Julianne (24) og Laura (26) ble drept på 90-tallet – nå mener FBI å ha svar

Julianne «Julie» Williams og Laura «Lollie» Winans ble sist sett 24. mai 1996. 1. juni samme år ble de funnet drept.
Julianne «Julie» Williams og Laura «Lollie» Winans ble sist sett 24. mai 1996. 1. juni samme år ble de funnet drept. Foto: Privat / FBI
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De har søkt svar altfor lenge, sier en FBI-representant om familiene til drapsofrene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 1996 ble Julianne «Julie» Williams og Laura «Lollie» Winans funnet brutalt drept i den amerikanske nasjonalparken Shenandoah.

Ingen ble dømt for drapet. Flere har vært mistenkt i saken, og i 2001 ble en av dem siktet. Vedkommende ble senere sjekket ut av saken.

Denne uken, nesten tre tiår etter at de to kvinnene ble drept, har FBI utpekt det de nå mener er gjerningsmannen.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

– De har søkt svar altfor lenge

Under en pressekonferanse torsdag kunngjorde FBI at de har identifisert den avdøde serievoldtektsmannen Walter «Leo» Jackson Sr. som gjerningsmannen.

Uttalelsen kommer etter at nye etterforskere tok fatt på saken i 2021. Gjennom etterforskningen har et DNA-bevis som ble sendt til en database med DNA fra folk som er dømt i andre straffesaker avgjørende.

Jackson Sr. døde 70 år gammel i fengsel i 2018. Han har sonet minst fire fengselsstraffer etter å ha blitt dømt for kidnapping og flere voldtekter og overgrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under pressekonferansen sa Stanley Meador ved FBIs kontor i Richmond i Virginia at familiene til de to kvinnene er informert om funnet.

– De har søkt svar altfor lenge.

De to kvinne hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Se video: Raser etter dette

Ikke bevis for LHBT-motiv

Ifølge AP skal det ha vært en romantisk relasjon mellom Julianne og Laura da de ble drept sommeren 1996.

Drapet rystet USA såvel som LHBT-miljøet i landet.

Under pressekonferansen sa statsadvokat Christopher Kavanaugh myndighetene ikke kan bevise at drapene var en form for hatkriminalitet mot skeive.

– Denne forbrytelsen var brutal og definitivt hatefull, likevel har vi ingen bevis for forbrytelsen var motivert av hat mot homofile.

Da mannen som tidligere var mistenkt i saken ble siktet i 2001 påsto myndighetene at Julianne og Laura ble drept på bakgrunn av hat mot kvinner og politiet.

Meador fra FBI opplyser at etaten vil samarbeide med andre etater for å finne ut om den nå utpekte gjerningsmannen har vært involvert i flere forbrytelser.