Åpner flyplass ved Amalfikysten

Nå blir det mulig å fly til denne vakre kysten. (ANDREAS SOLARO / AFP / NTB)
Nå blir det mulig å fly til denne vakre kysten. (ANDREAS SOLARO / AFP / NTB)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå blir det mulig å fly til et av Italias mest populære reisemål. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med de karakteristiske pastellfargede husene i bratte klipper, og klart, blått vann har kyststrekningen sør for Napoli blitt et populært reisemål.

Området er også på UNESCOs liste over verdensarv.

I løpet av et år reiser omtrent fem millioner turister til Amalfikysten.

Reisen dit kan være litt kronglete. Det letteste har for mange vært å fly til flyplassen i Napoli, og så ta buss og tog til en av byene i området.

Å leie bil er ikke uproblematisk.

For to år siden begrenset kystlinjen turisttrafikk. I høysesongen, på dagtid, kan kun biler med skilt som slutter med oddetall bruke noen av veiene på oddetalldager, og vise versa for partall. Regelen gjelder ikke for beboere i området, taxier eller kollektivtransport, skriver CNN.

– Du må kjøre utrolig sakte fordi det er så mange biler, og er ofte er veien helt blokkert, sa varaordfører i Vietri sul Mare Angela Infante om trafikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå tar området grep, og åpner den tidligere nedlagte flyplassen Salerno Costa d’Amalfi, skriver Euronews.

Gjenåpner

Salerno Costa d’Amalfi ligger 45 kilometer fra byen Amalfi, og 21 kilometer fra Salerno. Dit kan reisende ta tog, forså å bytte over til busser som kjører til de små byene langs kystlinjen.

Flyplassen fra 1926 har vært brukt av militæret, for opplæring og etter hvert også som privat flyplass gjennom de siste årene. I 2007 ble flyplassen endret slik at den kunne brukes kommersielt, men stengte så helt i 2016.

I midten av juli åpner den igjen for kommersiell trafikk, også internasjonale flyvninger.

Millioner reisende

EasyJet tilbyr flyvninger fra flyplasser i blant abbet London, Berlin og Sveits. Det spanske selskapet Volotea skal fly direkte fra blant annet Verona i Italia og Nantes i Frankrike.

Arbeidet med flyplassen er planlagt for å vare til 2043. Om litt under ti år, håper flyplassen å ha seks millioner reisende hvert år.

Reiseliv og serviceindustri er positive til den nye flyplassen, men flere er bekymret for hvordan et økt antall turister kan være problematisk for kystlinjens infrastruktur og natur.