Enda en kongressrepresentant ber Biden trekke seg

President Joe Bidens innsats i debatten mot Donald Trump 27. juni har utløst bekymring og kritikk blant demokratene. Flere representanter ber Biden trekke seg fra valgkampen. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB
President Joe Bidens innsats i debatten mot Donald Trump 27. juni har utløst bekymring og kritikk blant demokratene. Flere representanter ber Biden trekke seg fra valgkampen. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den demokratiske kongressrepresentanten Mikie Sherrill ber president Joe Biden trekke seg som partiets presidentkandidat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Og fordi jeg vet at president Biden bryr seg sterkt om vårt lands fremtid, ber jeg om at han erklærer at han ikke kommer til å stille til gjenvalg, og at han skal hjelpe oss gjennom prosessen med å finne en ny kandidat, sier Sherrill, som representerer delstaten New Jersey, i en uttalelse.

Hun er den sjuende demokraten i Representantenes hus som offentlig har bedt Biden skrinlegge forsøket på å bli gjenvalgt som president, etter hans tafatte opptreden under debatten mot republikanernes presidentkandidat Donald Trump i slutten av juni.

Samtidig sier den demokratiske senatoren Michael Bennet fra Colorado at han ikke tror at president Joe Biden kan klare å vinne mot Donald Trump i årets presidentvalg.

– Donald Trump ligger an, tror jeg, til å vinne dette valget, og kanskje vinne det med stor margin og også ta med seg Senatet og Representantenes hus, sier Bennet i et intervju med CNN.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Biden latterliggjort: – Trodde han skulle si god jul

Men Bennet vil ikke selv oppfordre Biden til å trekke seg.

– Vi bør ha en diskusjon om det, sier Bennet på spørsmål om Biden bør tre til side som partiets presidentkandidat.

– Det er noe som presidenten selv må vurdere, sier Bennet.

Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, synes på sin side at dette er en ikke-sak.

– Jeg står sammen med Joe, sa Schumer til journalister etter at demokrater i Senatet hadde vært samlet til møte for å diskutere Bidens valgkamp.