Analyser:Russerne mister 250 soldater om dagen i Ukraina

Det er store tapstall på begge sider i krigen i Ukraina, men offisielle tall er for lave. Her passerer en ukrainsk soldat en død russisk soldat ved frontlinjen i Andriivka i Donetsk øst i Ukraina 16. september i fjor.
Det er store tapstall på begge sider i krigen i Ukraina, men offisielle tall er for lave. Her passerer en ukrainsk soldat en død russisk soldat ved frontlinjen i Andriivka i Donetsk øst i Ukraina 16. september i fjor. Foto: Alex Babenko / AP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt beregnes det russiske tapstallet i Ukraina å være minst 120.000.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på falne russiske soldater kan være mer enn dobbelt så høye som det i dag er mulig å bevise.

Det skriver Newsweek , som siterer de uavhengige russiske mediene Mediazona og Meduza.

Les mer om krigen i Ukraina her!

Kan være høyere

Mediene har analysert databaser med arvesaker og sammenlignet trendene med dødsrate-data fra offisiell russisk statistikk og skifteregisteret, og regnet ut at russiske tap i Ukraina siden starten av krigen er rundt 120.000.

Tallet på drepte russiske soldater som kan navngis var, per fredag i forrige uke, 58.207.

Mediazona og Meduza er 120.000 et estimat, mens «det virkelige tallet kan være så høyt som 140.000».

Ifølge mediene viser tallene en betydelig økning i antall drepte i løpet av de siste månedene. Det skisseres en dobling i antall døde russiske soldater per dag fra de tre siste månedene i 2023, da tallet var 120. «Akkurat nå er det omlag 200–250 døde per dag», heter det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Her bommer Ukraina

Begge sider under- og overdriver

Newsweek skriver at avisen har tatt kontakt med det russiske forsvarsdepartementet, som ikke har oppdatert de offisielle dødstallene siden september 2022, et drøt halvår inn i krigen, da de ble hevdet å være på totalt 6000.

Både Russland og Ukraina opererer med få og for lave tapstall. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i februar at totalt 31.000 ukrainske soldater har mistet livet. Vladimir Putin hevdet i juni at fem ukrainere mister livet for hver russer i Ukraina, uten å legge frem bevis for påstanden.