Salmonellautbrudd i Danmark – antallet tilfeller øker

Det er påvist flere tilfeller av salmonella i Danmark i juni. Rå kjøttdeig har blitt utpekt som en mulig årsak.
Det er påvist flere tilfeller av salmonella i Danmark i juni. Rå kjøttdeig har blitt utpekt som en mulig årsak. Foto: Morten Holm / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøttdeig har blitt utpekt som mulig årsak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en oppdatering fra Statens Serum Institut (SSI) onsdag kveld opplyser den danske forskninsinstitusjonen at det er påvist 52 tilfeller av salmonella i landet dem siste tiden.

Siden 10. juni er det påvist ni nye tilfeller.

Det skriver dansk TV 2.

Kilden til utbruddet er enda ikke funnet, men SSI har tidligere uttalt at kjøttdeig trolig er årsaken. Flere smittede har oppgitt at de har spist rå kjøttdeig eller brukt det i tartar før de ble infisert.

Se video: Nesten på toppen – så skjer dette

På generell basis skriver det norske Folkehelseinstituttet på sine sider at gjennomstreking og gjennomkoking av mat er viktige forebyggende råd for å unngå salmonella.

Varmebehandling forebygger de fleste infeksjoner som kan smitte gjennom mat og vann, både fra bakterier, virus og parasitter.

Det rådes også til å være bevisst på hvor maten kommer fra, om maten fra produsentens side er ment å spises rå eller varmebehandlet og hvordan maten bør tilberedes.