Starmer sier Storbritannias forhold til USA er det sterkeste noen gang

President Joe Biden fikk onsdag besøk av Storbritannias nye statsminister Keir Starmer. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
President Joe Biden fikk onsdag besøk av Storbritannias nye statsminister Keir Starmer. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias nyvalgte statsminister Keir Starmer sier at det spesielle båndet mellom Storbritannia og USA er sterkere enn noen gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han kom med uttalelsen da han møtte USAs president Joe Biden i Det hvite hus onsdag.

– Det spesielle forholdet er så viktig. Det ble meislet ut under vanskelige omstendigheter og har vart så lenge, og er nå sterkere enn noen gang, sa Starmer.

Møtet fant sted i Det hvite hus torsdag, på sidelinjen av Nato-toppmøtet i den amerikanske hovedstaden. Starmer kalte besøket, som fant sted under en uke etter valgseieren i London, en mulighet til å forplikte seg på nytt til både Nato og det han kalte det spesielle forholdet mellom USA og Storbritannia.

Biden ga uttrykk for å støtte Starmers ønske om tettere forsvarssamarbeid mellom USA og Europa, og presidenten sa at han ser på Storbritannia som en transatlantisk knute som holder de to kontinentene sammen.

Starmer ønsker å inngå en ambisiøs ny sikkerhetspakt mellom Storbritannia og EU for å styrke forsvarssamarbeidet med viktige allierte som Frankrike og Tyskland.