Meny

Vil skjerpe marknadsføring av lån

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisdepartementet vil skjerpe krava til reklame frå bankar og andre pengeutlånarar. Nye krav til prisopplysning skal gjere det lettare for forbrukarane å samanlikne tilboda.

(Foto: premierfcu.org)(Foto: premierfcu.org)

(NPK): Det er i dag ikkje krav til å gi opp pris, men Justisdepartementet vil innføre eit krav om å opplyse om effektiv rente. Forslaget er no på høyring, og kom opp etter innspel fra Kredittilsynet, Forbrukarrådet og Forbrukerombodet.

Dagens reglar har berre krav om å gi opp effektiv rente dersom det vert gitt andre prisopplysningar. Dermed kunne utlånarar fritt marknadsføre lån utan å gi opp pris i det heile. Jo Gjedrem hos Forbrukerombodet slår fast at det har vore ein veldig vekst i marknadsføring av lån dei siste fem åra. Han håpar på ryddigare forhold.

- Det som blir betre er at ein får dei totale prisopplysningane med ein gong. Ein kan sjå kor dyrt det er. Der er vel det mest sentrale spørsmålet for ein forbrukar som skal orientere seg i marknaden, seier Gjedrem til P4. (NPK)


Les meir nynorsk i Neste Klikk:


Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus