Nærmere 1300 skogbranner i Hellas i juni

Det ble registrert nærmere 1300 skog- og krattbranner i hellas i juni, over dobbelt så mange som i samme måned i fjor. Foto: AP / NTB
Det ble registrert nærmere 1300 skog- og krattbranner i hellas i juni, over dobbelt så mange som i samme måned i fjor. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Greske brannmannskaper kjempet i juni mot nærmere 1300 skog- og krattbranner, og det var over dobbelt så mange som i samme måned i fjor, opplyser myndighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas hadde en varm og tørr vinter, og i begynnelsen av juni opplevde landet også den tidligste hetebølgen i historien med temperaturer opp mot 44 grader.

Tørke og kraftig vind har de siste ukene resultert i en rekke branner i Aten-området, på øya Chios og halvøya Peloponnes.

I juni ble det registrert hele 1281 skog- og krattbranner, mot 533 i samme måned i fjor, opplyser en talsmann for den greske regjeringen.

– Denne junimåneden var den varmeste som er registrert, og værmeldingen for juli tyder på at det fortsetter, sier Pavlos Marinakis.

Forskerne sier klimaendringene øker risikoen for ekstremvær som hetebølger og bidrar også til at de blir mer intense og varer lenger.

Ifølge meteorologene kan deler av Hellas vente seg temperaturer på over 40 grader også de neste dagene.