:17 Hotell i Hønefoss ble evakuert etter røykutvikling23:45 Ajax danket ut Juventus etter nok en mesterligabragd23:30 Messi nedsablet Manchester United på Camp Nou23:12 Erdogans parti krever omvalg i Istanbul22:54 Messi senket Manchester United og hindret nytt Solskjær-eventyr med 3-0-seier21:48 Seks omkom da fly styrtet inn i et hus i Chile20:42 Macron lover at Notre-Dame skal gjenreises innen fem år20:27 Erik Solheim ba regjeringen om penger til kjendis-hockey på Nordpolen20:09 30 personer avhørt etter Notre-Dame-brannen19:37 Voldsoffer i Stavanger skal ha kranglet med siktede
Siste nytt
13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt grunnstøtte i Vestfold: – Sto ti meter inn på land06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44NorgeNye krav til helsearbeidere innføres04:31VerdenDemokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52Verden340 miljøaktivister pågrepet i London03:46NorgeLuftambulansen mister oftere GPS-signal02:38Verden29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37Norge17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30VerdenNord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40VerdenBrødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22NorgeMann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46Verden– Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00SportPochettino: – Mine spillere er helter23:43SportTottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34SportLiverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24VerdenBarr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54MotorPolitiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12PengerNordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21NorgeAmundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56VerdenMinst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39VerdenRouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20Norge399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57VerdenFirmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29VerdenEttersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14NorgeMann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59SportHorneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51PengerSenterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00NorgeAngrer på tidligere gravferd17:28VerdenNASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23SportManchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48VerdenRussisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56VerdenPerus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51NorgeKø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42NorgeTog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20VerdenDød kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55NorgeEn av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53NorgeNorsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39PolitikkTalsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24NorgeBarnehagelærer valgte å svindle Nav14:23VerdenNotre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45NorgeRegjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28MotorPolitiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24VerdenFBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47NorgePåskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40VerdenForskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08SportBrækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50NorgeVålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52NorgeSnøskred i Tromsø09:52NorgeRuss falt ut av russebil i fart08:56NorgePolitiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11VerdenKrisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela08:01VerdenIndonesierne går til valg i omfattende demokratisk øvelse07:53NorgeFørerhunder angripes av løse hunder07:36SportEksperter etter Uniteds mesterligaexit: – Skal være klasseforskjell, og det er det07:12NorgeOslo kommune betaler tilbake egenandel til rusavhengige06:47SportSolskjær etter fem tap på sju kamper: – Vi har en stor jobb foran oss06:00NorgeFrp-topp åpner for å hente norske barn fra Syria og Irak – men uten foreldre05:55VerdenMangel på kvalifiserte fagfolk kan forsinke arbeidet med Notre-Dame05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeKronprinsen må trolig operere det andre øret også04:56VerdenVeksten i Kina stabil på 6,4 prosent i første kvartal04:45NorgeLokal brusprodusent tapte søksmål mot Coca-Cola04:29VerdenTerrortrusselnivået senket i New Zealand04:05Verden«Ringeren i Notre-Dame» topper bestselgerlistene etter brann03:37VerdenNicaragua løslater 636 innsatte03:01Verden65 fanger har rømt fra fengsel på populær ferieøy i Det karibiske hav02:49VerdenMinst 150 savnet etter ferjeforlis i Kongo02:35NorgeTo tolvåringer reddet ned fra fjellet02:30VerdenTrump bruker veto for fortsatt militær bistand i Jemen-krigen01:58NorgeVenstrevind over Oslo01:49VerdenMinst to drept i nye rakettangrep i Tripoli00:43PengerEinar Aas selger strandeiendommer med tap00:17NorgeHotell i Hønefoss ble evakuert etter røykutvikling23:45SportAjax danket ut Juventus etter nok en mesterligabragd23:30SportMessi nedsablet Manchester United på Camp Nou23:12VerdenErdogans parti krever omvalg i Istanbul22:54SportMessi senket Manchester United og hindret nytt Solskjær-eventyr med 3-0-seier21:48VerdenSeks omkom da fly styrtet inn i et hus i Chile20:42VerdenMacron lover at Notre-Dame skal gjenreises innen fem år20:27NorgeErik Solheim ba regjeringen om penger til kjendis-hockey på Nordpolen20:09Verden30 personer avhørt etter Notre-Dame-brannen19:37NorgeVoldsoffer i Stavanger skal ha kranglet med siktede
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus