Tysk turist funnet død på Kreta – flere andre er savnet

Etter fjorårets ødeleggende branner og store oversvømmelser er greske nødetater forberedt på en ny sommer med naturkatastrofer
Etter fjorårets ødeleggende branner og store oversvømmelser er greske nødetater forberedt på en ny sommer med naturkatastrofer Foto: Halvard Alvik / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 67 år gammel tysk mann er funnet død på Kreta, opplyser gresk politi mandag. Det letes samtidig etter tre andre turister som er meldt savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskeren dro ut på tur søndag. Etter noen få timer ringte han kona og fortalte at han følte seg uvel. Han ble senere funnet i en kløft ved hjelp av en drone.

Flere andre turister var mandag savnet. Det gjelder blant annet to franske kvinner på 64 og 73 år på øya Sikinos, samt en amerikansk mann på 59 år på øya Amorgos.

I alt seks turister har de siste ukene omkommet i Hellas samtidig som landet er rammet av en hetebølge med temperaturer på over 40 grader. Det har aldri tidligere vært registrert så høye temperaturer så tidlig på sommeren i Hellas.

Flere steder har det også brutt ut branner i den knusktørre naturen, blant annet på øya Hydra.

Etter fjorårets ødeleggende branner og store oversvømmelser er greske nødetater forberedt på en ny sommer med naturkatastrofer.